Leica S-Adapter C

0

A Leica új adaptert jelentett be Leica S rendszeréhez. A Leica S-Adapter C a Contax 645 tükörreflexes fényképezőgépek objektíveit képes fogadni, s tökéletesen használhatóvá tenni azt a Leica S, Leica S2 és Leica S2-P gépeken.

Az adapter létrehozását a Leica S rendszer Contaxéhoz viszonyítva nagyobb bázistávolsága tette lehetővé, de ezen túlmenően azért komoly mérnöki munka áll a termék mögött, hiszen teljes támogatást nyújt az autofókusz rendszernek, valamint a rekeszvezérlést is megoldották. Így a 35 és 350 mm közötti Contax 645 objektívek automatikus élességállítás használata mellett is használhatók, illetve elérhető a kézi élességállítás során a fókusz visszajelzés is. A fotózáskor a képek EXIF adatai közé bekerül a használt objektív pontos típusa, az alkalmazott gyújtótávolság és rekesz, így az Adobe Photoshop és Photoshop Lightroom szoftverekben használhatók maradnak az optikai hibák automatizált korrekciói.

A korábban bemutatott, Hasselblad objektíveket támogató Leica S-Adapter H mellett most megjelent S-Adapter C-nek köszönhetően most már tivábbi kilenc, összesen 20 egyéb gyártó objektíve használható e rendszerben.

A Leica S-Adapter C hamarosan kapható lesz a hivatalos Leica forgalmazóknál, kb. 1600 euróért.