Fujifilm 27mm és 16-50mm-es objektívek

0

A most bejelentett FinePix X-M1 fényképezőgéppel egyidőben két új objektívet is bejelentett a Fujifilm, melyek bármelyik X-bajonettes gépükön használhatók.

A Fujifilm XF 27mm F2,8 pancake objektív kisfilmes értéken 40mm-nek megfelelő látószöget ad, vagyis egy fix normál objektívet kapunk a gyártótól, jó fényerővel (1:2,8). Hét lencsetagja között aszférikus lencsét is találunk, hét rekeszlamelláját pedig lekerekítették a jobb háttérelmosás érdekében. Az objektív Super EBC lencsebevonatot is kapott.

Közelpontja 34 cm, mely távolságból, 0,1x-es nagyítás érhető el. Elejére 39 mm-es szűrők csavarhatók. A lapos objektív mindössze 23 mm hosszú és 78 grammos, így vázzal együtt igen kényelmesen hordozható rendszert kapunk.

Megjelenése az X-M1 modellel együtt, tehát július végén várható.

A Fujifilm XC 16-50mm F3,5-5,6 OIS optikai a rendszer második alap zoomja, mely 16mm-es gyújtótávolságával 24mm-nek megfelelő, szélesebb látószöget ad a korábbinál. A jobb képminőség érdekében az objektív három aszférikus és egy ED lencsetagot, a szép háttérelmosásért pedig hét lekerekített rekeszlamellát kapott.

Makró módban 30 cm-re közelíthetünk a témához, mely 0,15x nagyítást jelent, a kézremegés ellen pedig az optikai stabilizátor bekapcsolásával védekezhetünk. Az objektív frontlencséje előtti menetre 58mm-es szűrők illeszthetők.

Az új 16-50mm-es zoom a tervek szerint szeptemberben kerülhet forgalomba ezüst és fekete kivitelben.