Banff Poszterfotó Pályázat 2013

0

Komoly pénzjutalmat ígérő fotópályázatot hirdettek a Banff Hegyifilm Fesztivál szervezői. Nevezni maximum 1 MB fájlméretű JPEG képpel lehet, de a nyertes fotót nagy felbontásban kell átadni (minimum 5100×3300 pixel). További részletek a sajtóközleményben, illetve a pályázat weboldalán (link hírünk alatt) találhatók.

Sajtóközlemény:

Banff Poszterfotó Pályázat 2013

Tehetséges fotósok figyelem! 1000 kanadai dollár pénzdíj és nemzetközi hírnév a jutalma a kanadai Banff Hegyifilm Fesztivál Poszterfotó Pályázat 2013-as győztesének!

A nyertes fotót a kanadai központú Banff Hegyifilm Fesztivál szervezői a marketing anyagokra szánják nem csak Kanadában, hanem a világturné 40 országában. A fotót fel kívánják használni képeslapokon, prospektusokban (30.000 példány), programfüzetekben (36.000 példány), magazinokban (80.000 példány), továbbá weboldalakon és internetes reklámokban.

A nyertes fotó jutalma tehát 1000 kanadai dollár. Azonban a pályázat kapcsán a fotográfus további munkái is nagy nyilvánosságot kapnak, hiszen a győztes fotón kívül a fotós portfóliója a 2013-as fesztivál teljes ideje alatt látható lesz a Banff Hegyifilm Fesztivál kanadai honlapján. A győztes fotóról írásos beszámoló készül a sajtó számára, ami olvasható lesz a Banff Hegyifilm Fesztivál, a Radical Reels és a Banff Központ Facabook oldalán is. A győztes poszerfotó használata során minden alkalommal fel kell tüntetni a készítőre vonatkozó adatokat, továbbá a fotós minden megjelenésről értesül.

A pályázat kiírás részletei
Téma: a fotónak tükröznie kell a hegyekkel kapcsolatos fesztivál témáját. Különösen érdekesek azok a képek, amelyeken női kalandorok láthóak a szabadban.

Koncepció: a pályázat kiírói olyan fotót keresnek, amely szenvedélyt és energiát ébreszt, dinamikus és csábító tájakat és/vagy hegyi tevékenységeket mutat be.

Elrendezés: a kanadai szervezők olyan fotót keresnek, amely egyaránt használható fekvő és álló képkivágásban. A legtöbb marketing anyag ugyan függőleges elrendezésű (plakátok, bannerek, képeslapok, stb.), de az internetes és mozgóképes produkciók a vízszintes elrendezést részesítik előnyben.

Legyen tiszta: a marketing anyagok számos szponzor logó elhelyezését követelik meg, ezért a zsűri olyan fotót keres, amin a logók könnyedén elhelyezhetők.

Felvétel: a fesztivál munkatársai olyan képet keresnek, ami még nem szerepelt semmilyen hirdetési kampányban és nem közöltek korábban magazinok.

Reklámmentes: a képen nem szerepelhet semmilyen feltűnő reklám anyag vagy valamely márka tisztán látható logója.

Ezen a weboldalon megtekintheted a korábbi évek nyertes poszterfotóit.

Technikai követelmények

  • Formátum és méret: JPEG, képenként maximum 1 MB-os méret. A nyertes fotót nagyfelbontású verzióban kell átadni (legalább 300 dpi és 11”x17” méret).
  • Nevezni maximum 5 db fotóval lehet.
  • A zsűri szívesen vesz lightbox-ot vagy olyan galériát tartalmazó linket, amit a pályázó külön a pályázatra készített. Ideális ha a képeket el is lehet menteni a zsűrizésre.
  • Nevezési határidő: 2013. március 1.