Közelgő Pentax újdonságok

0

Ritka alkalom, hogy bejelentés előtt egy gyártó valódi képeket, s ne csak kedvcsinálót közöljön az újdonságokról, most azonban a Ricoh Imaging így tett.
A közelgő CP+ 2014 szakmai kiállítás (2014. feburár 13-16.) előtt a Ricoh Imaging sajtóközleményben mutatta meg azokat az újdonságokat, amelyek jelenleg ugyan fejlesztési fázisban tartanak, de a kiállításon már szerepelni fognak.

A Pentax 645D 2014-es modellje (melynek hivatalos nevét még nem árulták el) dönthető LCD-t kap, szemben a jelenleg forgalomban lévő 645D fixen beépített kijelzőjével. A dönthető LCD miatt kissé át kellett tervezni a kezelőszerveket, a korábbi modell kijelző alatti gombjait a négy irányú navigáló gombokra helyezték át. Természetesen más újdonságok is várhatóak, a kor elvárásainak megfelelően az SDXC memóriakártyák támogatása is megoldott lesz, s persze marad a dupla kártyafoglalat.

Az új középformátumú váz mellé egy új objektív is érkezik, erről egyelőre nem sokat tudni, csak azt, hogy ultra nagy látószögű zoomobjektív lesz.
Jön még egy optika, de az már a kis szenzoros, cserélhető objektíves Pentax Q rendszerhez. A Pentax Q Telephoto Macro fix gyújtótávolsággal rendelkezik, s makrózásra is alkalmas lesz. A termékfotókon azért objektíveket ügyesen úgy forgatták, hogy a gyújtótávolságukat ne láthassuk, így gyakorlatilag nem sok minden derülhetett ki az új jövevényekről. Egyelőre.

Pentax 645 nagylátószögű zoom

Pentax Q tele makró