Panasonic Lumix DMC-GF6

0

A Panasonic bejelentette cserélhető objektíves rendszerkompakt sorozatának legújabb modelljét, a DMC-GF6-ot. A GF-széria hagyományosan a cég legkisebb méretű rendszerkompaktja, és ettől a hagyománytól most sem tért el gyökeresen. A DMC-GF6 mindössze 5%-kal nagyobb elődjénél, tömege viszont több mint 20%-kal nőtt.

A DMC-GF6 különálló módválasztó tárcsát, sokkal több (egy helyett négy) programozható funkció gombot, elegánsabb megjelenést kölcsönző, krómozott felső részt, és felhajtható LCD kijelzőt kapott. Utóbbi ugyanúgy 3″-os mint az elődben, felbontása azonban 921 ezer képpontról 1,04 millióra nőtt. A kijelző ezúttal is érintésérzékeny, ami jelen esetben továbbfejlesztett funkciókat, például a teljes képmezőn érintéssel kijelölhető AF pontokat takar.

A külső mellett a belbecs is változott. A szenzort 12 megapixel helyett egy 16 megapixelesre cserélték és nőtt az érzékenység tartomány, mely kiterjesztett módban már ISO25600-ig növelhető. Javítottak az automata élességállító rendszer érzékenységén is, mely így -3 fényértéktől már működőképes.

A Panasonic némileg faragott a videó képességen is, így AVCHD és MP4 formátumban is elérhető az 1080 soros, Full HD felbontás. AVCHD-ban 60i/50i frissítési sebességgel dolgozhatunk, HD (720) felbontásban azonban elérhető a 60p/50p másodpercenkénti képkockaszám is.

A GF6 sorozat sebessége is gyorsult, mely ezúttal 20 kép/mp-et jelent teljes felbontásban, de élességállítás nélkül. Ha minden képe esetén élességállítást is szeretnénk, a készülék 4,2 kép/mp-es sorozatra lesz képes.

A DMC-GF6 újdonsága a Wi-Fi és NFC kommunikáció, melynek segítségével például mobil eszközökkel oszthatjuk meg képeinket, vagy ilyen készülékekről távvezérelhetjük a fényképezőgépet.

A Panasonic Lumix DMC-GF6 főbb tulajdonságai:

  • 16 Mpixel mikro4/3-os Live MOS érzékelő
  • ISO160-12800 érzékenység (kiterjesztve: ISO25600)
  • Gyengébb fényben (-3 Fé) is működőképes élességállító rendszer
  • 3D állókép mód (megfelelő objektívvel)
  • 1920 x 1080 (Full HD) videó, AVCHD (max. 50i) és MP4 (max. 25p) formátumban
  • 1280 x 720 pixeles videó 50p képfrissítési sebességgel
  • Sztereó hangfelvétel
  • Max. 20 kép/mp sorozat (7 RAW képig)
  • 3″-os, érintésérzékeny, felhajtható TFT LCD, 1, 04 millió képponttal
  • 4 programozható funkciógomb
  • Élő hisztogram
  • HDMI kimenet
  • Lítium ion akkumulátor (330-340 kép egy töltéssel)
  • Wi-Fi és NFC kommunikáció
  • SD/SDHC és SDXC memóriák támogatása

Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatta a DSLM kategória legstílusosabb modelljét, a LUMIX GF6-ot: kiváló képminőség és nem mindennapi funkciók, mindennapos használatra

Digital Imaging Seminar, Bécs, 2013. április 9. – Az új, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép, a DMC-GF6 modell a Panasonic LUMIX G sorozatának legújabb kompakt tagja.

A kamera nagy felbontású vadonatúj Live MOS érzékelővel büszkélkedhet, a továbbfejlesztett Venus Engine képfeldolgozó elektronika és a villámgyors “Light Speed” autofókusz mellett, melyek összességében kiváló képminőséget biztosítanak. A készülék kitűnő választás azok számára, akik a kreatív felvételek készítését részesítik előnyben, ám eddig az okostelefonjukat vagy egyszerűbb kompakt gépeket használtak erre a célra. A GF6 nemcsak biztosítja a fő felvételi paraméterek gyors és egyszerű beállíthatóságát, hanem kifinomult megoldásai és innovatív funkció révén valósággal ösztönöz a különleges, egyedi fotók készítésére.

Tizenkilenc beépített filterrel (szűrővel) a GF6 több mint egy sokoldalú fényképezőgép, kreatív eszköz azoknak, akik képességeiket továbbfejlesztendő változtatni szeretnének fotózási szokásaikon. A felhasználók az új modell segítségével élvezetesen mozdulhatnak el a „gépies” felvételkészítéstől a kreatív komponálásig.
Mindezt kiegészítve a Wifi és a szintén vezeték nélküli NFC (Near Field Communication) adatátviteli funkcióval, egyszerűen megoldható, hogy az elkészült képeket egy pillanat alatt lehessen továbbítani okostelefonra vagy tabletre, ahonnan már csak egy lépés a webre történő feltöltés, az e-mailes továbbítás vagy a közösségi portálokon való megosztás.

S ha mindez nem elég, az önálló videó gombbal a DMC-GF6 alkalmas AVCHD formátumú Full-HD videók készítésére is (1920×1080, 50i) sztereó hang rögzítése mellett.