Metabones Speed Booster ULTRA

0

A Metabones bejelentette legújabb Speed Booster konverter szériáját, mely az ULTRA nevet kapta. A konverterek APS-C szenzoros tükörnélküli fényképezőgépekhez (vagy videokamerákhoz) csatlakoztathatók és pont fordítva viselkednek, mint a hagyományos telekonverterek: csökkentik a gyújtótávolságot, ezáltal viszont növekszik a fényerő, hisz az optika hasznos nyílása nem változik.

A legújabb sorozat áttervezett optikai tagokat kapott, mely jobb képminőséget ígér a két éve kiadott szériához képest. A konverter 5 lencsét tartalmaz 4 csoportba rendezve, köztük tantál-alapú optikai elemeket is, melynek révén javult a képsarkok élessége, kisebb a torzítás és a vignettálás mértéke.

A konverzió most is 0,71x-es, és az új darabokat kimondottan a profi 1: 2,8-as fényerejű objektívekhez ajánlja a gyártó. Például a 24-70mm F2,8 vagy 70-200mm F2,8 optikákhoz, melyek a konverterrel, 17-50mm F2,0 és 50-142mm F2,0 értékeket adnak a MILC gépeken.

Az új Metabones Speed Booster ULTRA széria szeptembertől lesz kapható Sony E és Fujifilm X bajonettre. A Canon EF objektíveket fogadó változat nettó 650 dolláros, a továbbiak (későbbi időpontban) 450-500 dollár közötti áron kerülnek forgalomba.