A BenQ belehúz: G1 f/1,8 kezdőfényerővel

0

A BenQ eddig jobbára csak kullogott a többi gyártó után, legalábbis a digitális fényképezőgépek terén. Az eddig megjelent modellek ugyanis nem igazán tűntek ki, inkább átlagosak voltak, s főként árukkal hódíthattak.

Most azonban a BenQ gondolt egy nagyot, s olyan fényképezőgépet fejlesztett ki, amelynek egyelőre nincs párja.

A BenQ G1 első ránézésre átlagos ultrakompaktnak tűnhet. Belsejében azonban az 1/2,3″ típusú 14 Mpixeles CMOS képérzékelő előtt egy 4,6×-os zoomátfogású, 24-110 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú optika ül, mely nagylátószögnél f/1,8, tele végben f/4,9 fényerejű. A Nikon Coolpix P310-et is lepipáló objektíven felül is van még érdekesség a G1 tarsolyában.
A gyors CMOS szenzornak köszönhetően FullHD felbontásban is videózhatunk, VGA felbontásban pedig 120 kép/mp frissítésű slow-motion lassított felvétel is rögzíthető.

A gép hátuljára 3″-os kihajtható és elfordítható LCD került, mely 920 ezer képpont felbontásával remek képmegjelenítést ígér.
A lítium-ion akkumulátorról táplált G1 nem csak automata, de kreatív üzemmódokat is kínál, mint rekesz- vagy zársebesség előválasztás, sőt, teljes kézi mód is használható.

A BenQ G1 hazánkban is kapható lesz.

Sajtóközlemény:

A világ legvékonyabb F1.8 kihajtható kijelzővel szerelt digitális fényképezőgépe

A BenQ, mint a nemzetközileg is elismert digitális életstílus megoldások szakértője, ma mutatja be a világ legvékonyabb F1.8 kihajtható kijelzővel ellátott digitális fényképezőgépét a G1-et.

“Az optikai technológia folyamatos előnyöket kínál a BenQ-nak. Ez egy izgalmas nap a számunkra, hogy bemutathatjuk a világ legvékonyabb*, F1.8 fényerejű objektívvel és kihajtható kijelzővel szerelt digitális fényképezőgépét.” mondta Peter Chen, a BenQ Technology Product Center elnökhelyettese és ügyvezetője. “Mindenki a BenQ-nál, aki dolgozott a G1-en teljes odaadást mutatott, hogy teljes képalkotó megoldást adhassunk vásárlóinknak. Ennek eredményeképpen rengeteg funkciót és szolgáltatást építettünk a fényképezőgépbe, és hisszük, hogy örömet szerezhetünk vele vásárlóinknak. A fényképezőgép anélkül kínál széles választékot a vásárlók fényképezési igényeinek kielégítésére, hogy kompromisszumot kötne a minőség terén.”

A világ legvékonyabb F1.8 fényerejű kihajtható kijelzővel ellátott fényképezőgép* a BenQ tervezésű, 7 lencsetagból és 6 csoportból álló objektívre épül, melynek aszférikus lencsetagja segít megnövelni a fókusz és a képegységet. Az F1.8 fényerejű objektív nagy áteresztő-képességű, részben üveg alapanyagból készült elemei több fényt engednek át, így gyenge megvilágítás mellett is kiválóan használható. A 4.6x zoommal ellátott objektív, kiegészítve egy 24mm széles látószögű tartománnyal, és az O.I.S. stabilizátorral, fantasztikus, kis mélységélességű bokeh képeket, mivel az jelentősen elmossa a hátteret, és szürreálisan professzionális és romantikus hatással gazdagítja a fotót.

Forgassa fel a világot a 3” 920k pixel felbontású kihajtható kijelzővel ellátott 14Mpixeles CMOS senoros G1-el. Ez a gyönyörűen kialakított kihajtható kijelző AUO panelt használ, mely lényegesen szélesebb színskálával növeli meg az optikai teljesítményt, telítettebbek a színek és valósághű képeket jelenít meg. Élesebb, tisztább képek láthatók a nagykontrasztú kijelzőn, így a fotók és videók valósághű bemutatása minden irányból láthatóvá válik. Ezen felül a látvány még napsütésben is tisztán élvezhető.

A G1-en elhelyezett üzemmód tárcsa egyszerű választást ad a felhasználók kezébe a kívánt funkció kiválasztásához

  • ‘Kézben tartott éjszakai felvétel’ funkció lehetőséget ad az éjszaka csodáinak állvány használata nélküli megörökítésére. Ez úgy lehetséges, hogy 6 expozíció kerül egyetlen képre, minden egyes gombnyomáskor. A G1 továbbfejlesztette ezt, és az ‘Exkluzív képrögzítés’, valamint a ‘Szellemkép-eltávolító’ technológiák segítenek a tiszta kép elkészítésében.
  • A ‘Háttér anti-fókusz’ a professzionális szintű DSLR fényképezőgépeket utánozza, és készít vonzó és természetes háttérelmosódást. A puha bokeh effekt úgy kerül elkészítésre, hogy a G1 automatikusan két képet készít különböző mélységélességgel, majd egymásra helyezi azokat, így a felhasználó tökéletes kompozíciót kap.
  • Az aktív életet elő emberek általában bővelkednek az eseményekben. Mulasztott már el valaha egy tökéletes képet néhány ezredmásodpercen? Használja a ‘Folyamatos felvételt’, és készítsen 6 teljes felbontású képet egy másodperc alatt, vagy tartsa lenyomva az exponáló gombot további sorozat elkészítéséhez. Fotózzon le minden egyes fontos pillanatot, és ne maradjon le egyetlen tökéletes felvételről sem soha többé!
  • A ‘Szűrők’ között található a BenQ G1-en a ‘MagiQ szűrő’, mely álomszerű, szürreálisan varázslatos képeket állít elő egy kis intenzitásnöveléssel. A ‘HDR-művészet’ automatikusan növeli a kontraszt erősségét, és így lenyűgöző művészi képet készíthet, míg az ‘Olajfestmény’ és a ‘Tollrajz’ segít felfedezni a felhasználóban rejlő művészt. A ‘Színkiemelő’ kiemeli az egyik színt a képen, legyen az egy szerelmes ajka vagy egy egyszerű piactéri díszlet.
  • A ‘Jelenetválasztó üzemmód’ lehetővé teszi a felhasználónak, hogy 20 jelent közül válassza ki a megfelelőt, mint például ‘Lomo’, Halszem’, ‘Játék’ és ‘360° Panoráma’. Elérhetőek az előre beállított üzemmódok vagy a manuális ‘P/Av/Tv/M’ üzemmód is, mely 14 rekeszválasztást kínál. Tökéletes, hogy elmondjon egy személyes fotótörténetet. A BenQ úgy véli, hogy a manuális fényképezés élmény és nem feltétlenül bonyolult feladat.
  • Ne kövesse az eseményeket, hanem legyen az első és forgassa fel a világot. A BenQ G1-el nagyszerű pillanatok örökíthetők meg. Ez nem csak a lenyűgöző fényképekre igaz, hanem a élvezheti a szabadságot a BenQ G1 1080p Full HD videofelvételével, bárhol, bármikor, bármilyen szögből.