Canon Speedlite MR-14EX II körvaku

0

Bár a Canon EOS 1200D DSLR bejelentéséről szóló hírünkben már említést tettünk az új körvakuról, érdemesnek tartjuk ezt külön hírben is bemutatni, hiszen könnyen elképzelhető, hogy nem mindenki olvassa el a belépőszintű DSLR-ről szóló anyagot.

A Canon tehát a sok kompakt és az egy új DSLR mellett egy körvakut is bejelentett a mai napon, amely a Speedlite MR-14EX II nevet kapta. A korábbi MR-14EX utódjának tekinthető körvaku továbbfejlesztett, nagyobb fényerejű, LED-es fókusz segédfényforrást kapott.
Míg a korábbi modell csupán az E-TTL rendszert támogatta, az új változat az E-TTL II rendszerrel is kompatibilis. Ideje is volt. Ezen felül megkapta a vezeték nélküli vakuvezérlés lehetőségét is, nem csak slave, de master módban is.

A két, külön-külön is vezérelhető vakucső együttes teljesítménye maradt 14-es kulcsszámú, gyorsítottak viszont a kondenzátorok töltésén, az új modell 5,5 mp alatt töltődik fel. A könnyebb és precízebb beállításért viszont jópár új lehetőség nyílik majd a mintegy 12 egyéni funkciók között.

A Canon Speedlite MR-14EX II körvaku áprilistól lesz kapható, ára 700 euró lesz (az MR-14EX jelenlegi ára ~550 euró).