Két új Fujinon objektív az X rendszerhez

0

A Fujifilm nem csak a fix objektíves prémium kompaktját, de MILC rendszerét is frissítette, igaz, új váz most nem érkezett (hacsak nem kalkuláljuk bele az X-T1 grafit-ezüst színű változatát), de az objektívkínálatot két új fényerős taggal bővítette.

Fujinon XF 50-140mm f/2,8 R LM OIS WR

Az időjárásálló kialakítású Fujinon XF 50-140mm f/2,8 OIS WR telezoom kiváló fényerőt kínál a teljes zoomtartományban, emellett optikai stabilizátorral is rendelkezik. Az új teleobjektív nem kevesebb, mint 5 ED tagot és egy SuperED tagot kapott, hogy képminősége a legkiválóbb lehessen. Az új Nano-GI bevonatnak köszönhetően a becsillanások és az objektíven belüli tükröződéseket méginkább sikerült csökkenteni. Az élességállítást a világon elsőként tripla lineáris motor végzi, amely a gyártó szerint igen gyors és nagyon csendes.

A Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR az APS-C sszenzoros Fujifilm XF bajonettes MILC fényképezőgépeken olyan látószöget ad, mint egy 75-210 mm-es kisfilmes gép (a mélységélesség fullframe rendszerben f/4,2-nek feleltethető meg).

Az új objektív decembertől lesz kapható, ára 1600 amerikai dollár lesz.

Fujinon XF 56mm f/1,2 R APD

A Fujifilm a kiváló fényerejű telezoom mellett egy szintén brilliáns portréobjektívet is bejelentett, a Fujinon XF 56mm f/1,2 R APD-t, amely a korábbi 56 mm-es változat apodizációs szűrővel kiegészített változata. Az egyébként is remek háttérelmosást nyújtó portréobjektív az apodizációs szűrőnek (sugár irányú átmenetes szürke szűrő) köszönhetően gyönyörűen lágy peremű bokeh köröket rajzol. Ez a világ első apodizációs szűrővel szerelt portréobjektíve, amely autofókusz lehetőséget is kínál.
Az optika tubusán kétféleképpen is jelölték a rekeszértéket, egyrészt a szokásos F értékkel, ez fehérrel látható, valamint piros színnel a profi videózásnál fontos korrigált T érték is leolvasható.
Az objektív APS-C szenzoros MILC gépen olyan látószöget ad, mint egy 84 mm-es gyújtótávolságú kisfilmes gép, a mélységélesség pedig megfeleltethető fullframe rendszerben f/1,8-nak.

A Fujinon XF 56mm f/1.2 R APD szintén decemberben kerül a boltok polcaira, ára 1500 amerikai dollár lesz.