Nikkor AF-S 28mm f/1,8G

0

A Nikon új nagylátószögű objektívet jelentett be, a nagy fényerejű Nikkor AF-S 28mm f/1,8G-t, melyet fullframe szenzoros fényképezőgépekhez fejlesztett.

A kiváló képminőségért két aszférikus tag, valamint nano kristály bevonat gondoskodik. A 11 lencsetagot 9 csoportban tartalmazó objektív májustól lesz megvásárolható, ára várhatóan 700 dollár lesz.

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatja az AF-S NIKKOR 28 mm-es f/1.8G jelű objektívet
Nagy fényerejű, nagylátószögű, FX formátumú objektív

Amszterdam, Hollandia: A Nikon ma új, nagy fényerejű, nagy látószögű, fix objektívet jelentett be – az AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G modellt.

Az AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G üdítő színfolt a Nikon FX formátumú fix objektívjei között: az új optikai tervnek köszönhetően tökéletes választás az aktuális nagy felbontású D-SLR fényképezőgépei számára. Nagy (f/1.8) rekesze kevés fény mellett is éles felvételeket készít, és csodálatosan lágyan mossa el a hátteret. Az új optikakonstrukció gyönyörű rajzolatú képeket biztosít.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta:

„Ezzel a régóta várt objektívvel a Nikon tovább növeli a nagylátószögű objektívek már így is terjedelmes családját, és tökéletesen betölti a 24 mm-es és a 35 mm-es NIKKOR objektívek közötti hiányt. A 28 mm-es gyújtótávolságnak köszönhetően a témák határozott, széles perspektívába helyezhetők. A továbbfejlesztett optikai konstrukció megbirkózik a nem kívánt torzítással. Ideális társ a széles szögek megszállottjainak.”

Széleskörű vonzerő
A nagy fényerejű és kompakt AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G remek választás azoknak a fotósoknak, akik nagy látószögű képeket szeretnének készíteni, és a maximumot szeretnék kihozni a nagy felbontású D-SLR fényképezőgépekből. A 28 mm-es gyújtótávolság ideális, ha szűkös helyen szeretnénk fényképezni vagy lélegzetelállító tájképeket szeretnénk felvenni, illetve ha város- és utcaképeket szeretnénk megörökíteni. A nagy, f/1.8 értékű rekesz kevés fényben is éles képeket biztosít. Tökéletes egyensúlyt ér el élesség és elmosódottság között, így a témákat gyönyörűen kiemeli. A nagy fényerő fényes keresőképpel párosul.

Széleskörű előnyök
Az új optikakialakítással készített AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G éles, szép rajzolatú állóképekkel és videókkal támogatja a modern D-SLR fényképezőgépek egyre növekvő felbontását. A két aszferikus objektívelem eredményesen minimalizálja a széles látószögből fakadó aberrációt és torzulást. A Nikon egyedi nanokristály-bevonata csökkenti a szellemképet és a becsillanást, míg a Silent Wave Motor (SWM) halk és pontos automatikus élességállítást eredményez.

Kompakt és tartós
Az időjárásálló és mindössze 330 g tömegű AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G masszív, egyben könnyű és kompakt eszköz, amely bármely táskában elfér. Kompatibilis a Nikon FX formátumú D-SLR fényképezőgépeivel. A Nikon DX formátumú rendszerekkel használva 42 mm-nek felel meg a gyújtótávolsága, és teljesen kompatibilis az olyan belépőszintű D-SLR rendszerekkel, amelyekben nincs beépített motor az automatikus élességállításhoz.

Az objektívhez HB-64 típusú objektív-fényellenző és CL-0915 típusú puha tok is jár.