Canon 24-70mm f/2,8 L II USM, 24mm f/2,8 IS USM, 28mm f/2,8 IS USM

0

A Canon megújította 24-70 mm-es, f/2,8 fix fényerejű standard zoomját, s bejelentette annak II-es jelű változatát.

Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM

A teljesen átdolgozott optikai rendszernek köszönhetően még az elődnél is jobb képminőséget várhatunk. A két ultra alacsony szórású (UD), egy szuper alacsony szórású aszférikus (Super UD) tagok minimalizálják a kromatikus aberrációt. Az összes lencsetag megkapta a Super Spectra bevonatot, amely csökkenti az ellenfényben bekövetkező kontasztvesztést és becsillanást. Ezen túlmenően a frontlencse külső felületét fluorin bevonattal is ellátták, hogy csökkentsék a letapadó por és ujjlenyomat hatását.

A közelpont a teljes zoomtartományban 38 cm, így közeli képeket is könnyedén készíthetünk. A gyűrűs USM fókuszmotor precíz és csendes élességállítást tesz lehetővé.

A fullframe szenzorral is használható Canon EF 24-70mm f/2,8 L II USM az elődhöz képest 10 mm-rel kisebb lett, ugyanakkor új zoom rögzítő kapcsoló is került rá a kényelmesebb használat értekében. Természetesen az optikai időjárásálló szigeteléssel is rendelkezik.

Az új objektív áprilistól lesz kapható, ára várhatóan 2300 euró lesz.

Canon EF 24mm f/2,8 IS USM

Canon EF 28mm f/2,8 IS USM

A japán gyártó a népszerű alapzoom megújításán túl két fix nagylátószögű objektívet is bejelentett, melyek mindegyike stabilizált. A Canon első stabilizált fix nagylátószögű objektívei. A teljes képkockát kirajzolni képes optikák 24 illetve 28 mm gyújtótávolságúak, fényerejük f/2,8.
Beépített optikai stabilizátoruk 4 Fé-nyi előnyt hordoznak, s normál módon kívül svenkelésre is beállíthatók.
A Canon EF 24mm f/2,8 IS USM és a Canon EF 28mm f/2,8 IS USM áttervezett optikai rendszert kaptak. Az új aszférikus tagok csökkentik a kromatikus aberrációt, míg a Super Spectra bevonat a szellemképek, kontrasztvesztések és becsillanások ellen hivatottak felvenni a harcot.
A kényelmesebb használat érdekében szélesebb fókuszgyűrű került az objektívekre, illetve mindkettőn (mindhármon) megtalálható távolságskála is.

A Canon új fix, stabilizátoros nagylátószögű objektívei júniustól lesznek megvásárolhatók, áruk 830 és 800 euró lesz.

Sajtóközlemény:

Kategóriaelső teljesítmény és páratlan rugalmasság: új Canon objektívek

Budapest, 2012. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata három új objektívvel bővítette az EF objektívcsaládját. Az új EF 24-70mm f/2.8L II USM professzionális zoomobjektív a népszerű EF 24-70mm f/2.8L USM frissített változata, az új EF 24mm f/2.8 IS USM és az EF 28mm f/2.8 IS USM modellek pedig a világ első1 optikai képstabilizátor technológiával rendelkező nagy látószögű, fixfókuszú objektívei. Mindhárom objektív prémium képminőséget, tartós, felhasználóbarát kialakítást és kiváló teljesítményt nyújt a professzionális és hobbifényképészek számára.

EF 24-70mm f/2.8L II USM: a kiemelkedő teljesítményű normál zoom objektív
Az új EF 24-70mm f/2.8L II USM teljesen újratervezett optikája rendkívüli élességet, képminőséget és tartósságot biztosít a felhasználók számára. A kisméretű kialakításnak köszönhetően könnyedén hordozható, a számos optikai fejlesztés eredményeképp pedig javult a teljesítménye. Nagyobb részletességgel rögzíti a teljes képet, ugyanakkor a teljes zoomtartományban – különösen a maximális, 70 mm-es fókusztávolság esetén – csökkenti a torzítást.

Az újratervezett optikai rendszer a két rendkívül alacsony szórású (UD) és egy Super UD aszférikus lencsetaggal minimálisra csökkenti a színek torzítását és elmosódását, így az objektívvel minden esetben éles és nagy kontrasztú felvételek készíthetők. A szellemképesedés és a csillogás csökkentése, valamint a kiváló színegyensúly érdekében az objektív minden elemén a Canon optimalizált Supra Spectra bevonata található. Emellett egy fluorbevonat biztosítja, hogy az objektív elejére és hátuljára minél kevesebb por, szennyeződés és ujjlenyomat ragadjon, így fenntartható a kiemelkedő képminőség.

Az EF 24-70mm f/2.8L II USM 0,38 méteres minimális közelpontot biztosít a zoomtartomány összes fókusztávolságán, így a fényképészek közelről is rögzíthetik a témát. A pontos, halk és rendkívül gyorsan induló autofókusz a gyűrűs típusú ultrahangos motor, a nagy teljesítményű processzor és a fejlett autofókusz algoritmusok együttműködésének köszönhető. Azok a fényképészek, akik minden felvételt kézzel szeretnek beállítani, a manuális fókuszálás használatával bármikor módosíthatják, vagy igazíthatják a felvétel fókuszát még akkor is, ha az autofókusz be van kapcsolva.

Az L-családot jellemző megnyerő forma
A csúcsminőségű L-sorozat legújabb tagja, az EF 24-70mm f/2.8L II USM a Canon első osztályú és felhasználó-központú fejlesztéseit kínálja. A mechanikai szerkezet fejlesztéseinek köszönhetően stabilabb zoomot biztosít, valamint jobban ellenáll az objektívházon belüli rázkódásnak és ütéseknek. Az objektív mérete az előző modellhez képest 10 mm-rel csökkent, így könnyebben hordozható és kényelmesebben használható. Az új zoomrögzítő kar segítségével a fényképészek a legszélesebb álláson rögzíthetik a zoom pozícióját, így megelőzhetik az objektív sérüléseit szállítás közben. A víz- és porálló kialakításnak köszönhetően2 pedig kedvezőtlen körülmények között is fotózhatnak.

A világ első, képstabilizátorral rendelkező, nagy látószögű, fixfókuszú objektívei
Az új EF 24mm f/2.8 IS USM és EF 28mm f/2.8 IS USM modellek az első olyan 24 mm-es és 28 mm-es, nagy látószögű, fixfókuszú objektívek, amelyeket optikai képstabilizátor technológiával szereltek fel. A rugalmas objektívek lehetővé teszik a fényképészek számára, hogy még többféle jelenetet és témát fényképezzenek. A gyors rekesznek, és a képstabilizátor együttes használatának köszönhetően pedig még gyenge fényviszonyok között, vagy állvány nélküli fényképezés esetén is kiváló minőségű felvételeket készíthetnek.

A képstabilizátor nélküli objektíveknél akár 4 fokozattal többet biztosító objektívek a szélesebb fókusztartománynak köszönhetően ideálisak a jelenetek nagyobb részének rögzítéséhez. A modellek nagy, f/2,8 értékű rekeszértékkel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a fényképészek számára, hogy kisebb mélységélességet használjanak vagy gyengébb fényviszonyok között is fényképezhessenek. A nagy rekeszértékeknek és a képstabilizációs technológiának köszönhetően ideálisak a gyorsan mozgó témák rögzítésére. A Canon fejlett képstabilizátor technológiája érzékeli a szándékos pásztázó mozgást, és a normál képstabilizátor módról automatikusan svenkelés módra vált annak érdekében, hogy a felhasználók a mozgó témákról még pontosabb felvételeket készíthessenek.

Az autofókusz csendes és gyors teljesítményét a gyűrűs típusú USM és további funkciók – például az autofókusz optimalizált vezérlése – biztosítják. A bármikor elérhető manuális fókuszálással abban az esetben is végezhető beállítás, ha az autofókusz be van kapcsolva, a 0,20 méteres (EF 24mm f/2.8 IS USM) és a 0,23 méteres (EF 28mm f/2.8 IS USM) minimális fókusztávolságnak köszönhetően pedig a fényképészek jobban megközelíthetik a kisebb, vagy részletesebb témákat.

Teljesítménycentrikus kialakítás
Az EF 24mm f/2.8 IS USM és az EF 28mm f/2.8 IS USM újratervezett optikával javítja a képminőséget, így a képek kevesebb utómunkát igényelnek. Az egész optikai rendszer torzítását egy aszférikus GMo (Glass Moulded) lencsetag korrigálja, míg a Canon optimalizált Super Spectra bevonatai a szellemképek és a becsillanás csökkentésével biztosítják a kiemelkedő képminőséget. A modellek külső kialakítása számos tekintetben hasonlít a Canon professzionális L sorozatú objektívjeire, például hasonló az objektívház burkolata és a fókuszgyűrű kialakítása. A tájképek készítését léptékezés segíti, az objektívek kis méretüknek köszönhetően pedig bármilyen fotóstáskában kényelmesen elférnek.

Az EF 24-70mm f/2.8L II USM objektív legfontosabb jellemzői<

  • A teljesen új optikai kialakítás kivételes élességet biztosít
  • Rendkívül alacsony szórású (UD) és Super UD lencsetagok
  • Gyors, f/2,8 értékű maximális rekeszérték
  • Por- és nedvességálló tömítés
  • Gyors, halk ultrahangos autofókusz
  • Felülbírálás manuális fókusszal
  • Kilenc lamellás, kör alakú rekesz

Az EF 24mm f/2.8 IS USM objektív legfontosabb jellemzői

  • 24 mm-es nagy látószögű objektív (APS-C méretű érzékelőkön 38 mm-nek megfelelő)
  • Gyors, f/2,8 értékű maximális rekeszérték
  • Akár négy fokozatú képstabilizátor
  • Ultrahangos autofókusz mechanizmus
  • Kör alakú blendekialakítás a lágyan elmosódó hátterekhez
  • Becsillanásokat csökkentő Super Spectra bevonatok

Az EF 28mm f/2.8 IS USM objektív legfontosabb jellemzői

  • 28 mm-es nagy látószögű objektív (APS-C méretű érzékelőkön 45 mm-nek megfelelő)
  • Gyors, f/2,8 értékű maximális rekeszérték
  • Akár négy fokozatú képstabilizátor
  • Ultrahangos autofókusz mechanizmus
  • Kör alakú blendekialakítás a lágyan elmosódó hátterekhez
  • Becsillanásokat csökkentő Super Spectra bevonatok

1 A Canon kutatásai alapján, 2012. februári állapot szerint
2 Vízálló szerkezet az objektívbajonett, a kapcsolópanel, a zoomgyűrű, a fókuszgyűrű és a zoomrögzítő körül. A vízálló EOS vázakkal való használat esetén vízálló.