Megérkezett a Panasonic DMC-G6

0

A Panasonic a DMC-GF6-tal egy időben mutatta be a sajtónak a DMC-G6-ot, amely hivatalosan most jelent meg.

Az új, DSLR szerű megjelenésű gép a DMC-G5 utódja, így tehát főként videózásra hegyezték ki, de természetesen egyéb képességeiben is igen ütős lett.

A 18,31 Mpixeles teljes felbontású képérzékelő a DMC-G5-ből már ismerős lehet, de az effektív 16 Mpixeles képek készítésére alkalmas CMOS szenzorról csupán a felbontás alapján még merészség volna azt állítani, hogy ugyanaz volna, mint elődjében.
Az érzékenység tartománya ISO160-tól ISOISO12800-ig terjed, de akár ISO25600-ig is kiterjeszthető, a lépésköz pedig 1, vagy 1/3 Fé is lehet.
Az élességállítást az új „Accurate AF” fókuszrendszer végzi, mely természetesen a szenzorra vetülő képből dolgozik, kontraszt különbség elven. A specifikációk szerint akár -3 Fé fénymennyiségnél is jól működő autofókusz üzemmódjai között széles fókuszmezős, választható területű, vagy tűhegynyi fókuszpont is választható. Az egyszeri fókuszon kívül természetesen választható folyamatos fókusz is, amely sorozatfelvétel során is használható.

Apropó sorozatkészítés, e téren a DMC-G6 igazán remekel, hiszen akár 40 kép/mp sebességet is kihozhatunk belőle, míg folyamatos AF-nél 5 kép/mp érhető el.

Videókat maximum FullHD felbontásban készíthetünk, a képfrissítés széles skáláról választható, 24 és 25 kép/mp-től egészen 50 (PAL) vagy 60 (NTSC) kép/mp-ig, progresszív és interlace módban is. A tömörítés MP4 vagy AVCHD (max. 28 Mbps) lehet, a hangfelvétel pedig a beépített sztereo mikrofonon kívül külső mikrofonnal is lehetséges.

A DSLR-hez hasonló fényképezési élményért 1.044.000 képpontos OLED elektronikus keresőt is használhatunk, de persze a képek komponálására elérhető a hátsó 3″-os kihajtható és elfordítható LCD is.

A Panasonic Lumix DMC-G6 háromféle színben lesz kapható, fehér, fekete és grafit kivitelben. A gép 14-42mm II kitobjektívvel együtt 750 dollárért lesz megvásárolható.

APanasonic Lumix DMC-G6 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 18,31 Mpixel teljes felbontású, 16,05 Mpixel effektív felbontású, 17,3×13mm méretű LiveMOS szenzor
  • ISO160-12800 érzékenység, 1 vagy 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO25600-ig
  • Bajonett: Micro Four Thirds
  • OLED elektronikus kereső, 1.044.000 képponttal, 0,7×-es nagyítással
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 1.036e szubpixel, kihajtható, elfordítható
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (60/50/30/25/24 kép/mp, AVCHD és MP4) max. fél óráig
  • automatikus élességállítás széles vagy kis területen, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely, UHS-I támogatás
  • Li-ion akkumulátor (330 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és microHDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatta a LUMIX G5 modell utódját: új Venus Engine képfeldolgozó elektronikával a még tökéletesebb képminőségért

Digital Imaging Seminar, Bécs, 201. április 24. – A Panasonic a bécsi képalkotással foglalkozó rendezvényen, a Digital Imaging Seminar-on bemutatta a DSLM (Digital Single Lens Mirrorless – tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek) család legújabb tagját, a LUMIX DMC-G6 modellt, amely 16,05 megapixeles Live MOS szenzorral és fejlett képalkotási- és zajcsökkentő eljárásokkal segíti a fotósokat a minden eddiginél jobb képek készítésében. A “Low Light AF” funkció segítségével mindez olyan helyzetekben is lehetővé válik, amikor a legtöbb fényképezőgépnek már kevés a fény az élesség beállításához és így a jó felvételek készítéséhez.

Képminőség terén magasra teszi a lécet
Az új és erős Venus Engine képfeldolgozó elektronika és a LUMIX DMC-G6 16,05 megapixeles Live MOS szenzora tökéletes párosítás: lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy megmutassák, hogy a DSLM kamerákkal is el lehet érni a kívánt legjobb képminőséget. A kamera ráadásul továbbfejlesztett érzékenységi tartományban működik: az ISO 160 és 25 600 közötti értékek azt jelentik, hogy lényegében bármilyen fényviszonyok között használható. Ez különösen fontos tulajdonság ebben a kategóriában, hiszen a fotósok igen sűrűn készítenének képet olyan szituációban, amikor alig van fény.

A gyors és precíz autofókusz rendszer (Accurate AF)’ és a sötétebb helyeken is működő “Low Light AF” funkció minden körülmények között segítenek élességet állítani, annak érdekében, hogy a fotós soha ne maradjon le a legjobb pillanatról. A LUMIX DMC-G6 ráadásul az autofókusz üzemmódok hihetetlenül széles skáláját biztosítja, mint például a több területre fókuszálható élesség, az arcfelismerés, vagy a követő üzemmód. Ezek gondoskodnak arról, hogy kifogástalan kép készüljön akkor is, ha a téma éppen mozog. A gép gyors sorozatfelvételre is képes – maximális sebességen másodpercenként hatot exponál teljes felbontás mellett, vagyis lenyűgözően tiszta felvételeket készít még olyan témák esetében is, ahol jellemzőek a gyors mozgások: ilyenek például a sportesemények.

A minőség fejlődése a LUMIX DMC-G6 esetében nem ér véget az állóképeknél. A 24p videó mód segítségével a felhasználók az igazi filmezés élményébe is belekóstolhatnak. A képérzékelő és a Venus Engine lehetővé teszi, hogy a Full HD 1080/50p felvételek készítését, sztereó hanggal, tökéletes minőségben, minimális zajszint mellett. Akár a haladó AVCHD, akár az MP4 formátumot választja a felhasználó, a LUMIX DMC-G6 a tömörítési és kompatibilitási opciók széles skáláját kínálja.

A hosszú felvételi idő, a könnyű vezérlés és a továbbfejlesztett autofókusz a kifejezetten videofelvételre tervezett LUMIX G objektívekkel tökéletesen alkalmassá teszik a készüléket mozgóképek rögzítésére is.

Fejlett kijelző és gyors működés
A LUMIX DMC-G6 előnye az OLED kijelző, amely nem pusztán fényesebb, mint a hagyományos LCD-k és ezért jobban látható kültéren, erős fényben, hanem gyorsabban is jeleníti meg a képeket. Mindemellett, a csökkentett energiafogyasztásnak köszönhetően lassabban meríti az akkumulátort, így hosszabb használati időt biztosít.

A szemérzékelővel ellátott elektronikus keresőt (Electronic Viewfinder – EVF) és a 3 collos, bármilyen szögből látható kijelzőt is használhatja a felhasználó a videók vagy a képek komponálására – ahogy a helyzet kívánja. Ugyanakkor forradalmian új, hogy a felvétel az érintőképernyőről is indítható. Érintőképernyőről vezérelhető az is, hogy mire állítson élességet a gép, s mi legyen csak háttérelem, ez pedig sokkal gyorsabb reakciót tesz lehetővé, például mozgó témák, vagy videók esetén, ezzel is segítve a lenyűgöző felvételek elkészültét.

Vezeték nélküli kapcsolatok
A LUMIX DMC-GF6 modellel bemutatott vezeték nélküli funkciók a LUMIX DMC-G6 esetében is használhatók, köszönhetően a beépített Wi-Fi és NFC képességnek. Így egyszerűen megoldható, hogy az elkészült képeket egy pillanat alatt lehessen továbbítani okostelefonra vagy tabletre, ahonnan már csak egy lépés a webre történő feltöltés, az e-mailes továbbítás vagy a közösségi portálokon való megosztás. Mindezt úgy, hogy a kezdeti beállításokat követően már nincs szükség minden alkalommal arra, hogy újra belépjen a felhasználó a saját fiókjába, a fényképezőgép magától bejelentkezik, igény esetén.