Ultrapixel kamera a HTC One mobilban

0

A HTC bejelentette legújabb csúcsmobilját, melyet egyszerűen csak HTC One névre keresztelt. A tajvani gyártó ezúttal nem követte a mobilcégek „minél több megapixelt a szenzorra” mottóját és alaposan visszavágta a One felbontását.

Az előzetes pletykák egy Foveonhoz hasonló szenzorról szóltak, de több réteg helyet ezúttal is csak egyet kapunk, ráadásul 4 megapixellel. A bejelentés szerint viszont jelentősen megnövelték az új képérzékelő gyenge fényviszonyok közötti érzékenységét, ráadásul a 1/3″-os BSI szenzor 4 megapixele az átlagnál sokkal nagyobb (2,0 µm-es) képpont méretet jelent, nagyjából a Canon PowerShot G15-tel megegyezőt. A HTC Ultrapixelnek nevezte el a friss technológiát, mely állításuk szerint akár 300%-kal több fényt jelent a korábbinál.

A készülék érzékenységét ISO100 és 1600 között állíthatjuk akár kézzel, akár az automatika segítségével. Az átlag feletti minőségű szenzor előtt egy kisfilmes értéken 28mm-nek megfelelő látószöget adó, F2,0 fényerejű objektívet helyeztek el, mely 5 lencsetagot tartalmaz, és kéttengelyes optikai stabilizátorral is rendelkezik.

A mobillal 1080 soros (Full-HD) videókat rögzíthetünk, 30 kocka/mp frissítési sebességgel, de 720 soros felbontásnál akár a 60 kocka/mp is elérhető. A videó mód egyik érdekessége a HDR mozgókép funkció. A hangfelvétel sztereó.

Sorozatban sem utolsó a telefon, hiszen folyamatos autofókusz mellett akár 99 képet készíthetünk egyhuzamban 8 kép/mp-es sebességgel.

Elejére egy 4,7″-os, szintén 1080 soros (Full-HD) kijelző került, áramforrása pedig egy 2300 mAh-es akkumulátor, a korábbi One X+ modellnél jobb energiakezeléssel.

A mobil 32 és 64 GB-os változatban kerül a piacra, de microSD kártyabővítést nem kap.