Rihanna kiverte a biztosítékot… megint!

0

Rihannának 2011-ben már volt egy szerzői jogi pere amiért S&M videoklipjében David LaChapelle fotós ötletét használta fel engedély nélkül. A két félnek akkor peren kívül sikerült megegyeznie.
Most, három évvel később ismét hasonló bajba jutott az amerikai popsztár.

Fura módon ezúttal is az S&M videója miatt került bajba, ezúttal Philipp Paulus fotóssal keveredett vitába, mivel az ő fotóján szereplő ötletet is lenyúlta az énekes. Paulus Paperworld című sorozatában található egy fotó egy piros ruhás nőről, akit egy átlátszó fóliával borítanak be, melyt szürke XS ragasztószalaggal rögzítenek a falhoz. Rihanna klipjében hasonló megoldású képeket láthatunk.

Kép Rihanna videóklipjéből (Universal Music)

Úgy tűnik, hogy a fotós nem most hozta fel először a témát, de Rihanna, valamint a Universal Music nem volt hajlandó peren kívül megegyezni a fotóssal, így most Paulus kártérítési pert indított.

Az tény, hogy nehéz vitatni a hasonlóságot a fotó és a klipben használt látvány között, kérdés, hogy az indított per ismeretében vajon mit lép a kiadó, végigjárják a hosszadalmas jogi procedúrát, vagy még ítélethirdetés előtt mégis sikerül megállapodniuk.