Felgyorsítva: Sony Alpha SLT-A37

0

A Sony a cserélhető objektíves tükör nélküli sorozata mellett a féligáteresztő tükrös (SLT – Single Lens Translucent) kategóriájában is új belépő modellt jelentett be.

A Sony Alpha SLT-A37 a tavaly nyáron piacra dobott SLT-A35 utódmodellje. A belépőszintre sorolható gép azonban jelentős gyorsítást tudhat magáénak, hiszen akár 7 kép/mp sebességű sorozatot is készíthetünk vele, folyamatos autofókusszal, Tele-zoom módban (teljes felbontásban 5,5 kép/mp).
Ahogyan a NEX-F3-nál, úgy itt is kiterjesztett érzékenység tartománnyal dolgozhatunk, amely normál fotóknál ISO100 és ISO16000 érzékenység használatát teszi lehetővé. Emellett természetesen megmaradt az ISO25600-at kínáló multi-shot NR is, amikor több expozícióból készíti el a fényképezőgép a kis zajú fotót.

Az Alpha SLT-A37-ben 16,1 Mpixeles APS HD CMOS szenzor feladata a képalkotás, mely felbontásban nem előzi meg az A35-öt.
Kissé javítottak azonban az elektronikus keresőn, mely immár 1,44 millió képpontnak megfelelő felbontású, a korábbi 1,15 milliónak megfelelő helyett. A lefedettség továbbra is 100%-os.

Érdekes, hogy az LCD-ben visszalépés történt, hiszen az előd 3″-os 921e képpontos kijelzője helyett a ma már bőven idejét múltnak számító 2,7″-os és csupán 230 ezer szubpixel felbontású LCD került a gépre, mely viszont felhajtható és lefelé dönthető.

A Sony Alpha SLT-A37 előreláthatóan május végétől június elejétől kerül majd piacra.

A Sony Alpha SLT-A37 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16,1 Mpixel, EXMOR APS HD CMOS szenzor
  • Szenzorstabilizáció
  • ISO100-16000 érzékenység (ISO25600 Multi Shot NR módban)
  • Objektív: A bajonett
  • elektronikus kereső 1,44 millió képpontnak megfelelő felbontással
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód, témamódok
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 2,7″ 230e szubpixel, felhajtható illetve dönthető
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (25 kép/mp) AVCHD kodek, beépített sztereó mikrofon
  • automatikus élességállítás fázis-különbség érzékeléssel, 15 fókuszponttal (ebből 3 keresztszenzoros), arcfelismerés, témakövetés, kézi fókusz
  • mosoly érzékelés
  • Auto HDR mód
  • felpattanó vaku (10-es kulcsszám ISO100-ra vonatkoztatva)
  • vakupapucs
  • 2D és 3D Sweep Panorama (egyszerű panorámakészítés a gép elfordításával)
  • akár 7 kép/mp sorozatfelvétel folyamatos autofókusszal Tele-Zoom módban, 5,5 kép/mp teljes felbontásban
  • Memory Stick PRO-HG Duo illetve SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (500 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Haladó szintű fényképezőgép kezdő áron
Megjelent a Sony alfa sorozat legkisebb tagja

Mostantól még egyszerűbb belépni a profi fotózás világába. A Sony új SLT-A37-es, féligáteresztő-tükrös technológiával működő fényképezőgépe 16.1 megapixeles felbontással rendelkezik, 7 darab képet készít másodpercenként, és még a HD videók készítése közben is folyamatosan képes élességet állítani.

A Sony alfa sorozat legújabb tagja az SLT-A37-es fényképezőgép, mely várhatóan május végén kerül a hazai boltokba. A féligáteresztő-tükrös (Single-Lens Translucent, vagy röviden SLT) kamerák ugyanolyan kreatív lehetőségeket kínálnak, mint a professzionális tükörreflexes fényképezőgépek, működésük azonban kissé különbözik azoktól.
Míg a tükörreflexes gépek egy olyan tükör segítségével továbbítják a fényt az autofókusz érzékelőhöz és a keresőhöz, ami a kép készítésekor felcsapódik, addig az SLT fényképezőgépek féligáteresztő-tükrének nem kell megmozdulnia. Így nem csupán gyorsabbá válik a fényképezőgép, de az autofókusz is folyamatosan tud élességet állítani még a teljes HD felbontású videók készítése közben is.

A most bemutatott SLT-A37 a Sony SLT fényképezőgépek új generációjának legkisebb tagja, melyet a cég azoknak szán, akik szeretnének a fényképezéssel komolyabban foglalkozni, és most lépnek be a haladó fotózás világába.

A gép 16.1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzora kiváló képminőséget biztosít az állóképek és a teljes HD felbontású videók készítése során. A BIONZ képfeldolgozó processzor kiterjeszti a gép érzékenységét az ISO 100 – 16 000-es tartományra, és lehetővé teszi, hogy kevés fényben is jó minőségű képet készítsünk, vaku használata nélkül is. A vázba épített SteadyShot rázkódáscsökkentés emellett képessé teszi a fotósokat arra, hogy hosszabban exponáljanak anélkül, hogy a képek elmosódnának.

Az SLT technológiának köszönhetően még ez a haladó fényképezőgépek között belépő szintűnek számító kamera is hihetetlenül gyors, másodpercenkénti 7 felvételes sebességre képes, ami lehetővé teszi a mozgó tárgyak, sportesemények fotózását is folyamatos automatikus élességállítás mellett.

A kreatív szögekből történő képalkotást a kihajtható, folyamatos élőképet közvetítő LCD panel segíti. A Tru-Finder™ elektronikus kereső emellett az optikai keresőkhöz viszonyítva aktívabban segíti a képalkotást. A kiváló kontraszttal és 100%-os lefedettséggel rendelkező kereső még kevés fényben is megjeleníti a témát, a helyes expozíció beállítását pedig azonnali vizuális visszajelzéssel segíti.

Az alfa 37-es a kevésbé tapasztalt fotográfusokat intelligens funkciókkal segíti abban, hogy jobb portrékat készítsenek. Az automata portrékeretezés felismeri a modell helyzetét, és a képet úgy vágja meg, hogy az igazodjon a harmadolásra vonatkozó kompozíciós szabályhoz. A fényképezőgép ezenkívül a megvágott portrékat a pixelek elvesztése nélkül alakítja vissza az eredeti méretre.

A professzionális gépekben nem megszokott módon a Sony alfa SLT-A37-be digitális zoom is került. A Clear Image Zoom és a By Pixel Super Resolition Technology névre keresztelt újításoknak köszönhetően a Sony fényképezőgépe képes arra, hogy a gépen lévő objektív gyújtótávolságát megkétszerezze, és a képet úgy élesítse meg, hogy azon a lehető legkevésbé látszódjon, hogy digitális zoom alkalmazására is sor került. Végül érdemes megemlíteni a fejlett automata üzemmódot, amelybe kapcsolva a fényképezőgép a helyzetek és helyszínek széles skáláját felismeri, és a beállításokat ezekhez megfelelően igazítja.

Fontosabb tulajdonságok

  • 16.1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor.
  • A féligáteresztő-tükrös technológiának köszönhetően másodpercenként 7 kép készítése folyamatos automatikus élességállítás mellett.
  • Gyors reakciójú, 3 x 15 pontos fáziseltolás elvén működő autofókusz.
  • Nagyfelbontású Tru-Finder™ képkereső 100%-os lefedettséggel.
  • AVCHD (50i/25p) magas felbontású videó.
  • Automatikus arcfelismerés és portrékeretezés a jobb portréfelvételek érdekében.
  • Kihajtható LCD panel az alacsony vagy magas szögből való könnyű fotózáshoz.
  • Kiváló fényérzékenység, 100 és 16 000 közötti ISO felbontás.
  • A Clear Image Zoom funkció megduplázza a zoom mértékét, úgy, hogy mindeközben megtartja a teljes felbontást.
  • A fejlett automata mód egyszerűvé teszi a kiváló képek készítését.

Új géphez új objektív
Az alfa 37-es új objektívet is kapott. A SAL18135, A-bajonettes objektív F3.5-5.6 fényerő mellett 18-135 mm-es gyújtótávolságot kínál, ami nagyjából a 8-szoros optikai zoomnak felel meg. Ezzel a gyújtótávolsággal a lencse egy általánosan, minden helyzetben használható objektívvé válik, és nagyszerű társ az utazásokhoz, az utcai fotózáshoz vagy akár a portrékészítéshez. Az objektív gyors, csendes automata élességállítással érkezik, de természetesen manuális fókuszállítással is használható.

A további kiegészítők közé a PCK-LM11 félkemény LCD panel védő és az ACC-FW1A eszközkészlet tartozik – utóbbiba egy tartalék NP-FW50-es akkumulátor és az LCS-AMB hordtáska került.