A japánok feladták a harcot

0

A szerdai érkezésemkor kellemes időjárás tegnap nagyon zordra fordult. Egész nap és egész éjjel hullott a hó, ami a tenger felől süvítő széllel kombinálva kimondottan kellemetlen körülményeket teremtett. A tavalyi 10-12 fokos tavaszias idő után nem erre számítottam. Ráadásul a japánok beletörődtek, hogy az időjárás ellen nincs esélyük.

A havat nem mindenütt takarítják
A havat nem mindenütt takarítják
Első nap még a japán szervezettséget dicsértem, de ezen kicsit finomítanom kell. Szervezetlenek ugyan nem lettek, de mintha feladták volna a harcot az elemekkel. A tegnapi hóesés elején még gőzerővel takarították a járdákat, de aztán leálltak, és csak a fontosabb csapások mentén tolták el a havat. Persze érthető, de így kialakulnak furcsa helyzetek.
Ahol eltolták a havat, ott szép kis halmok képződtek
Csak keskeny csapásokban takarították el a havat, de az olvadt hólé több helyen itt megrekedt a hófalak között.
Reggel a szálloda előtti úton például nem lehetett úgy átmenni, hogy bokáig ne ázzon át a cipőm Egyszerűen állt az úton a megolvadt latyak és sehol a közelben nem volt egy olyan átkelési pont, ahol meg lehetett volna úszni szárazon.
Nehéz szárazon megúszni az átkelést
Nehéz szárazon megúszni az átkelést
Havas Jokohama
Szép mennyiségű hó gyűlt össze a fedett gyalogos felüljárón.
Hó a gyalogos felüljáró szélén
Középen a mozgó járda szerencsére üzemelt.
Ráadásul mint kiderült, az utat a kiállítótérig feleslegesen tettem meg, mert a CP+ ma a közlekedést megbénító időjárás miatt nem nyitott ki, az összes program elmaradt. Hát nem tudom mi lehet máshol, de Jokohama központjában flottul megy a közlekedés (a gyalogátkelés nehézségeit leszámítva, ami egyébként láthatóan csak engem zavar). Nincs dugó, az autók nincsenek elakadva és minden zavartalannak tűnik.
Tudom, életlen...
Tudom, életlen…
Az utakat ugyan nem takarítják hókotróval (sózni meg nem kell, mert 7 fok van), de az összes busz és teherautó hólánccal közlekedik, így ezek biztosan nem fogják megakasztani a város forgalmát. Ma így csak egy tegnapról elmaradt írás fog készülni, a folytatást holnapra halasztjuk.
A buszok és a teherautók hólánccal közlekednek.
A buszok és a teherautók hólánccal közlekednek.
Bónusz kérdés így a végére: Mi ez az alábbi képen látható doboz, amit minden épület be- és kijáratánál meg lehet találni?
Minden épületének bejáratánál áll belőle egy
Minden épület bejáratánál áll belőle egy
Tippeket kommentben várjuk. A CP+ tudósításunk segítő partnere idén is a Canon!