Hat új belépőszintű Canon PowerShot

0

A Canon felfrissítette belépőszintű gépeit tartalmazó teljes PowerShot A szériáját. Az új modellek mindegyike 16 Mpixeles CCD-t kapott.

Azt gondolhatnánk, hogy az egyes modellek között leginkább az objektív lesz az eltérés, de érdekes módon ez nem így van. A Canon PowerShot A4000 IS kivételével ugyanis a többi új modell (A810, A1300, A2300, A2400 IS, A3400 IS) egyaránt 28-140 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektívet kapott, igaz, ezek közül csak az A2400 IS és A3400 IS rendelkezik optikai stabilizátorral.

Canon PowerShot A810

Canon PowerShot A1300

Canon PowerShot A810

Canon PowerShot A1300

További apróbb eltérések mutatkoznak az akkumulátorban (a két alsóbb modell AA elemeket használ, míg az A2300-tól Lítium-akkut kapunk), az LCD-ben (2,7″-os típusok általában, a két felsőbb gépben 3″-os érintésérzékeny), a keresőben (az A1300 optikai keresővel is rendelkezik, a többire nem került ilyen) no és persze a méret és a tömeg sem egyezik.

Canon PowerShot A2300

Canon PowerShot A2400 IS

Canon PowerShot A2300

Canon PowerShot A2400 IS

Canon PowerShot A2300

Canon PowerShot A2400 IS

Azonos viszont a felbontás, az érzékenység tartomány, a működési módok (program automatika, smart auto, témamódok), a zársebesség tartomány, no és a HD videóképesség.

Canon PowerShot A3400 IS

Canon PowerShot A4000 IS

Canon PowerShot A3400 IS

Canon PowerShot A4000 IS

Canon PowerShot A3400 IS

Canon PowerShot A4000 IS

A Canon PowerShot A810, A1300, A2300, A2400 IS, A3400 IS és A4000 IS főbb jellemzői:

  • CCD: 16,1 Mpixel, 1/2,3″
  • Érzékenység: ISO100-1600 érzékenység
  • Objektív:
    • A810, A1300, A2300, A2400 IS, A3400 IS: 5×-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-6,9 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
    • A4000 IS: 8×-os zoomátfogás, 28-224 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső csak az A1300 modellen
  • karcsú (kb. 2 cm vastagságú) váz az A2300-tól felfelé
  • program automatika, smart auto, témamódok
  • LCD:
    • A810, A1300, A2300, A2400 IS: 2,7″ 230e szubpixel
    • A3400 IS, A4000 IS: 3″ 230.000 szubpixel, érintésérzékeny
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. fél óráig
  • 9 pontos AiAF automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Energiaellátás:
    • A810 és A1300: AA elem/akkumulátor
    • A2300-tól felfelé: lítium-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkje hírünk alatt találhatók.

Sajtóközlemény:

Új, stílusos Canon PowerShot A sorozatú modellek

Budapest, 2012. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a PowerShot A sorozat legújabb modelljeit. A sokoldalú és stílusos fényképezőgépek a Canon piacvezető objektívtechnológiáját karcsú kialakítással ötvözik, így bárhol és bármikor lenyűgöző felvételek készíthetők. A számos kiemelkedő technológiának köszönhetően pedig a fényképezés és a HD videók készítése minden eddiginél egyszerűbb.

A hordozható PowerShot A810 és a PowerShot A1300 fényképezőgépek a Canon piacvezető képminőségét egyszerű és könnyen használható funkciókkal egyesítik, így bármilyen felvételhez – a családi csoportképektől a kültéri eseményekig – sokoldalúan használhatók. A karcsú és stílusos PowerShot A2300 és a PowerShot A2400 IS azok számára ideálisak, akiknek fontos a stílus, és szórakozás közben is fényképeket és HD minőségű videókat szeretnének készíteni. Az új PowerShot A3400 IS a Canon első PowerShot A sorozatú modellje, amelyben rugalmas és intuitív kezelést biztosító, 7,5 cm képátlójú LCD érintőképernyő található. A PowerShot A4000 IS pedig az első olyan modell, amely nagy teljesítményű, 8-szoros optikai zoom objektívvel biztosítja, hogy a felhasználók még közelebbről örökíthessék meg a témákat.

Kiváló minőség mindenkinek
A PowerShot A sorozat új modelljei a Canon számos piacvezető képalkotási technológiájával biztosítják, hogy a felhasználók a jelenettől és témától függetlenül – a születésnapi ünnepségektől a családi nyaralásokig – kiváló minőségű felvételeket készíthessenek, amelyeket megoszthatnak barátaikkal és családjukkal. Mindegyik gépben 16,0 megapixeles érzékelő található, amely a Canon fejlett DIGIC 4 processzorával együttműködve biztosítja az állóképek élességét, részletgazdagságát és természetes színét.

Az új modellek 28 mm-es nagy látószögű objektívének köszönhetően még több örökíthető meg a jelenetekből, legyen szó akár csoportos összejövetelekről, akár szemet gyönyörködtető tájképekről. A PowerShot A810, a PowerShot A1300, a PowerShot A2300, a PowerShot A2400 IS és a PowerShot A3400 IS 5-szörös optikai zoomjával a felhasználók a távoli témákat is fotózhatnak. A még távolabbi zoomolás és még nagyobb rögzíthető terület érdekében a PowerShot A4000 IS nagyteljesítményű, 8-szoros optikai zoomot biztosít egy karcsú, kompakt vázban. A fényképezőgép könnyen elfér egy táskában, így a városnézés vagy az esti szórakozás során is ideális megoldás.

A modellekben található fejlett képstabilizátor technológia kiküszöböli a fényképezőgép rázkódásának hatásait annak érdekében, hogy a felvétel lenyűgözően éles legyen. A PowerShot A810, a PowerShot A1300 és a PowerShot A2300 digitális képstabilizátor üzemmódja – a mozgásérzékeléssel és a több felvétel egyetlen éles képpé való egyesítésével – minimálisra csökkenti a képek elmosódását, így éles és tiszta felvételeket biztosít. A PowerShot A2400 IS, a PowerShot A3400 IS és a PowerShot A4000 IS optikai képstabilizátora és Intelligens képstabilizáló rendszere még fejlettebb képstabilizációt biztosít a felhasználók számára. Akár a barátainkról, akár egy virágba boruló növényről készítünk videót az Intelligens képstabilizáló rendszer automatikusan észleli a jelenet és a téma típusát, és a lehető legjobb eredmény elérése érdekében automatikusan alkalmazza a hat1 különböző képstabilizációs mód egyikét.

HD videók és állóképek készítése egyszerűen
A PowerShot A sorozat modelljein található videofelvételi gomb segítségével a felhasználók azonnal rögzíthetik a HD minőségű videókat (720p), így egyetlen fontos pillanatról – akár egy baba első lépéseiről, akár egy esküvői csókról – sem maradnak le.

A 32 különböző jelenettípus érzékelésére képes integrált Smart Auto technológia az új Auto gombbal bármilyen felvételi módból azonnal elérhető, így egyszerűvé válik a spontán fényképezés. A felhasználók így nyugodtan kísérletezhetnek a felvételi beállításokkal, és egyetlen gomb megnyomásával azonnal visszaválthatnak a Smart Auto üzemmódra. Az Arcazonosító technológia automatikusan a felvételen látható arcokra fókuszál, az expozíció beállításával pedig biztosítja a bőr természetes színárnyalatait, így még egyszerűbb a barátok és családtagok fényképezése.

A modellekben található súgó gomb azonnali útmutatást jelenít meg a képernyőn, így a felhasználók még többet tudhatnak meg a fényképezőgépük funkcióiról és felvételi módjairól. A fényképezőgépeken elérhető Diszkrét üzemmód automatikusan kikapcsolja a fényképezőgép hangjait és a vakut, amely tökéletes az olyan helyzetekben, ha nem szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet, vagy ha a vaku használata zavaró lehet.

A kreatív üzemmódok segítségével a felhasználók egyetlen gombnyomással hat2 különböző kreatív effektussal készíthetnek fényképeket: a Monokróm effektus például fekete-fehér, szépia vagy kék monokróm hatással teszi hatásosabbá és hangulatosabbá a portrékat. A Halszem effektussal bármilyen felvétel új perspektívával mutatható be, míg a Poszter effektussal retró hangulat kölcsönözhető a képeknek.

A PowerShot modellek kínálatából mindenki megtalálja a számára ideális gépet
A Canon PowerShot A sorozatának új modelljei megfizethető megoldást kínálnak azoknak a felhasználóknak, akik a Canon elismert képminősége mellett egyszerűen használható funkciókra vágynak.

Az AA elemekkel üzemelő, belépő szintű PowerShot A810 és PowerShot A1300 modellek ideális megoldást jelentenek azoknak a költségtakarékosságra törekvő felhasználóknak, akik olyan megbízható kompakt fényképezőgépet szeretnének, amit mindenhová magukkal vihetnek. A modelleken található 6,8 cm-es LCD-kijelző tökéletesen használható a felvételek megkomponálására, illetve a videók és állóképek megtekintésére. A PowerShot A1300 emellett optikai keresőt is tartalmaz, amely azok számára ideális, akik inkább ilyen módon szeretik megkomponálni a felvételeiket.

A PowerShot A2300 négy divatos színben kapható, az elegáns és karcsú vázat pedig stílusos külső fémborítás teszi teljessé. A modell karcsú és kompakt kialakításához a lítium-ion akkumulátor is hozzájárul. A négy természetes színben kapható, rendkívüli kialakítású PowerShot A2400 IS optikai képstabilizátora és Intelligens képstabilizáló rendszere küszöböli a fényképezőgép rázkódását és a kép elmosódását, a mozgás közben vagy a zoom használatával készített felvételek esetén.

A PowerShot A3400 IS az alacsony válaszidejű, 7,5 cm-es érintőképernyős LCD-kijelzővel, és az automatikus, súgó és videofelvétel gombbal még egyszerűbb és intuitívabb vezérlést biztosít. Az Érintéses zárkioldó funkcióval a felhasználók a zárkioldó fókuszálásával és működtetésével készíthetik el a felvételt, az Érintéses autofókusz pedig a felvétel különböző területeire fókuszál a képernyő megérintésekor.

Az új PowerShot A sorozat csúcsmodellje a PowerShot A4000 IS, a PowerShot A sorozat első olyan fényképezőgépe, amely 8-szoros optikai zoomra képes objektívvel rendelkezik. A négy színben kapható, fémvázas PowerShot A4000 IS tökéletes hordozható fényképezőgép azon felhasználók számára, akiknek a kiváló minőségű felvételek mellett a stílus is fontos.

Csatlakozzon a CANON iMAGE GATEWAY közösségéhez
Az új modellek tulajdonosainak lehetősége nyílik a továbbfejlesztett CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni, amely már akár 10 GB személyes tárhelyet biztosít számukra a fényképek tárolásához, akár teljes felbontásban is. Az egyszerűen használható felületen a felhasználók képeket kereshetnek, fénykép- és videoalbumokat készíthetnek – amelyekhez az ismerősök megjegyzéseket fűzhetnek – és e-mailen vagy közösségi hálózatokon közvetlenül megoszthatják azokat3.

A PowerShot A810 legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • HD videók (720P)
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • Súgó gomb

A PowerShot A1300 legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • Optikai kereső
  • HD videók (720P)
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)

A PowerShot A2300 legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • HD videók (720P)
  • Lítium-ion akkumulátor

A PowerShot A2400 IS legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • Lítium-ion akkumulátor

A PowerShot A3400 IS legfontosabb jellemzői

  • 16 megapixel
  • 5x, 28 mm-es nagy látószögű objektív, Intelligens képstabilizátor
  • 7,5 cm-es, nagyméretű érintőképernyő
  • Integrált Smart Auto technológia (32 jelenet)
  • HD videók

A PowerShot A4000 IS legfontosabb jellemzői

  • 28 mm-es, 8-szoros zoom
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • 16 megapixel
  • HD videók
  • 7,5 cm-es, nagyméretű LCD-képernyő

1 A hat mód a Normál képstabilizátor, a Mozgásos képstabilizátor, a Makró képstabilizátor, az Állványos üzemmód, a Dinamikus képstabilizátor és a Hálózati képstabilizátor
2 A hat üzemmód a Halszem effektus, a Miniatűr effektus, a Szuperélénk nód, a Poszter effektus, a Játék-fényképezőgép effektus és a Monokróm effektus
3 A szolgáltatás nem minden régióban érhető el.