A nagy fénybicikli és a képtávíró

0

2014. január 27-én nyílik meg a Capa Központ új kiállítása, mely különleges technikával készült fotókat mutat be.
A belépő 1500 Ft.

Robitz Anikó

Szombathy Bálint

Minyó Szert Károly

Sajtóközlemény:

A NAGY FÉNYBICIKLI ÉS A KÉPTÁVÍRÓ – KÜLÖNLEGES KIÁLLÍTÁS A CAPA KÖZPONTBAN

Fotószuprematisták
– Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint kiállítása –
2014. január 27. – március 14.

Fotómunkák fényképezőgépek nélkül, egy 75 éves bicikli segítségével laborrá átlényegülő kiállítótér, átlényegített épületrészletek! A Capa Központ soron következő, rendhagyó kiállítása a kortárs magyar fotográfia és képzőművészet határterületére kalauzolja el a látogatókat. Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint fotószuprematista alkotásait január 27. és március 14. között tekintheti meg a nagyközönség a Capa Központban.

A rendkívüli kiállítás nagyszabású kísérletként a kortárs magyar fotográfia és képzőművészet három kiemelkedő alkotójának egyedülálló, közös produkcióját mutatja meg.

A legendás Minyó Szert Károly valószínűleg a világ egyetlen olyan képzőművésze és szabadkézi fotográfusa, aki képalkotásában ötvözi a fényérzékenyítő festészeti gesztusokat és a fotográfiát. Látványos performanszai keretében egy 75 éves biciklit tekerve, a sötétkamrává átlényegített kiállítótérben fényéveket átívelve válik a természet irónjává.

Robitz Anikó hamisítatlan szuprematista fotói egészen újfajta értelmet adnak az épületfotózásnak és a városnézésnek. A fotográfus a világ megapoliszait járva lényegíti át fotográfiai műalkotásokká az építészetet.

Szombathy Bálint multimediális művész fotómunkái egy valaha használt távközlési eszköz, a telefotó (képtávíró) létrehozta hibás képekből állnak. A roncsolódott képfelületekből, avagy a szürkés és fekete négyzetekből egy szinte érzelmek fölötti, tiszta érzékenység köszön vissza.

Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint kiállítása január 27. és március 14. között lesz látható a Capa Központban.

Fotószuprematisták – Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint kiállítása

Megnyitó: 2014. január 27., hétfő 19.30 óra

A kiállítást Dr. Bordács Andrea esztéta nyitja meg.

Az eseményen a három kiállító művész közös akciót hajt végre, valamint fellép Angler Ákos (ex-Sziámi, és ex-Anima Sound System) és Kóos László basszusgitáros is.

Nyitva tartás: a kiállítást 2014. március 14-ig minden nap 11 és 19 óra között tekintheti meg a közönség

Belépőjegy ára: 1.500,- Ft