Hasselblad Stellar

0

A nagymúltú, főleg középformátumú fényképezőgépeiről ismert Hasselblad kiszivárogtatta megjelenés előtt álló új kompaktja néhány információját. A Hasselblad Stellar hivatalos bejelentése csak a hét végére várható, de a nagyobb híroldalakon már megjelent a róla szóló anyag és az azóta eltüntetett weboldalának linkje is.

A gép belseje megegyezik a Sony RX100 modellel, vagyis egy 1″-os és 20 megapixeles érzékelővel, valamint egy beépített 28 – 100 mm (ekv.) Carl Zeiss objektívvel ellátott elit kompakt gépet kapunk.

A Hasselblad főleg a külsőn változtatott, így a cég logója mellett minőségibb, pezsgőszínű fémborítás, és olasz designterv alapján készült markolat tartozik az új modellhez, mely ötféle egzotikus faanyagból, vagy szénszálas kivitelben készül.

A napokban a vállalat egyéb tervei is napvilágot láttak. Ezek alapján az év végéig 3 digitális fényképezőgép megjelenését tervezik, melyek közül nyilván az Stellar az egyik, és a meg nem erősített hírek szerint kapunk tőlük egy DSLR-t is.

Tavaly ősszel már jelentkeztek egy rendszerkompakttal, mely szintén egy Sony gépre, a NEX-7-re épült, áttervezett tokozással. A Lunar néven megjelent cserélhető objektíves gép 7000 dolláros áron került forgalomba.