BBC tanúsítvány a Canon EOS C300-nak

0

A BBC megvizsgálta a Canon EOS C300-at, s az eredmények alapján nincs akadálya a C300 alkalmazásának BBC-s csapatban, illetve a vele készített filmek leadhatók a BBC HD csatornáin.

Sajtóközlemény:

A Canon EOS C300 elnyerte a BBC tanúsítványát

Budapest, 2012. április 16. – Megfelelt a BBC előírásainak az EBU R118-as számú ajánlása alapján bevizsgált, úttörő EOS C300, az új Cinema EOS System termékcsalád első tagja – jelentette be a Canon. Az engedély azt jelenti, hogy a BBC belső és külső produkciós csapatai egyaránt használhatják az EOS C300-at különféle, a BBC HD csatornáin leadásra kerülő műsorok készítéséhez.

2011 óta – a tavaly januárban engedélyezett XF305 és az XF300 Full HD mellett – az EOS C300 immár a Canon harmadik professzionális kamerája, amelyet a BBC elfogad.

„Az EOS C300 tavaly novemberi megjelenése óta fantasztikus visszajelzéseket kapott, és igazán nagy örömünkre szolgál, hogy a BBC is jóváhagyta a használatát” – nyilatkozta Kieran Magee, a Canon Europe Ltd. professzionális marketing részlegének igazgatója. „Video-, televíziós, DSLR és objektívcsoportjaink együttes szakértelmét kiaknázva egy olyan egyedi terméket hoztunk létre, amely mindenféle operatőr számára kivételes kreatív szabadságot kínál. Minősége és sokoldalúsága révén ideális számos különféle felvételi helyzethez, és magunk is kíváncsian várjuk, hogyan fogja felhasználni a BBC.”

A Canon EOS C300-ról
A Canon mérföldkőnek számító modellje, az EOS C300 a Canon érzékelők és objektívek tervezése során elért eredményeit ötvözi egy kompakt, sokoldalú kamera formájában, amely a kivételes képminőséget, nagyfokú rugalmassággal párosítva a legkülönfélébb helyzetekben használható.

Az EOS C300 elsőosztályú termékjellemzőkkel rendelkezi. Ezek közé tartozik a vadonatúj tervezésű, Super 35 mm-es CMOS-érzékelő, közel 8,29 millió tényleges képponttal valamint MPEG-2 Full HD (MPEG2 422@HL-kompatibilis) tömörítés, az 50 Mbps felvételi sebesség és a két CF memóriakártyás rögzítés lehetősége. A 4:2:2 arányú színmintavételezés pedig finomabb átmeneteket és részleteket eredményez, valamint csökkenti a „recésséget” a chroma síkok peremén.

Az EOS System részeként az EOS C300 azonnal kompatibilis a Canon több mint 60 EF objektívjével – vagyis páratlan kreatív választási lehetőséget kínál az operatőrök számára. Az objektívek világában szintén példa nélkül álló hagyományokra támaszkodva készítette el a Canon az EF Cinema objektívek új családját, amelyek minden tagját kifejezetten videofelvételekhez tervezték, és amelyek kiemelkedő 4K optikai teljesítményt nyújtanak, miközben kompatibilisek a Super 35mm-es CMOS-érzékelővel.

További információ az EOS C300-ról: http://www.canon.hu/For_Home/Product_Finder/Digital_Cinema/Cinema_EOS_Cameras/EOS_C300/

Az EOS C300 legfontosabb jellemzői

  • 8,3 megapixeles, Super 35 mm CMOS érzékelő; Full HD
  • Cserélhető objektív (EF bajonettzáras)
  • Kompakt, moduláris, könnyű
  • 50 Mbps MPEG-2; MXF 2 CF kártyanyílás
  • Nagy érzékenység, alacsony zaj
  • Canon Log Gamma
  • 24.00p mód mozifilmekhez
  • Wi-Fi távirányító
  • Zökkenőmentesen beilleszthető a munkafolyamatokba