Fotóakadémia pályázatok

0

November 10-ig lehet még jelentkezni a Fotóakadémia fotópályázatának első fordulójára, ahova négy témakörben elkészített felvételeket várnak. A Fotóakadémia adott havi előadásaihoz kapcsolódó témák kidolgozására az előadást követően 30 nap áll a fotósok rendelkezésére. A nevezési díjas pályázaton az összes kép szöveges értékelést, a legjobb 6 pedig pénzdíjat is kap. A legjobb képek az év során kiállításokon, az év végén pedig albumban jelennek meg. A Fotóakadémia a befolyt nevezési díjak egy részét a legjobbnak ítélt fotók jogainak megvásárlására fordítja.

Fotóakadémiai pályázati kiírás 2012. október

A Fotóakadémia egy év során 30-36 témakörben, témakörönként 1-3 pályázati feladatot ír ki. A pályázati feladat a Fotóakadémiai Hétvége előadásaihoz, eseményeihez kapcsolódik. Egy témakörben a pályázat az esemény napján nyílik és 30. napon zárul. Az eredményhirdetés legkésőbb a 60.napon lesz.

A Fotóakadémia egy év során 30-36 témakörben, témakörönként 1-3 pályázati feladatot ír ki.

A pályázati feladat a Fotóakadémiai Hétvége előadásaihoz, eseményeihez kapcsolódik.

Egy témakörben a pályázat az esemény napján nyílik és 30. napon zárul.

Az eredményhirdetés legkésőbb a 60.napon lesz.

A pályázók, akik pályázatukkal egyben az akadémia tényleges tagjaivá is válnak, korlátlan számban adhatnak be pályázati anyagot.

A nevezési díj témakörönként ez első pályázati anyagért 3500 forint a további témakörön belüli pályázati anyagért 2000 forint.

A dolgozat, a pályázati anyag (kép és/vagy szöveg) legalább egy, legfeljebb öt képet (rövidebb oldalán min. 1600 pixel, JPG formátumban) és ha a feladat igényli maximum 8 000 leütés terjedelmű szöveges kifejtést (PDF formátumban) tartalmazhat.

A konkrét feladatok kiírásában előfordulhat ettől eltérő fájl formátum.

A képeken bármely manipulácó megengedett ami, ami hozzáad a kép értékéhez, és műfajilag elfogadható.

A pályázatok kiírása, leadása, értékelése, zsűrizése internetes eszközökkel történik.

A leadott pályaműveket egy változó összetételű kuratórium előszelektálja. A kuratórium és zsűri tagjai az Fotóakadémia előadói, és a Fotóakadémiai pályázatokon sikeres tagjai.

Az értékelési szempontjai az elvárható gondolati, esztétikai és technikai követelményeken felül a Fotóakadémia pályázatok kiírásában szerepelnek.

A kuratórium és a zsűri minden beadott pályázati anyagot szöveges értékel, minősíti, melyben rávilágít az értékekre, a javítani valókra. Előfordulhat, hogy egymással vitatkozó vélemények is rögzítésre kerülnek.

A zsűri az pályázati anyagokat 1000-tól 5000-ig kredittel is értékeli.

Minden témakörben egy első, két második, három harmadik helyezettnek pénzdíjat adunk ki.

A pénzdíj mértéke a leadott pályázatok díjainak 20%-a úgy osztva, hogy az első díjszintre az összeg egyharmada jusson, és a legkisebb díj sem legyen 10 ezer forintnál kisebb, figyelembe véve a vonatkozó adó jogszabályokat.

A pályázati díjak 20% az értékelők munkájának díjazására, legalább 20% pedig a legjobb anyagok jogdíjaira és reprodukálására, kiállítására lesz fordítva.

A legjobb anyagokat a közös tudásanyagban publikáljuk. A pályázónak az értékelés után lehetősége van a pályázatát nyilvánossá tenni a látogatók vagy a tagok számára, de csak a szöveges értékeléssel együtt.

A fotók közül a legjobbakat rendszeresen kiállítjuk.

Az közlésre alkalmas képek jogait a Fotóakadémia megvásárolja.

A legizgalmasabbakat évente albumban kiadjuk.

AZ AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK (témakörök)

Hátáridő: 2012 november 10.

Eredményhirdetés: 2012 december 10.

Az első alkalommal a dátumok változhatnak az honlap fejlesztési okokból.

Előzetes regisztráció: peter.peti@terasz.hu

Amikor a beküldés elkezdődik, mailt küldünk.

1. témakör A magyar fotográfia tegnap és ma

2. témakör LIGHTROOM4 lehetőségei

3. témakör FŐVÁROSI ÁLLATKERT és NÖVÉNYKERT

4. témakör Kortárs tánc