Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM (A)

0

A Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM-ről már korábban szóltak pletykák, így érkezése nem volt óriási meglepetés, az azonban igen, hogy míg nap elején elérhető volt a Sigma-global oldalán a sajtóanyag és az objektív adatai is, ezt mostanra eltávolították. Minden bizonnyal egy hiba folytán a bejelentés tervezett időpontja előtt jelent meg a Sigma új objektíve, amelyet gyorsan vissza is vontak. (2013. október 16-án ismét megjelent a Sigma oldalán.)
Mivel azonban hivatalos oldalról van szó, s hivatalos sajtóanyaggal együtt látott napvilágot az új termék, mi ezúttal hírként számolunk be róla, s nem blogbejegyzést készítünk.

A japán Sigma az idén komoly fejlesztésű vadonatúj objektíveket jelent be, s ezt a jó szokását még most is tartja. A megjelent 24-105 mm-es alapzoom fullframe szenzoros fényképezőgéphez készül. Stabilizált felépítésének köszönhetően gyengébb fényviszonyok között sem feltétlenül szükséges érzékenységet emelnünk. Az Art szériába sorolt, távolságskálával is ellátott optika nagyjából 100 grammal nehezebb, mint a Canon 24-105mm f/4 L IS USM, illetve mint a Nikkor 24-120mm f/4G AF-S ED VR. Mindez akár jó végeredményt is hozhat, hiszen komolyabb lencsetagokból komolyabb objektív építhető. Ez majd a tesztekből kiderül.

Sajnos az új objektív áráról még nincs információnk, de gyaníthatóan alacsonyabb áron kell piacra kerülnie, mint a Canon és Nikon hasonló átfogású és fényerejű modelljeinek.