Fejlesztik a Nikon 800mm f/5,6 VR-t

0

Korábban pletykákban már olvashattunk arról, hogy a Nikon (már régebben) bejegyezte a 800mm-es szupertele szabadalmát, most azonban hivatalosan is bejelentették a fejlesztését.

A Fullframe szenzoros (FX) gépekhez készülő objektív kiváló, f/5,6 fényerőt kínál, emellett SWM fókuszrendszere gyors élességállítást ígér. A nagy gyújtótávolság kihasználásához optikai stabilizátor is segítségünkre lesz.

Az objektív prototípusát a július 19-22. között megrendezésre kerülő Nyílt Golf Világbajnokságon mutatják be a hivatásos fotósoknak, Lancashire-ben (Nagy-Britannia).
A nagyközönség az idei Photokinán tekintheti meg a prototípust a Nikon standján, szeptember 18-23. között

A pontos specifikációkat a gyártó egy későbbi időpontban közli.

Sajtóközlemény:

A Nikon új 800 mm-es, F-bajonettes szupertelefotó-objektív kifejlesztését jelentette be

Amszterdam, Hollandia, 2012. július 12. A Nikon ma bejelentette, hogy egy úttörő, fix gyújtótávolságú szupertelefotó-objektívvel bővíti teljes képes (FX) NIKKOR objektívjeinek kínálatát. A 800 mm-es AF-S objektív nagy, f/5.6 rekesszel és VR (rázkódáscsökkentés) rendszerrel rendelkezik, és teljesen kompatibilis a Nikon összes FX formátumú, automatikus élességállításos fényképezőgépével.

Az új objektív kifejlesztésekor az volt a cél, hogy tovább erősödjön a NIKKOR szupertelefotóobjektív-kínálata. Az objektív gyújtótávolsága a legnagyobb lesz a NIKKOR automatikus élességállítású objektívjei között. A fejlesztés során a sport-, sajtó- és természetfotósok igényeit tartottuk szem előtt. A kiemelkedő optikai teljesítményen felül az objektív por- és vízálló lesz.

„Rendkívüli izgalommal várjuk, hogy bemutathassuk a NIKKOR fejlesztéseinek egy újabb hatalmas mérföldkövét a nyár fontos sporteseményein” – mondta el Robert Cristina, az európai Nikon Professional Services menedzsere.
„A termék hűen tükrözi azon törekvéseinket, hogy a világ vezető sajtó-, sport- és természetfotósaitól kapott visszajelzésekre valós választ adjunk” – tette hozzá.

Az új objektív prototípusa az angliai Lancashire-ben a Royal Lytham & St. Annes Golf Clubban megrendezendő Open Golf Championship bajnokságon mutatkozik be a profik előtt, 2012. július 19-22. között. A Nikon az Open Championship hivatalos támogatója 1993-tól. Az objektív a nagyközönség számára a 2012-es Photokinán, a világ legnagyobb fotós és képalkotási kiállításán lesz megtekinthető a németországi Kölnben, szeptember 18. és 23. között.

Még korábban a hónap folyamán a Nikon bejelentette, hogy a cserélhető objektíves fényképezőgépekhez gyártott NIKKOR objektívekből már 70 millió darabot gyártott, továbbá hogy a Silent Wave Motor (SWM, a Nikon által kifejlesztett automatikus élességállítási rendszer) technológiájú AF-S objektívek darabszáma elérte a 30 milliót. A Nikon idén három FX formátumú, D-SLR rendszerű professzionális fényképezőgépet mutatott be: a zászlóshajó Nikon D4 modellt, valamint a Nikon D800 és Nikon D800E modellt, melyek elképesztő felbontást és képminőséget nyújtanak.

A piacra kerülés dátumát, az ajánlott fogyasztói árat és egyéb információkat a Nikon Corporation később teszi közzé.

Nikon Professional Services
A Nikon körülbelül ötven éve nyújt szolgáltatásokat és támogatást a hivatásos fotósoknak a Nikon Professional Services szolgáltatáson (NPS-en) keresztül. A hivatásosok által nap mint nap használt felszerelés karbantartásán és javításán kívül az NPS kihelyezett standjai számos nemzetközi sport- és kulturális eseményen megtalálhatók. A szolgáltatási standokon a fotósok megvizsgáltathatják és megjavíttathatják a felszereléseiket, valamint kölcsönözhetnek is.