Új belépőszintű ultrazoom: Nikon Coolpix L620

0

A Nikon új, kedvező árú, egyszerű kezelhetőségű utazózoom fényképezőgépet jelentett be, a 2012-es Coolpix L610 utódmodelljét, a Coolpix L620-at.

Az automata üzemmódokat kínáló fényképezőgép örökölte az előd 14×-es zoomátfogású, 25-350 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektívét, mely immár 18 Mpixeles CMOS szenzorra vetíti a képet.
Az optikai stabilizátorral és az akár ISO3200 érzékenység lehetőségével ellátott fényképezőgépet mostoha fényviszonyok mellett is könnyedén használhatjuk. A beépített témamódokon túl különböző effekteket és szűrőket is választhatunk, s akár bőrlágyítást is alkalmazhatunk fotónk alanyán.

Az automatikus élességállítást arcfelismerés és témakövetés egészíti ki.

A FullHD videózásra alkalmas gép 250 dollárért kerül a boltok polcaira.

A Nikon Coolpix L620 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 18 Mpixel BSI-CMOS, 1/2,3″
  • ISO125-3200 érzékenység
  • Objektív: 14x-es zoomátfogás, 25-350 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • átnézeti és elektronikus kereső nincs
  • különböző automatikus módok
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • két AA elemmel vagy akkumulátorral működtethető
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Nikon bejelentette a COOLPIX S6600 és a nagy zoomos COOLPIX L620 fényképezőgépet
Lássa másképpen a világot az új, dönthető kijelzővel rendelkező Nikon COOLPIX S6600 fényképezőgéppel

Amszterdam, Hollandia, 2013. augusztus 6. – A Nikon Europe ma bejelentette a kompakt fényképezőgépeket tartalmazó COOLPIX termékcsaládjának két új tagját. A Nikon COOLPIX S6600 12x zoom NIKKOR objektívvel és dönthető LCD-monitorral rendelkezik, továbbá beépített Wi-Fi funkcióval segíti a képek megosztását. Az ergonomikus Nikon COOLPIX L620 pedig továbbfejlesztett zoomot és teljes HD videofelvétel kínál.

Nikon COOLPIX L620 – Nagy zoom, amelyet hatásos fellépésre terveztek
A Nikon bejelentette a COOLPIX L620 modellt is, amely a nagy zoomos L sorozat új tagja. A 18 megapixeles CMOS BSI érzékelő és a 14x nagy látószögű NIKKOR zoom objektív együttese biztosítja, hogy a COOLPIX L620 minden felvétele kiváló minőségű legyen, miközben a gép egyszerű használhatósága révén a fényképezés még szabadabb és szórakoztatóbb.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A nagy fényerejű, 7,62 cm-es LCD-kijelzővel rendelkező COOLPIX L620 kényelmesen kézben tartható és könnyen használható. Remek választás mindazoknak, akik egy intelligens, nagy zoomos, kreatív effektusokat és teljes HD videofelvételt kínáló fényképezőgépet keresnek. Az új modell mindig, mindenhol hasznos társ: az ergonomikus kialakítás jegyében az AA-méretű elemek/akkuk tartóhelye a markolatban kapott helyet, így azok egyszerűen cserélhetők, és máris folytatódhat a fényképezés. Az alapfeladatokat egyszerű automata módban a beépített 18 motívumprogram mód és az automatikus program választó végzi el; így ön a komponálásra és a pillanat élvezetére összpontosíthat.” Hogy a kiváló fényképek készítése minél többek számára elérhető legyen, a COOLPIX L620 egyszerű panoráma móddal, elmosódás csökkentő funkcióval, objektív eltolásos rázkódáscsökkentéssel (VR) és célkereső AF (automatikus élességállítás) funkcióval is rendelkezik; utóbbi automatikusan beazonosítja a témát és lehetővé teszi, hogy ön egyszerű, „célozz és kattints” módban fényképezzen, miközben biztos lehet abban, hogy saját fotóstudásától függetlenül a lehető legjobb felvételeket tudja rögzíteni.

A COOLPIX L620 fekete és piros színben kerül forgalomba.