Bűnösnek vallja magát az Olympus vezér

0

Sajnos az elmúlt hónapokban az Olympus neve nem csak új termékeik okán került a címlapokra, hanem a közel egy éve kirobbant sikkasztási botrány, és az azt követő pénzügyi krízis miatt is.

Mint köztudott a cég vezetése mintegy 1,7 milliárd dollárral nem tudott elszámolni, melyről az azóta eltávolított, külföldi vezérigazgató, Michael Woodford rántotta le a leplet, a szigetország eddigi legnagyobb sikkasztási botrányát felfedve.

A japán cégvezetés kezdetben összezárt, és megpróbálta menteni a menthetetlent, de néhány hónap múlva távozott az elnök, Kikukava Cujosi, az alelnök és a főkönyvelő is, akik ellen jelenleg sikkasztás miatt folyik bírósági eljárás.

Kikukava Cujosi a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, perbe fogott volt kollégáival együtt. „Mint a cég vezetőjét, engem terhel minden felelősség”, idézi a Napi Gazdaság nyomán az Index.hu.

Ha a sikkasztás valóban bizonyítást nyer, az új lökést adhat a részvényesek veszteségei miatt az Olympus ellen indított pereknek, melyekből jelenleg egy tucatnyi van napirenden.