Új firmware Canon EOS-1D X-hez

0

A Canon új firmware-t adott ki zászlóshajójához, az EOS-1D X-hez. A v1.1.1-es jelű frissítés f/8 fényerejű objektívvel (illetve extenderrel kiterjesztett gyújtótávolságú optikával) is lehetővé teszi az autofókusz használatát a középső fókuszterületen, emellett kijavít néhány hibát is.
Részletek a sajtóközleményben.

Sajtóközlemény:

EOS-1D X: a legújabb készülékszoftver-frissítés

Az 1.1.1 készülékszoftver-verzió a következő javításokat tartalmazza:

  • Lehetővé teszi a középső AF-pontnál az autofókuszálást, ha a fényképezőgépet objektív/extender kombinációval használják, és az együttes maximális rekeszérték f/8 (a készülékszoftver-frissítés nélkül f/5,6).
    *Az objektív- és fényképezőgép-kombinációk részleteiről lásd az átdolgozott felhasználói kézikönyv Objektívek és használható AF-pontok c. részét.
  • Vörös színnel mutatja a keresőben megjelenő adatokat (pl. AF-keretek, rács stb.) autofókuszáláskor AI Servo AF módban.
    * Az AF-pontok könnyen azonosíthatók, ha gyenge fényviszonyok között fényképez AI Servo AF módban.
    *AI Servo AF módban a kereső időszakosan felvillan, de folyamatosan nem világít.
  • Kijavítja azt a jelenséget, amelynek során az AE érzékelő mérési értéke helytelenné válik, és a rögzített képek teljesen sötétek lesznek az objektív csatlakoztatásától és/vagy leválasztásától függően.
  • Kijavítja azt a jelenséget, amelynél 70-es hibakód fordulhat elő expozíciósorozatnál.
  • Kijavítja az arab nyelvű menü hibáit.
  • Megoldja azt a jelenséget, melynek során az objektívek készülékszoftvere nem frissíthető megfelelően.

A felhasználói kézikönyvet kijavítottuk, és összhangban van a fenti 1. és 2. pontban foglalt változásokkal. Kérjük, töltse le a legújabb készülékszoftvert és felhasználói kézikönyvet honlapunkról.

Az 1.1.1 készülékszoftver-verzió az 1.0.6 és régebbi verzióval rendelkező fényképezőgépekhez való. Ha a fényképezőgép szoftververziója 1.1.1, nem kell frissíteni a készülékszoftvert.

*A szoftverfrissítés körülbelül hét percet vesz igénybe.

A fényképezőgép-szoftver frissítésekor a készülékszoftver letöltése előtt figyelmesen olvassa el az utasításokat.