Nikon 1 V3

0

A Nikon bejelentette V-szériás rendszerkompaktjai legújabb modelljét a Nikon 1 V3-at., mely elődjéhez képest nagyobb felbontású szenzort, új, gyorsabb feldolgozó processzort, több pontos automata élességállító rendszert, jobb képfrissítésű és több beállítást tartalmazó videó módot, gyorsabb sorozat teljesítményt, több képpontos, dönthető érintőképernyőt, Wi-Fi szolgáltatást, és egyéb szoftveres újdonságokat kapott.

A fényképezőgépről készült exkluzív előzetesünk ITT olvasható.

A Nikon 1 V3 főbb jellemzői:

  • CX formátumú, 18,2 megapixeles CMOS szenzor
  • Új EXPEED 4A feldolgozórendszer
  • ISO 160 – 12 800 érzékenység
  • Továbbfejlesztett, 171 pontos, hibrid AF rendszer (105 pont fázisérzékelős rendszerű)
  • Többtárcsás vezérlés
  • Manuális üzemmódok
  • RAW formátum
  • Dönthető, 3″-os, 1,037 millió képpontos érintőképernyő
  • 20 kép/mp sorozat (AF), 30/60 kép/mp (AF nélkül)
  • FullHd videó, 60 kocka/mp sebességgel
  • Sztereó hangfelvétel
  • Mikrofon bemenet
  • Virtuális horizont
  • Elektronikus kiegészítő csatlakozó
  • microSD kártyafoglalat
  • Wi-Fi
  • lítium-ion akkumulátor
  • opcionális markolat és EVF kereső

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A SEBESSÉG MESTERE VAGYOK
A vadonatúj Nikon 1 V3 mindig képben van: csúcssebességű, profi teljesítmény könnyen hordozható vázban.

Amszterdam, Hollandia, 2014. március 13. A mai napon a Nikon bemutatja a forradalmian új Nikon 1 rendszerkamerák családjának legújabb tagját, a Nikon 1 V3 modellt. Ez a könnyen hordozható rendszerkamera csúcssebességű, profi teljesítményt kínál kisméretű, masszív gépvázban, így egyetlen pillanatot sem szalaszt el.

Remek választás akár egy korábbi típusról való továbblépésként, akár második fényképezőgépnek: a Nikon 1 V3 komoly fotósoknak készült, akik a sebesség, a teljesítmény és a megbízhatóság mellett a könnyű szállíthatóságot is fontosnak tartják. A Nikon új helyzetet teremtett a fényképezés világában a hibrid AF rendszerrel, amely ebben a gépben 171 automatikus élességállítási pontot kínál; ezek közül 105 pont fázisérzékelő kialakítású a hajmeresztően gyors fókuszálás érdekében; ráadásul a fényképezőgép RAW-formátumú sorozatfelvételi sebessége gyorsabb, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké, így a másodperc törtrésze alatt lejátszódó eseményeket is hihetetlen precizitással rögzítheti. A nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelő, valamint a 160 és 12 800 között állítható ISO-érzékenység gondoskodik az igazán részletgazdag képekről, az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer pedig tovább fokozza a gép teljesítményét – mindezeknek köszönhetően a fényképezőgép dinamikatartománya gazdag, miközben működési sebessége pedig kategóriaelső.

A Nikon 1 sorozatban elsőként a Nikon 1 V3 kapott szuperérzékeny, dönthető érintőképernyőt, amely a fontos fényképezési adatokat a legpraktikusabb helyen jeleníti meg; a beépített Wi-Fi pedig lehetővé teszi, hogy okostelefon (vagy más intelligens eszköz) segítségével képeit azonnal megossza, illetve egyéb műveleteket végezzen rajtuk. A gyors és problémamentes filmezés érdekében a Nikon 1 V3 tovább bővíti a Nikon 1 termékcsalád előnyös videózási funkcióit: új videofelvételi módjai segítségével még többféleképpen veheti fel a pörgő eseményeket. Az új, külön megvásárolható tartozékok között van a Nikon 1 DF-N1000 elektronikus kereső, valamint a strapabíró és praktikus GR-N1010 markolat, melyekkel a fényképezőgép vezérlése hasonló lesz, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké. A Nikon 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg megjelenik két új 1 NIKKOR objektív is: egy szupertelefotó objektív és egy vékony, elektromotoros zoom szettobjektív, így a Nikon 1 fotósok minden helyzetben kibontakozhatják kreatív énjüket. Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta: „A példátlanul gyors Nikon 1 V3 azoknak a fotósoknak készült, akik semmit sem hagynak a véletlenre. Ennek a rendszerkamerának a külsejénél már csak a működése fantasztikusabb: csúcssebességű teljesítménye, kiváló képminősége, kisméretű, masszív felépítése és modern formaterve olyan gépet eredményez, amely tökéletes megoldás a könnyen hordozható, kreatív fényképezőgépek világában. Azok a fotósok és videósok, akik fogékonyak a részletek iránt, értékelni fogják azt a kompozíciós szabadságot, amelyet a dönthető érintőképernyő és a külön megvásárolható elektronikus kereső kínál.”

Csúcssebességű, profi teljesítmény

Professzionális szintű teljesítményével és minőségével a Nikon 1 V3 azoknak készült, akik egyetlen pillanatot sem hajlandók elszalasztani, és minden egyes képet tökéletesnek szeretnének. Nagyméretű, 18,4 megapixeles CX-formátumú CMOS-képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki és még a legfinomabb textúrákat is képes részletesen megörökíteni, a 160 és 12 800 közötti, széles ISO-tartománya pedig arról gondoskodik, hogy kevés fényben is élethű képek készülhessenek. A Nikon 1 V3 sorozatfelvételi sebessége meghaladja még a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét is: folyamatos automatikus élességállítás mellett is képes a lélegzetelállító 20 kép/mp sebességre, ha pedig a sorozat első képkockáján rögzíti a fókuszt, akkor akár 60 kép/mp sebességgel is el tud készíteni 40 képet RAW-formátumban. Az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer két feldolgozóegysége áll a hátterében ennek a kivételes sebességnek és képminőségnek: az egyik egység gondoskodik a nagy sebességű adatírásról, a másik pedig a kiváló képzajcsökkentésért, a rendkívüli élességért és a gazdag tónusú képekért felelős. Bármilyen gyorsan peregnek is az események, nem jelenthet problémát: az alapjaiban új Nikon 1 hibrid AF rendszer az eddigi 135 helyett már 171 automatikus élességállítási pontot használ a téma villámgyors élesre állításához, a lenyűgözően nagy számú 105 fázisérzékelős AF pont egyenletesen van elosztva a kép középső részén a mozgó témák gyors fókuszálása és az éles videofelvételek készítése érdekében. A kontrasztérzékelő AF pontok elhelyezkedése eléri a képkocka szélét; ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok közepette is.

Megbízható, pontos vezérlés

A Nikon 1 V3 a kompozíció szabadságáról szól. A kreativitáshoz szükséges beállításokat úgy tudja finomhangolni, hogy közben szemét le sem kell vennie a témáról, köszönhetően annak, hogy a fényképezőgép fő vezérlőtárcsával és segédtárcsával, két programozható funkciógombbal, valamint a menü elérését szolgáló további funkciógombbal is fel van szerelve. A vékony, dönthető, szuperérzékeny, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-érintőképernyő segítségével néhány érintéssel könnyedén fókuszálhat, fényképezhet és módosíthatja a fontos beállításokat, vagy akár előzetesen megtekintheti a kreatív funkciókat. De ha szeretné, ki is kapcsolhatja az érintésvezérlést, vagy akár úgy is beállíthatja a fényképezőgépet, hogy érintéssel és gombokkal is vezérelhető legyen. A még nagyobb pontosságot szolgálja az új, külön megvásárolható Nikon 1 DF-N1000 elektronikus kereső: ez a levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső szinte 100%-os képfedésű, nagy kontrasztú, nagy felbontású megjelenítést biztosít, megmutatja a fontos felvételi információkat, és segítségével jól rá lehet nagyítani a témára a pontos kézi élességállítás érdekében. Hosszú objektívekkel való fényképezéskor nagyobb stabilitást kínál a külön megvásárolható GR-N1010 markolat, amely elforgatott kezelőszerveivel kényelmes exponálást biztosít, ráadásul a markolaton egy harmadik programozható funkciógomb és egy segédtárcsa is helyet kapott.

Professzionális minőségű videók

A Nikon 1 V3 a filmezéshez is tökéletes: ha könnyű gépet keres, amelyet mindenhová gyorsan magával vihet, és nagy felhajtás nélkül szeretne videózni, ez a gép ideális választás. Hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt biztosít, pontos témakövetéssel. A rögzítés gomb megnyomásával azonnal megkezdheti a videózást, de ha szeretné, kézileg is megadhatja az expozíciót és az ISO-értéket. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Drámai hatást érhet el a Lassított felvétel funkcióval, amely egy 3 másodperces, 120 kép/mp sebességgel rögzített HD felvételt 12 másodperc alatt játszik le. A Nikon 1 V3 fényképezőgépben debütálnak új, kreatív videofelvételi módok, köztük a Gyorsított felvétel, az Ugró vágás és a 4 mp-es videók egyesítése. Mint minden Nikon 1 fényképezőgép esetében, itt is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni az exponálógombot. Vagy pedig használja a Nikon új Automatikus képrögzítés funkcióját: az elsőként a Nikon 1 V3 gépben elérhető funkció minden egyes képkockát elemez, és automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények.

Nikon 1 innováció

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, és akár már a fényképezőgépben „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most még helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár 40 teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, új lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy ujját végighúzza az érintőképernyőn lévő gyűrűn vagy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

Új 1 NIKKOR objektívek

A Nikon 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg két új 1 NIKKOR objektívet is bemutat a Nikon. A nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektív lehetővé teszi a fotósok számára, hogy ragyogó szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány nélkül. Az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektív elsőként a Nikon 1 V3 szettobjektívjeként vásárolható meg, így a dobozból kicsomagolva azonnal gyorsaságot, sokoldalúságot és kiváló képminőséget biztosít. Automatikus, elektronikus vezérlésű objektívfedél és behúzható objektív mechanizmus gondoskodik arról, hogy ez a vékony zoom objektív a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra.

Főbb jellemzők:

Nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-képérzékelő: gyors, CX-formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezve. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.
ISO 160 – 12 800: az automatikus ISO-tartomány 160 és 6400 közötti értékű lehet, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig növelheti. Az ISO 6400 és a 12 800 értékű beállítás esetén két kifinomult zajcsökkentési beállítás gondoskodik a képzaj minimalizálásáról.
EXPEED 4A: látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.
Wi-Fi funkció: a képek elkészítéséhez, megosztásához és a gép csatlakoztatásához. A kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket gyorsan és egyszerűen megoszthatja, vagy pedig intelligens eszközével beléphet a kreatív fotós alkalmazások világába.1
Professzionális vezérlés: fő vezérlőtárcsa és segédtárcsa, két programozható funkciógomb és PSAM fényképezési módok.
Érintőképernyő: elektromágneses, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor.
Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 ponttal rendelkező automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.
Villámgyors fényképezés: folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, vagy pedig az első képkockán rögzített élesség esetén 40 fénykép RAW-formátumban akár 60 kép/mp sebességgel.
Professzionális minőségű videók: teljes HD (1080p) videók (16:9 képaránnyal) 60p/30p képkockasebességgel, továbbá lehetőség a beállítások teljes kézi vezérlésére. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat.
Virtuális horizont: az LCD-monitoron és a külső keresőben ellenőrizheti a fényképezőgép helyzetét a vízszinteshez képest (vagyis a jobbra–balra, illetve az előre–hátra dőlést).
Csúcsfények megjelenítése: visszajátszáskor felhívja a figyelmet az expozícióval kapcsolatos esetleges problémákra.
Nikon 1 innovációs megoldások: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés, Intelligens képválasztó és Lassú nézet funkciókkal), Mozgó pillanatkép.
Kreatív paletta: művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt, az érintőképernyő vagy a választógomb segítségével.
Könnyen hozzáférhető kártyafoglalat: könnyen behelyezhető a microSD-memóriakártya.

Néhány külön megvásárolható tartozék:

  • DF-N1000 EVF: levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső. Nagy kontrasztot és felbontást, valamint majdnem 100%-os képfedést kínál.
  • GR-N1010 markolat: stabil fogást ad a fényképezőgépnek a telefotó fényképezés megkönnyítése érdekében. Ráadásul van rajta egy további programozható funkciógomb, egy segédtárcsa és egy exponáló gomb is.
  • SB-N7 vaku: kompakt, nagyteljesítményű vakuegység.
  • FT1 bajonett adapter: segítségével a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

Mellékelt tartozékok:

  • EN-EL20a lítium-ion akkumulátor
  • MH-29 akkutöltő
  • UC-E20 mikro USB-kábel
  • AN-N1000 szíj
  • Nikon 1 objektívsapka és vázsapka, valamint borítás a vakupapucsra
  • Mellékelt szoftver: View NX2

Megjegyzés:

1. A beépített Wi-Fi használatához egyszerűen csak töltse le az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.