Szeretik vevői a Pentaxot

0

A J.D. Power and Associates közel egy éves felmérése során több mint 8100 online DSLR vásárlót kérdezett meg a fényképezőgépéről.

A most közzétett eredmények szerint a Pentax vásárlók a legelégedettebbek tükörreflexes fényképezőgépükkel. Az elérhető max. 1000 pontból 899-re értékelték a márka DSLR-jeit. Nem sokkal lemaradva követi őket a Nikon (891) és a Canon (888).

A felmérés öt alap képességben pontozta a gépeket: képminőség (beleértve a rajzolat, élesség és színek); tartósság és megbízhatóság (beleértve a strapabíróságot, akkumulátor élettartamot és építési minőséget); szolgáltatáskészlet (beleértve a zoomot, képstabilizátort és gyenge fényes beállításokat); könnyű kezelhetőség; és zársebesség/késleltetési idő (a gép átlag sebessége, beleértve a késleltetési időt). A fentiekből négy pontban értékelték a legjobbra vásárlói a Pentaxot, mégpedig a megbízhatóság, szolgáltatások, kezelhetőség, sebesség tekintetében. A képminőség terén a Canon vásárlói a legelégedettebbek.

A vásárlók átlagos elégedettsége 888 pont volt, ami mindössze 1 ponttal haladja meg a tavalyi átlagot, így stabilnak mondható.