Itt a Pentax HD DA 16-85mm f/3,5-5,6 ED DC WR

0

A Photokina óta nem titok, hogy lesz ez az objektív, hiszen a Ricoh már szeptemberben megszellőztette a fejlesztését, most viszont a hivatalos bejelentésre is sor került.

A több mint 5x-ös zoomátfogású optika átlagos, 1:3,5-5,6 fényerőt kapott. A Pentax K-bajonettes DSLR fényképezőgépeken használhatjuk, melyeken kényelmes, ~24,5-130mm-nek megfelelő látószöget nyújt majd.

Beépített DC (Direct Current) fókuszmeghajtása gyors és csendes automata élességállítást ígér. A saját fejlesztésű Quick-Shift rendszer, gyors átkapcsolást kínál az automatikus és a kézi élességállítás között. Érdekessége az időjárásálló kivitel (WR), mely nem sok hasonló képességű „mindenes” objektív alaptulajdonsága.

Képminőségének javítása érdekében HD többrétegű bevonatot, egy ED, és három aszférikus lencsetagot is kapott.

Várhatóan november végén kerül forgalomba. Az ára 600 font lesz, ami 760 euro, vagy 970 dollár, de a magyarországi ár valószínűleg megáll 199.900 forintnál.

HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR Nagyteljesítményű K bajonettes objektív, nagylátószögtől tele tartományig terjedő átfogással

Örömmel jelentjük be a HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR objektívet. A K bajonettes SLR fényképezőgépekhez tervezett objektív 5,3-szeres átfogást biztosít 16mm-es ultra-nagylátószögtől 85mm-es tele tartományig (24,5-130mm-rel ekvivalens a 35mm-es formátumra számítva).

A lelkes haladó fotósok igényeire válaszolva, az új Pentax objektív nem csak 5,3-szeres zoom átfogást, de az egyedülálló PENTAX HD bevonatot is megkapta, mely éles képeket biztosít még ellenfényes szituációkban is; egy ED (Extra-alacsony diszperziójú) lencsetagot is rejt a kromatikus aberráció korrigálására; illetve egy aszférikus lencsetagot a helyes színekért. Az időjárásálló kialakításnak köszönhetően pedig a legzordabb körülményeknek is ellenáll.

Főbb jellemzők

  1. Sokoldalú, 5,3-szeres átfogású zoom 5,3-szeres zoom átfogás nagylátószögtől a tele tartományig terjed – 24,5-130mm-rel ekvivalens 35mm-es formátumra számítva – lefedve a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat, az ultra-nagylátószögnek köszönhetően ráadásul extrém perspektívák is elérhetőek.
  2. Kivételes képalkotó képesség nagyfelbontású szenzorokra optimalizálva Az objektív felépítése 16 lencsetag 12 csoportban, egy ED (Exta-alacsony Diszperziójú) lencsetag és három aszférikus lencsetaggal a szférikus és kromatikus aberráció csökkentése érdekében. Az objektív vonalélessége magasabb a hasonló kategóriájú objektívekhez képest, hogy ki tudja szolgálni a megnövekedett felbontású szenzorokkal rendelkező tükörreflexes fényképezőgépeket.
  3. HD Bevonat a rajzolat javításáért Az objektív a többrétegű HD Bevonatot* kapta. A hagyományos többrétegű bevonatokhoz képest a HD Bevonat jobb fényáteresztő képességet biztosít, kevesebb becsillanást eredményez, mindezt magasabb kontraszttal és szellemképektől mentesen, még ellenfény esetén is.
    * A HD a High Definition rövidítése.
  4. Quick-Shift Fókuszrendszer
    A felhasználó a PENTAX által kifejlesztett Quick-Shift Fókusz rendszer segítségével azonnal korrigálhatja a már fókuszba állított témát.
  5. Időjárásálló konstrukció
    Az objektív megbízható időjárásálló konstrukciót és nyolc speciális tömítést tudhat magáénak, ami megakadályozza nedvesség és porszemek objektív tubusba jutását. Időjárásálló SLR vázon használva a felhasználó egy rendkívül strapabíró, minden körülmények között helytálló képalkotó eszközt tarthat a kezében.
  6. Egyéb jellemzők
    • SP (Super Protect) bevonat a frontlencsén, mely lepergeti a nedvességet és szennyeződéseket
    • Lekerekített rekesz lamellák a sima, gyönyörű bokeh-ért
    • Csendes élességállítás a DC motornak köszönhetően

      Megjegyzés: A design és specifikációk megváltoztatásának a jogát fenntartjuk.