Alfa Fotóstúdió

0

Minden kezdet nehéz, de valahol csak el kellett kezdenem saját kis körutamat, melyben végigjártam a Canon Fotóműtermek Hétvégéjének belvárosi helyszíneit. Elsőként a József körút 33. alatti Alfára eset a választásom, mely egy tipikus pesti polgári lakásban kapott helyet a második emeleten. Nem is választottam olyan rosszul, hiszen máris 8-10 látogató volt jelen rajtam kívül, nem is beszélve a műterem alkalmazottairól és Németh Csaba stúdióvezetőről, aki mindjárt be is vezette a kis társaságot a hely és a felszerelés rejtelmeibe.

Műterem szagra gyűl a fotós had
Műterem szagra gyűl a fotós had
A családias hangulatú műtermet kisebb volumenű modell-, és portréfotózásokhoz alakították ki, és több mint 10 éve működik. A lakás legnagyobb szobájából kialakított műterem részben 4 méter körüli belmagasság, többféle háttér és 4 db 500 Ws-os stúdióvaku várta a fotósokat.
Bevetésre várnak a hátterek és lámpák.
Bevetésre várnak a hátterek és lámpák.
Mivel a nap elején jártunk, a publikum, inkább a nézelődéssel és ismerkedéssel töltötte az időt, de mint megtudtam a nap folyamán egy lámpával megoldható világítás és gyors, egy órás modellfotó lesz a téma. A műterem előtti előkészítő szoba egyik sarkában lévő monitoron a Lightroom futott, mintegy megelőlegezve, hogy a képek retusálása sem marad ki a témák közül. Tehát gyorsan, olcsón, minél jobbat – ez lehetne az Alfa hétvégi programjának mottója. Természetesen a beharangozott témakörökön túl bármilyen más ötletre is nyitottak.
Egy kis rögtönzött eligazítás az eszközökről
Egy kis rögtönzött eligazítás az eszközökről
...és egyéb eszközökről
…és egyéb eszközökről
BUD_9783 Én viszont rövid melegedés után az ajtót nyitottam, hogy meglátogassam a szombati túrám következő állomását.