Sony 20mm és 18-200mm objektívek

0

A Sony két új objektívet jelentett be a NEX rendszerkompakt szériájához, egy 20mm-es pancake és egy videós felhasználásra optimalizált 18-200mm-es Power Zoom optikát. Ezzel már 13-ra bővül a NEX rendszerhez elérhető gyári optikák száma.

A 20mm-es, vékony kivitelű objektív F2,8-as fényerejű és a gyártó jelenlegi fényképezőgépeivel kb. 30mm-nek megfelelő nagylátószöget nyújt. Ezen tulajdonsága és kb. 2 cm-es vastagsága ideális „mindennapi” fotós társsá teszik.

Megjelenése áprilisra várható, ára pedig nagyjából 350 dollár lesz.

A Sony E 18-200mm F3.5-6.3 OSS PZ 11x-es zoomjával és rendkívül halk, motoros Power Zoom funkciójával kimondottan videósok számára készült, bár használhatjuk fotózásra is. Az Optical SteadyShot, vagyis optikai stabilizátor szolgáltatása a kézremegés okozta bemozdítások ellen lesz hasznos. A Sony gépek Active stabilizációs módjával még jobb eredményt érhetünk az objektív nagylátószög állásában.

A 18-200mm-es PZ „lencse” már márciusban boltokba kerülhet 1200 dolláros bevezető áron.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szélesedő látókör az új E-bajonettes lencsékkel

A Sony ultravékony pancake és telefotó zoom objektívjei új távlatokat nyitnak az E-bajonettes, cserélhető objektíves fényképezőgépek és videokamerák tulajdonosainak.

A mindössze 20 mm-es fókusztávolságú új E 20 mm F2.8 pancake objektív kiváló útitárs az E-bajonettes fényképezőgépekhez. A 30 mm széles látószögnek és az F2.8-as rekesznek köszönhetően kiválóan teljesít a mindennapok fotózási helyszínein, legyen szó belső terekről, tájképekről, utcai jelenetekről vagy akár csak ad hoc képekről. Kiváló kontrasztot és felbontást biztosít, amellyel a legjobb szemű fotósok is elégedettek lehetnek.

Az E PZ18-200mm F3.5-6.3 OSS új telefotó zoom objektív 11-szeres nagyításával ideális magas minőségű videók rögzítéséhez az E-bajonettes cserélhető objektíves Full HD videokamerákon. Az objektív a NEX-VG30EH alapfelszereltségéhez tartozik.

Az objektíven található kapcsoló segítségével a zoom sebessége hat fokozatban állítható, ami lehetővé teszi az átmeneteket a lassútól az egészen drámai zoom-effektekig. Az újonnan fejlesztett belső lineáris motornak köszönhetően a zoomolás kivételesen sima, csendes fókuszálást és rekeszműveleteket tesz lehetővé. A zoom szintén közvetlenül állítható a NEX-VG900, NEX-VG30 és NEX-FS700 típusokon.

A beépített optikai képstabilizátor csökkenti a lencse rázkódását, így lassú zársebességű felvételeknél is elmosódásmentes lesz az eredmény. Az Active Mode használata tovább növeli a stabilitást 11-szeres zoomnál még járás közben is.

Bár mozgógépfelvételre van optimalizálva, az E-bajonettes cserélhető objektíves fényképezőgépek alkalmasak állóképek készítésére is, a nagylátószögű képektől egészen a közeliekig.