SanDisk Extreme Pro UHS-II SDHC memóriakártyák

0

A SanDisk bejelentette Extreme Pro SD kártyáinak legújabb darabjait, az UHS-II adatáviteli busszal rendelkező, U3 besorolású SDHC és SDXC memóriakártyákat, amelyek jelenleg a világ leggyorsabb írási sebességével büszkélkedhetnek.

SanDisk Extreme Pro UHS-II 16GB SDHC

SanDisk Extreme Pro UHS-II 64GB SDXC

A SanDisk Extreme Pro UHS-II memóriakártyák 16, 32 és 64 GB kapacitással kerülnek forgalomba, olvasási sebességük 280 MB/s, írási sebességük 250 MB/s is lehet. A kártyák U3 sebesség besorolást is kaptak, azaz a garantál folyamatos minimum írási sebesség 30 MB/s, ez pedig az enyhén tömörített Ultra HD (4k) videók mentéséhez is elegendő.

A nagy írási sebesség kihasználásához olyan készülékre van szükség, amely képes kezelni az UHS-II adatátviteli buszt (ilyen pl. a nemrégiben megjelent Fujifilm FinePix X-T1).

A gyors memóriakártya mellé gyors kártyaolvasót is bejelentett a SanDisk. Az SanDisk Extreme PRO SD UHS-II kártyaolvasója természetesen USB 3.0 csatolófelületű, így a kártyák maximális átviteli sebességének kihasználása is lehetséges.

A SanDisk Extreme Pro UHS-II memóriakártyák 120 és 300 dollár közötti áron kerülnek piacra áprilistól, a kártyaolvasót 50 dollárért lehet majd megvásárolni.