Balti-tengeri workshop

0

Új workshop indul ez év májusának elején Szabó Béla szervezésében a Balti-tenger lengyelországi partjaira. Jelentkezés korlátozott számban, a részvételi díj 50%-ának befizetésével lehetséges.

Sajtóközlemény:

Szabó Béla EFIAP fotóművész, fotográfus (a Nyugat-Magyarországi Egyetem előadója, Magyar Fotóművészek Szövetsége, Fédération Internationale de l’Art Photographique, European Photogroup of Art and Performance, Österreichischen Gesellschaft für Photographie tagja, Canon Pro Club Hungary alelnöke, Kontraszt Fotográfiai Társaság alapítója) a többszörös díjnyertes sorozatának helyszínére a Balti-tenger partvidékére invitálja a fotográfia szerelmeseit 2014. május 1-7 között egy workshop keretében.

Szabó Béla közel két évtizede foglalkozik workshopok szervezésével idehaza és külföldön (Horvátország, Erdély, Szerbia, Dolomitok, Szlovákia, Balti-tenger, Csehország, Ausztria stb.) és oktatással. A résztvevők ezeken megismerkedhetnek a kreatív táj, város, épület fényképezéssel. Az ember ábrázolás széles spektrumából a riport, szoció, akt és modellfényképezés rejtelmeivel. Betekintést kapnak az alkotói folyamatba. Tudását igyekszik minél szélesebb körben átadni, OKJ felsőfokú fotográfus képzésben oktat több helyen, így a Nyugat-Magyarországi Egyetemen is. Nyaranta fiataloknak vezet fotótáborokat a Bakonyban. Képeiből 16 könyv jelent meg.

A Balti-tenger workshop keretében a résztvevők megismerhetik a vidék természeti, kulturális szépségeit és minden segítséget, szakavatott vezetést megkapnak a sikeres képek elkészítéséhez.

Lengyelország északi részén a tengermelléki sáv egy gyönyörű, széles, homokos strand, dűnék, part menti tavak, öblök, földnyelvek, folyók, szigetek és sok erdő alkotta táj. Különös természeti terület, mintha a Szaharában járnánk a vándorló homokdűnék hatalmas területe, helyenként kitakart elpusztult erdőkkel – a homokkal betakart faállomány maradványával.

A Balti-tenger partján álló ősi kikötőváros, amely az UNESCO Világörökségének része, Gdańsk óvárosa csodálatos élményt nyújt az építészeti örökség iránt érdeklődőknek. A Német Lovagrend által téglából emelt gótikus várak és városok kimeríthetetlen fotótémát nyújtanak Lengyelország tengermelléki részén.

Ebbe a csodálatos természeti és építészeti értékekkel bíró világba kalauzolja el a fotográfia szerelmeseit a workshop. Részvételi létszám max. 12 fő.

További információ a www.belafoto.hu oldalon, vagy Szabó Béla belafoto@t-online.hu levélcímen.