Új termékek a Sigmánál: Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC OS HSM, 35mm f/1.4 DG HSM, 120-300mm f/2.8 DG OS HSM

0

A Sigma új termékvonalat hozott létre, melybe három kategóriában csoportosítja újonnan és jövőben megjelenő objektívjeit.

A kortárs, a művészeti és a sport objektívek családjába egyelőre egy-egy objektívet helyezett. A kategorizálás érdekessége, hogy az egyes csoportok kezdőbetűjét az objektíven is feltünteti (C, A, S).

A kortárs csoportba a kompakt és könnyű, de jó minőségű többcélú objektívek kerülnek, a művészeti kategóriába a kiemelkedően jó képminőségű optikákat helyezik, míg a sport csoport természetesen a nagy sebességű témák fotózására is alkalmas objektíveket tartalmazza (majd).

Sigma 17-70mm f/2,8-4 DC MACRO OS HSM

A megújult Sigma 17-70mm F2,8-4 DC MACRO OS HSM teljesen új optikai felépítésű, ennek eredményeképpen jobb feloldóképességet ígérnek, cserébe kicsit gyengébb makró lefedettséget kínál az APS-C szenzoros fényképezőgépekhez.

A frissített optikával 25,5-105 mm-es kisfilmes objektív látószögét érhetjük el, a nagyítási arány teljes tele állásban a 22 cm-es közelponttal 1:2,9-nek adódik.
A 16 lencsetag között három aszférikus, két FLD és egy SLD (fluirotos alacsony szórású, illetve alacsony szórású) tag is elhelyezésre került.

Sigma 120-300mm f/2,8 DG OS HSM

Szintén megújult a fullframe szenzorokkal is jól együtt dolgozó 120-300m F2,8 DG OS HSM optika is, mely nem meglepő módon a sport kategóriába került.

A mintegy 23 tagból álló objektívbe két fluorit és egy SLD tag is került.

Sigma 35mm f/1,4 DG HSM

Teljesen új és hiánypótló viszont a Sigma 35mm F1,4 DG HSM optika. A fullframe szenzormérethez is elegendő nagyságú képet vetítő objektív a sokak által kedvelt 35 mm-es alap gyújtótávolságot kínálja. Eddig ilyen optikája nem volt a Sigmának, sőt, 28 és 50 mm között egyáltalán nem volt fullframe fix objektíve. A kiváló fényerejű optikát a művészeti kategóriába sorolták.

Az objektíven belülre két aszférikus, egy fluorit és négy alacsony szórású (SLD) tag is került az összesen 13 lencse közé.