Az Adobe a havidíjas előfizetés és a CC felé mozdul

0

Az Adobe az Adobe MAX konferencián jelentette be, hogy felgyorsítja a havi díjas szoftverhasználat bevezetését.
A korábbi egyszer megvásárolt, örökké használható megoldással szemben a havidíjas előfizetés egyértelműen sokkal hatékonyabb védelem a kalózpéldányokkal szemben, ugyanakkor a legális szoftverfelhasználók számára nem kell, hogy többlet terhet jelentsen, ráadásul a kisebb pénzű embereknek is lehetőséget biztosít a kalózkodás elkerülésére.
A tervek szerint egy terméket 25 euró/hó (~7500 Ft) árért használhatunk majd. A Photoshop CS6 ára jelenleg 246.700 Ft, amelyet hazánkban sokan képtelenek megfizetni egy összegben. Persze az egyszer megvásárolt, örökké használható szofvereknek megvan az az előnyük, hogy akár 10 évig is használható marad, a havidíjas konstrukcióval viszont mindig a legfrissebb változatot használhatjuk. A tervben szereplő 25 euró/hó havidíjjal elméletben közel 33 hónap alatt fizetjük ki részetekben a szoftver árát, de ismerve az Adobe fejlesztéseit, ennyi idő alatt bőven kijön új változat.

Azok számára, akik mégis az egyszer fizetős konstrukciót részesítik előnyben, 2013. augusztusig kedvezményes áron kínálnak licenszt. Ráadásul azt tervezik, hogy a CS6-ot már nem cserélik le, csupán helyi frissítésekkel bővítik majd.
A felhő alapú megoldásnak azonban meglesz az az előnye is, hogy belőle processzorteljesítményt is felhasználhassunk, így érdemes lehet ezt a változatot választani, hiszen így hatékonyabban oldható meg pl. a remegés csökkentés elvégzése.

A tervekről nyílt levélben kérdezték meg az Adobe felhasználóit, így a valóra válás még nem teljesen bizonyos, nyilván a felhasználói visszajelzések függvényében lép majd a szoftveróriás.

Az új rendszer a Lightroom felhasználóit nem érinti, ők továbbra is az egyszeri vásárlás modellben használhatják a szoftvert.