Hibajavító firmware Nikon Coolpix P7100-hoz

0

Kicsit sokat, közel két évet kellett várni a Nikon Coolpix P7100 első firmware frissítésére, de végül megérkezett. A v1.1-es verzióban öt apróbb működési hibát orvosoltak, melyek ismertetője alább olvasható.
A frissítés menetéről és a művelet veszélyeiről a Nikon weblapja tájékoztat, melynek linkje hírünk alatt található.

  • Olyan NRW (RAW) képek visszajátszásakor, amelyeket függőleges (portré) tájolással készítettek úgy, hogy a Record orientation (Tájolás rögzítése) beállítás értéke Automatikus volt, a fényképezőgép elforgatásakor a képek tájolása nem változott, még akkor sem, ha az Elforgatás álló helyzetbe opció Be értékre volt állítva. Ezt a hibát kiküszöböltük.
  • Amikor olyan képeket játszottak vissza, amelyeket függőleges (portré) tájolással készítettek úgy, hogy a Record orientation (Tájolás rögzítése) beállítás értéke Automatikus volt, és eközben a visszajátszás zoom funkciót alkalmazták úgy, hogy a fényképezőgép függőleges megjelenítéshez volt elforgatva és az Elforgatás álló helyzetbe opció Be értékre volt állítva, akkor egyes műveletek hatására a képek rendszertelenül vagy nem megfelelő tájolással jelentek meg. Ezt a hibát kiküszöböltük.
  • Amikor a forgatható választótárcsa használatával jelenítették meg a következő képet a fényképezőgép memóriájában vagy a memóriakártyán levő képek és videók közül, akkor a művelet időnként „beakadt”, és a gép folyamatosan léptette tovább a felvételeket. Ezt a hibát kiküszöböltük.
  • Amikor az önkioldó használatával készítettek felvételt úgy, hogy az Automatikus sorozat beállítás értéke Tv vagy Sv volt, valamint a Self-timer: after release (Önkioldó: kioldás után) opció Stay in self-timer mode (Önkioldó módban marad) értékre volt állítva, akkor az automatikus élességállítás működése leállt. Ezt a hibát kiküszöböltük.
  • Amikor a Képminőség beállítása NRW (RAW), NRW (RAW) + Finom, NRW (RAW) + Normál vagy NRW (RAW) + Alap volt, illetve a Sorozatfelvétel opció beállítása Sorozatfelvétel volt, akkor zaj keletkezett azokon a képeken, amelyeket önkioldóval és 1/4 mp-es vagy hosszabb záridővel készítettek úgy, hogy a Hosszú expo. zajcsökk. opció Be értékre volt állítva. Hasonlóképpen, zaj keletkezett azokon a képeken is, amelyeket önkioldóval és elegendően hosszú záridővel készítettek ahhoz, hogy a Hosszú expo. zajcsökk. opció Automatikus beállítás esetén bekapcsoljon. Ezt a hibát kiküszöböltük.