Nikon Coolpix S6600

0

A Nikon bejelentette Coolpix családjának legújabb utazózoomját, a januárban megjelent Coolpix S6500 tovább okosított változatát, a Coolpix S6600-at.

A fényképezőgép ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a Coolpix S6500, azaz 16 Mpixeles, 1/2,3″ típusú BSI-CMOS szenzor található benne, amely előtt 25-300 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú 12×-es zoomobjektív dolgozik. Az automata üzemmódokat kínáló új modellben újdonság az LCD kihajtható és elfordítható kialakítása, illetve a kézmozdulat felismerés.

A Nikon Coolpix S6600 főbb jellemzői:

  • 16 megapixeles BSI-CMOS érzékelő
  • 12x-es optikai zoom (25-300mm ekv.)
  • Stabilizátor
  • Témakövető AF
  • 10 kép/mp sorozat
  • 1080p (Full HD) videofelvétel, felvétel közben megállítható
  • 3D fotó mód
  • 7,5 cm-es LCD, 460 000 képponttal, fel-le dönthető
  • Beépített Wi-Fi szolgáltatás
  • Auto HDR mód
  • kézmozdulat érzékelés (önarcképhez)
  • Panoráma fotózás
  • Lítium ion akkumulátor

Sajtóközlemény:

A Nikon bejelentette a COOLPIX S6600 és a nagy zoomos COOLPIX L620 fényképezőgépet
Lássa másképpen a világot az új, dönthető kijelzővel rendelkező Nikon COOLPIX S6600 fényképezőgéppel

Amszterdam, Hollandia, 2013. augusztus 6. – A Nikon Europe ma bejelentette a kompakt fényképezőgépeket tartalmazó COOLPIX termékcsaládjának két új tagját. A Nikon COOLPIX S6600 12x zoom NIKKOR objektívvel és dönthető LCD-monitorral rendelkezik, továbbá beépített Wi-Fi funkcióval segíti a képek megosztását. Az ergonomikus Nikon COOLPIX L620 pedig továbbfejlesztett zoomot és teljes HD videofelvétel kínál.

Nikon COOLPIX S6600 – Lássa új perspektívából a világot
Az elsőrangú önarcképek készítése mostantól még könnyebb a COOLPIX S6600 dönthető képernyőjének köszönhetően, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy segítsen a képek komponálásában, valamint lehetővé tegye az alacsony és magas perspektívából való felvételkészítést. Többé nem kell látatlanban próbálkoznia, ha kartávolságból szeretne önarcképet készíteni. Mi több, a mozdulat vezérlés lehetővé teszi, hogy kezének mozdulataival készítsen állóképet vagy videót, vagy akár vezérelje a zoomot, amikor a képernyő önarckép módban van.

A tökéletes portrék elősegítése mellett a COOLPIX S6600 további funkciókkal biztosítja, hogy a képek minősége tetszőleges körülmények között lenyűgöző legyen. A 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő és a 12x optikai zoom jóvoltából a gép élénk fényképeket és videókat készít, még erős napfényben vagy az éjszaka sötétjében is. A sztereó hangú teljes HD videofelvétel és az optikai zoom együttese még több kreatív lehetőséget kínál, különösen azért, mert a dönthető képernyővel bármely helyzetben követni tudja a történéseket.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX S6600 elég karcsú ahhoz, hogy egy zsebben is elférjen, ugyanakkor elég okos ahhoz, hogy minden képe és videója meggyőző legyen; ideális gép mindenféle helyzetben, a tökéletes portréktól a lélegzetelállító tájképekig. Ez a dönthető képernyővel rendelkező Nikon COOLPIX fényképezőgép minden olyan lelkes fotósnak tetszeni fog, aki képeivel szeretne kitűnni a tömegből.”

Az új modell olyan képeket készít, amelyekre ön is büszke lehet; ráadásul beépített szűrői és effektusai révén még egyedibbé teheti a felvételeket. Gyors effektus módban a felvételkészítést követően egyetlen gombnyomással azonnal alkalmazhat egy speciális hatást a képen, így már az azonnali feltöltés előtt kreatívabbá teheti a felvételt. A fényképezőgépnek 30 különféle effektusa és 18 motívumprogram módja van, ami a lehetőségek páratlanul széles tárházát kínálja. A COOLPIX S6600 remek útitárs. A gép egyszerű panoráma módja lehetővé teszi, hogy probléma- és elmosódásmentesen készítsen lélegzetelállító tájképeket. A képek stabilitását a rázkódáscsökkentés (VR) garantálja. A modell négy színváltozatban kapható (fekete, piros, lila, fehér), így gépe éppen olyan szemet gyönyörködtető lehet, mint a lefényképezett táj, bárhol járjon is ön a képekhez csatolt geotag információk szerint.