Új utazózoomok: Panasonic Lumix DMC-TZ25, DMC-TZ27 és DMC-TZ30

0

A Panasonic új modelleket jelentett be az utazózoom DMC-TZ családban is.

DMC-TZ25

DMC-TZ25

A Panasonic Lumix DMC-TZ25 az új utazózoomok közül a kisebbik tesó. 12 Mpixeles felbontásával és 16×-os zoomátfogású, 24-384 mm-nek megfelelő Mega O.I.S. stabilizátorral ellátott objektívével azonban a legtöbb esetben elegendőnek bizonyulhat, legyen szó akár szűk utcákról, vagy tágas tereken távol található témákról. MOS képérzékelőjének köszönhetően FullHD videófelvételeket is készíthetünk vele.

A Lumix DMC-TZ27 és DMC-TZ30 csak beépített GPS-ükben tér el egymástól. A GPS-szel is ellátott DMC-TZ30 a TZ sorozat legnagyobb zoomátfogású modellje, mely immár 20×-os zoommal is elérhető.

DMC-TZ30

DMC-TZ30

DMC-TZ30

DMC-TZ30

A 14 Mpixeles DMC-TZ30 24-480 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, s Power O.I.S. optikai stabilizátorral ellátott objektívvel rendelkezik. CMOS szenzorának hála ez a gép is képes FullHD videófelvételek készítésére, illetve 10 kép/mp-es sorozatokat is rögzíthetünk, akár teljes 14 Mpixeles felbontásban

Mindhárom gép használható automatikus üzemmódokban, de rekesz- illetve zársebesség előválasztás, valamint teljes kézi mód is rendelkezésre áll. Emellett fotózhatunk 3D képeket, készíthetünk akár 360 fokos panorámát, s használhatjuk a jópár beépített digitális effektet is.
Bár mindhárom gépen 3″ képátlójú LCD található, csak a DMC-TZ27 és DMC-TZ30 érintésérzékeny.

A Panasonic Lumix DMC-TZ25, DMC-TZ27 és DMC-TZ30 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • DMC-TZ25: 12,1 Mpixel, 1/2,3″ MOS
    • DMC-TZ27 és DMC-TZ30: 14,1 Mpixel, 1/2,3″ MOS
  • ISO100-1600 érzékenység, max. ISO6400
  • Objektív:
    • DMC-TZ25: 16×-es zoomátfogás, 24-384 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5,9 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
    • DMC-TZ27 és DMC-TZ30: 20×-os zoomátfogás, 24-480 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-6,4 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • LCD: 3″ 460e szubpixel, a DMC-TZ27 és DMC-TZ30 modelleknél érintésérzékeny
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • beépített GPS, iránytű (csak DMC-TZ30)
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ITT A LUMIX FÉNYKÉPEZŐGÉPEK ÚJ GENERÁCIÓJA NÉGY KOMPAKT MODELLT VEZET BE A PANASONIC

Bemutatta a Panasonic a LUMIX fényképezőgépek TZ és FT sorozatának két-két új modelljét. A frissen kifejlesztett gépek a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák, rengeteg új funkciót kínálnak, és kompakt kialakításuk révén könnyen hordozhatók.

A Panasonic négy új LUMIX fényképezőgéppel jelent meg a piacon. A japán gyártó TZ és FT sorozatú gépei a legkorszerűbb technológiák mellett egy sor új funkciót is elérhetővé tesznek felhasználóiknak, amelyekhez kompakt, modern kialakítás párosul.

Az új DMC-TZ30 a méltán elismert TZ sorozat legfiatalabb darabja, amely elsősorban a kiváló minőségű, ultraszéles látószögű és nagy zoomátfogású objektívnek, a strapabíró kompakt fémváznak, valamint a páratlan funkciógazdagságnak köszönheti népszerűségét.

A TZ30-as fényképezőgép 24 milliméteres széles látószögű, 20-szoros optikai zoomos Leica objektívvel szerelt. A tervezésnél a gyártó különösen ügyelt a kompakt kialakításra, amelynek köszönhetően a TZ30 jelenleg a legvékonyabb elérhető fényképezőgép a saját kategóriájában. Az új mechanikai felépítéssel bíró, új lencsetagokat felvonultató optika a 20-szoros optikai zoom használatát Full HD videofelvételek közben is biztosítja. A filmek készítését emellett sztereó mikrofon és külön, a filmezésre szolgáló felvevőgomb is támogatja.

A 14,1 megapixeles, nagy érzékenységű MOS szenzor is a TZ30 újdonságai között szerepel. Ennek, illetve a megújult Venus Engine képfeldolgozó elektronikának köszönhetően jelentősen javult a képminőség az előd TZ20-hoz képest. Ennek eredményeként többek között a gyenge fényviszonyok között magas ISO-beállítással készült fotóknál mintegy felére sikerült csökkenteni a képzajt.

A TZ30 beépített GPS-funkcióján is fejlesztett a Panasonic, a térképadatok a mellékelt DVD-ről egyszerűen letölthetők, majd SD-kártyára menthetők és a gépen megtekinthetők és címkézhetők. A készülék emellett egy sor olyan funkciót is tud, amelyekkel még élvezetesebbé tehető a fotózás: így például beépítették a miniatűr-effekt, a panorámakép, illetve a kreatív- és automata retusálási funkciót is. Mindezen felül 3 inches innovatív érintőképernyő gondoskodik róla, hogy a TZ30 ideális partner legyen a nagy utazásokhoz és igazi kalandokhoz.

A DMC-TZ25 a TZ30 testvérmodelljeként jelenik meg a piacon, utóbbiéhoz részben hasonló funkciókkal. A kompakt készülékházba csomagolt 24 mm-es nagylátószögű LEICA DC VARIO-ELMAR objektív és a 16-szoros optikai zoom ennél a fényképezőgépnél is széleskörű alkalmazhatóságot biztosít a felhasználóknak.

A POWER O. I. S. optikai képstabilizátor hatékonyan kompenzálja a kézremegésből adódó elmosódást, ezáltal rázós helyzektekben is éles fotókat és remegésmentes filmezést biztosít. A 12,1 megapixeles új MOS szenzor és a TZ30-nál már ismert Venus Engine szintén hozzájárul a képminőség javításához, kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A TZ25 szintén alkalmas Full-HD minőségű felvételek készítésére, a népszerű iA (Intelligens Automata) rendszer pedig megkönnyíti a videók és fényképek készítését egyaránt. A Panasonic ennél a gépnél is nagy hangsúlyt helyezett a kompakt kialakításra: az akár zsebben is hordható TZ25 így mind utazáshoz, mind mindennapi használathoz ideális partner lehet.

A DMC-FT4-et speciálisan a terepen történő használathoz fejlesztette ki a japán gyártó, amelyet a strapabíró kialakítás is alátámaszt: a készülék 12 méterig vízálló, két méteres esésig ütésálló, -10 celsius fokig fagyálló, és természetesen a ház a por ellen is védett.

A beépített GPS működését több mint egymillió helységnevet tartalmazó háttéradatbázis támogatja, emellett az FT4 rendelkezik beépített barométerrel, magasságmérővel és iránytűvel, amelyek egy sor szabadtéri szabadidős tevékenységhez – mint például snorkeling, szörf, hegymászás, síelés – ideális partnerré teszik. Az iA (Intelligens Automata) üzemmód ennél a modellnél is rendelkezésre áll, így az FT4-et is lehet úgy használni, hogy gyakorlatilag minden beállítást a gépre bíz a felhasználó. Az utólagos képjavítás lehetősége szintén adott a készüléken belül az új, automata retusálási funkciónak köszönhetően.

A negyedik újdonság, a DMC-FT20 az FT4-es testvérmodellje, amelyet elsősorban kisgyermekes családoknak, illetve rendszeresen a szabadban tartózkodóknak, kirándulóknak ajánl a Panasonic. A gép 16,1 megapixeles érzékelővel szerelt, emellett 5 méterig vízálló, 1,5 méterig ütésálló, porálló, és -10 Celsius fokig fagyálló. A kompakt, vékony kialakítás ellenére a gép 25 milliméteres széles látószögű, 4-szeres optikai zoomos optikával rendelkezik. Az iA üzemmód ennél a fényképezőgépnél is választható, amely nagymértékben megkönnyíti a jó minőségű fotók és videók egyszerű készítését. A gép tartozéka emellett a LUMIX Image Uploader, amelynek segítségével a felhasználó azonnal megoszthatja képeit, filmjeit akár a Facebookon, vagy a YouTube-on keresztül.

Az árakkal kapcsolatban később bocsát ki információt a gyártó.

Az új modellek a következő színváltozatokban lesznek kaphatók:

  • DMC-TZ30    fekete, ezüst, barna, fehér
  • DMC-TZ25    fekete, ezüst
  • DMC-FT4      kék, narancs, fekete, ezüst
  • DMC-FT20    kék, narancs, piros, fekete