Canon PowerShot N

0

Meglehetősen szokatlan külsejű fényképezőgéppel állt elő ma a Canon. A PowerShot N jelölés is egy teljesen új gépcsalád születését jelzi, melynek elején egy egyedi Zoom and Shoot gyűrűt találunk, hátulján pedig egy hatalmas, felhajtható, 2,8″-os kapacitív érintőképernyőt.

A PowerShot N mobiltelefon mellett is tökéletesen használható, hiszen egy gombnyomással csatlakozhatunk hozzá és megoszthatjuk fotóinkat vagy Full HD videóinkat.

A gépbe egy 12 megapixeles CMOS szenzor, a legújabb Digic 5 képfeldolgozó rendszer, valamint egy 8x-os zoomátfogású (28-224mm ekv.) optika került, mely az említett gyűrűvel vezérelhető, egy másik segítségével pedig bármely helyzetben exponálhatunk a géppel.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kreativitás egy kis csavarral: megjelent a Canon PowerShot N

Budapest, 2013. január 7. – A Canon ma bejelentette PowerShot N jelű készülékét – egy teljesen új típusú fényképezőgépet, amely másfajta megközelítést kínál a kreatív, spontán fotók elkészítéséhez és azonnali megosztásához a közösségi hálózatokon. A szokatlan, szögletes kialakítás, az innovatív „zoom and shoot” (zoom és felvétel) működésű objektívgyűrűk és a megdönthető érintőképernyő mind-mind arra ösztönzi a gép használóját, hogy a világot új szögből ragadja meg; a Kreatív felvétel üzemmód pedig automatikusan készít egy sor különleges effekttel ellátott fotót az eredetivel párhuzamosan. Az okostelefonokat tökéletesen kiegészítő PowerShot N úgy készült, hogy leegyszerűsítse a képek megosztását: az intuitív Wi-Fi kapcsolat révén a minőségi, művészi képek és Full HD videók új generációja azonnal megosztható.

Egy csipetnyi művészet

Az új Kreatív felvétel módnak köszönhetően könnyen lenyűgözheti barátait vagy online követőit olyan egyedi, kreatív képekkel, amelyek újfajta perspektívát kínálnak egy hétköznapi helyzetről vagy témáról. A Kreatív felvétel módban rögzített képeken a PowerShot N intelligens módon elemzi a témát, és megállapítja, hogy milyen kreatív elemekkel lehetne feldobni azt, vagy előállítani egy újfajta kreatív nézetet. A készülék többféle tényezőt – a kompozíciót, az expozíciót, a fókuszpontot, a fehéregyensúlyt, az átmeneteket és a kontrasztot – figyelembe véve állít elő öt automatikus változatot az eredeti felvételből, amelyek azután egyetlen gombnyomással megoszthatók.

Alternatív megoldásként felhasználhatók a Canon kreatív effektjei is, mint például a Miniatűr hatás, a Lágy fókusz, a Játékkamera-hatás vagy a Monokróm szűrő. A videók drámaisága pedig a Szuperlassú felvétel móddal még inkább fokozható.

A kreatív rugalmasságot az azonnali exponálás egyszerűségével egyesítő PowerShot N új, Hibrid automata üzemmódja négy másodpercnyi anyagot rögzít minden felvétel előtt 720p felbontásban, majd a Canon méltán elismert Smart Auto technológiájával határozza meg a legjobb beállításokat a tökéletes felvétel eléréséhez. A nap végén a négy másodperces klippek egybefűzésével egy „színfalak mögötti” történet áll össze az aznap készült képekről – ami kiváló például arra, hogy új kontextussal bővítsenek egy online albumot.

Megosztás közvetlenül a felvételkészítés után

A mobilkészülékek legnagyszerűbb társaként a PowerShot N beépített Wi-Fi kapcsolatot és – a Mobilkészülék csatlakoztatása gomb segítségével – egygombos csatlakozást kínál az okostelefonokhoz és táblagépekhez. Szó szerint pillanatokkal a felvétel után feltölthetők az elkészült képek vagy videók az olyan közösségi hálózatokra, mint a Facebook® vagy a YouTube™, függetlenül attól, hol is készültek. A gyors és megbízható csatlakozásnak köszönhetően otthon a legjobb felvételek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is kinyomtathatók vagy átvihetők a PC-re. A „GPS mobilon keresztül” funkció a Canon ingyenes okostelefon alkalmazását használva bővíti helyadatokkal a képeket egy GPS-es okostelefon vagy táblagép használata esetén, így a felhasználók nemcsak a szórakoztató dolgokat, hanem azok pontos helyét is megoszthatják ismerőseikkel.

Forradalmi kialakítás, „mindegy, melyik oldal van felül”-jellegű működés

A PowerShot N szokatlan, a tekintetet magára vonzó megjelenése minden más kamerától eltérővé teszi a gépet – csakúgy, mint az általa készített képeket. A kompakt, szimmetrikus kialakítás, a dönthető érintőképernyő és az objektívgyűrűk innovatív megoldása (az elforgatható objektívgyűrűt eltekerve a zoom funkció működtethető, egy második gyűrű pedig az exponálásra szolgál) révén a fényképezőgép bármilyen irányba forgatva működtethető, akár fejjel lefelé is, így a világ teljesen újszerű perspektívákból is szemlélhető.

A modern, kapacitív, 7,1 cm-es (2,8”) érintőképernyővel egyszerűen, érintéssel áttekinthetők az elkészült képek és vezérelhetők a legfontosabb funkciók, mint a fókusz vagy a zár. A fekete és fehér színekben kapható, szögletes, fém házú gép megjelenésében a 28 mm-es, 8x optikai zoomos objektív dominál, amellyel könnyedén készíthetők csoportképek és tájképek. A Canon speciális, akár 16x nagyításra is képes, részletes, teljes felbontású képeket előállító ZoomPlus technológiájának köszönhetően még jobban megközelíthető a cselekmény, vagy még jobban rá lehet fókuszálni a tárgyra a hatásosabb kompozíció érdekében.

A becsukott képernyővel és objektívvel mindössze 78,6 x 60,2 x 29,3 mm méretű PowerShot N extrém kompakt mérete révén bármely zsebben elfér és kényelmesen hordozható, így a gyakran elmulasztott témák, tárgyak és helyzetek is megörökíthetők a Canon speciális, kompakt képalkotási technológiáinak köszönhetően. További kényelmet biztosít az USB-s töltés, így a kamera bármikor, kényelmesen feltölthető útközben is.

A Canont fémjelző képminőség

Kompakt mérete ellenére a PowerShot N sokat megörökölt a Canon legmodernebb képalkotási technológiáiból, hogy a Canontól megszokott, kivételes minőségű képeket és videókat rögzíthessen. Az érzékeny, 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és a legmodernebb DIGIC 5 képfeldolgozó processzor együttesével a fényképezőgépben található HS rendszer akár 6400-as ISO-érzékenységgel képes éles, tiszta képeket rögzíteni az alacsony megvilágítású, kihívásokkal teli helyzetekben is.

A nagy teljesítményű, 8x optikai zoomra képes objektívet Intelligens képstabilizátor funkció egészíti ki, amelyik automatikusan a legmegfelelőbb képstabilizálási módszert alkalmazza a zökkenőmentes videók és éles állóképek rögzítéséhez. A művészi állóképeken túl Full HD (1080p) felbontású videók is rögzíthetők.

A PowerShot N legfontosabb jellemzői:

  • Kreatív felvétel
  • Egyedi kialakítás
  • 8x zoom, 28 mm-es objektív; Intelligens képstabilizátor
  • HS rendszer: 12,1 MP CMOS érzékelő, DIGIC 5 processzor
  • Wi-Fi; GPS mobilon keresztül
  • Mobilkészülék csatlakoztatása gomb
  • „Mindegy, melyik oldal van felül”-jellegű működés; dönthető érintőképernyő
  • Full HD felbontású videók rögzítése
  • Hibrid Auto; Smart Auto (58 jelenet érzékelése)