Canon Connect Station CS100

0

Connect Station CS100 néven adja ki új kép és videó adattárát a Canon. Az 1 TB-os HDD-t tartalmazó készülékhez Wi-Fi és NFC kapcsolattal csatlakozhatunk, és vezeték nélkül azonnal áttölthetjük frissen készült fényképeinket és videóinkat. A CS100 támogatja a JPEG, CR2 (RAW) fotó, valamint az AVCHD, MOV és MP4 videó formátumokat.

Az adattár SD és CF kártya foglalatot és USB csatlakozást is kínál. HDMI kimenetén keresztül TV készüléken is visszanézhetők a tárolt álló- és mozgóképek. Kezeléséhez egy távirányítót kapunk.

Forgalomba 2015 áprilisától kerül, 300 dolláros bevezető áron.

Sajtóközlemény:

Canon Connect Station CS100

Minden kép egyetlen tárolóról nézhető és osztható meg

  • 1TB tárolókapacitás
  • Fényképek és videók egyszerű mentése az memóriakártyáról vagy NFC-n, USB-n és WiFi-n keresztül 1
  • Képek megosztása közösségi hálókon 2, felhőben, illetve más Connect Station készülékekre
  • Vezeték nélküli nyomtatás közvetlenül a Connect Station-ről3
  • Távirányítóval nézhető és rendezhető fotók

Budapest, 2015. január 5. – A Canon ma bejelentette a Connect Station CS100 megjelenését. A Canon új fejlesztése egy olyan különleges, nagykapacitású fotótároló eszköz, amelyre gyorsan és kényelmesen elmenthetők a fényképek és videók. Connect Station CS100 abban segít, hogy a képeinket egyetlen, jól elérhető helyen tudjuk rendezni, illetve könnyedén visszaidézhessük és megoszthassuk élményeinket.

A legemlékezetesebb megörökített pillanatok egyszerű továbbítása – kamerákról és okoseszközökről
Akár 1 terabájtnyi adat befogadására képes, és a család központi fotó- illetve film-tárhelyeként is működhet a Canon Connect Station CS100, melynek használatával többet senkinek sem kell azon gondolkoznia, hogy vajon melyik memóriakártyára vagy eszközre mentette az anyagait. Az NFC technológiának köszönhetően a fotók és videók egyetlen érintéssel átemelhetők az NFC-s Canon fényképezőgépekről és videokamerákról1.
A kedvenc felvételeink emellett sok más egyéb eszközről is áthelyezhetők a Connect Station CS100-ra. A más kamerákkal rögzített események USB-kábelen , vagy közvetlenül a memóriakártyáról is átmásolhatóak . Az okostelefonnal vagy táblagéppel elkapott spontán felvételek Wi-Fi-n is feltehetőek egy webböngésző segítségével, vagyis minden eddiginél könnyebben gyűjthető össze valamennyi kép és videó egyetlen tárhelyre.

Rendezze és élvezze és képeit nagy képernyőn
Ha már átmentette anyagait a Connect Station CS100-ra, akkor minden készen áll, hogy otthonában barátaival vagy családjával újra átélhesse a különleges pillanatokat – az idei sízéstől egészen az esküvőkig. A Connect Station CS100 HDMI-vel csatlakoztatható a nagyképernyős TV-kre, így a fotók és filmek valóban olyan minőségben jelennek meg, amit megérdemelnek. Ha valaki a mobileszközeit részesíti előnyben, akkor az albumok tartalmai egy webböngésző segítségével vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is átvihetőek tabletre, mobiltelefonra, vagy akár PC-re is.
A Connect Station CS100 emellett arra is lehetőséget kínál, hogy a képkönyvtárakat a tévén rendezgesse – az erre a célra készült infravörös távirányítóval időrendi sorrendben is megnézheti a képeket, vagy egyes témákat összefogó albumokat készíthet belőlük.

Megosztásra született
A barátok és a családtagok szinte valós időben követhetik a legújabb kalandokat. A CANON iMAGE GATEWAY használatával a Connect Station CS100-zal a képek és videók könnyen megoszthatók többféle közösségi hálózati webhelyen – valamint az iristán, a Canon felhő alapú képkezelő rendszerén –, ahol bárki megnézheti azokat, bárhonnan. Az albumokban tárolt fotók teljes felbontásban átküldhetők más Connect Station CS100 tárolókra is a világ bármely pontjára. A tárolt képek akár ki is nyomtathatók PC közbeiktatása nélkül: amihez csak egy PictBridge-kompatibilis, vezeték nélküli hálózatra csatlakozó nyomtatóra van szükség. A Connect Station CS100 11 nyelven lesz elérhető.
1 Ez a funkció az NFC-támogatással felszerelt, a Connect Station CS100 használatát támogató Canon kamerákhoz készült
2 Egyes funkciókhoz CANON iMAGE GATEWAY fiókra van szükség. Előfordulhat, hogy a CANON iMAGE GATEWAY használata bizonyos országokban vagy területeken nem támogatott. További információk: www.canon-europe.com/cig
3 PictBridge segítségével vezeték nélküli LAN kompatibilis nyomtatókra
4 PTP (Picture Transfer Protocol) kapcsolat használatával. Kompatibilis a 2010-ben vagy később kiadott Canon fényképezőgépekkel és videokamerákkal.
5 A DCIM vagy AVCHD mappastruktúrával kompatibilis mappákban tárolt képek kerülnek importálásra.
6 Japánul, angolul, franciául, olaszul, németül, spanyolul, egyszerűsített és hagyományos kínai nyelven, oroszul, koreaiul és portugálul.