Panasonic Lumix G 30mm F2,8 és 42,5mm F1,7

1

A Panasonic két új objektívvel bővíti kínálatát, mely már eddig is a legnagyobbnak számított a rendszerkompaktok között.

Lumix G 30mm F2,8-as makró optikája 10,5 cm-es munkatávolságból 1:1-es leképezésre képes. Az említett Mikro4/3″-os fényképezőgépeken 60 mm-nek megfelelő látószöget ad (kisfilmes értéken). A profi objektív fekete fémházat kapott, a kézremegés csökkentését pedig a gyártó MEGA O.I.S. optikai stabilizátora végzi.

Többrétegű lencsebevonatainak köszönhetően, tükröződés és becsillanásmentes képet biztosít, az automata élességállítás pedig villámgyors AF időt garantál a 240 fps sebességű meghajtásnak köszönhetően.

Társa, a Lumix G 42,5mm F1,7 az említett készülékeken 85mm-nek megfelelő gyújtótávolságot ad, így ideális portréobjektív. 1:1,7-es fényerejének köszönhetően különösen kis mélységélesség és erős háttérelmosás is megvalósítható.

Az objektív 31 cm-ről már képes élességet állítani, így közeli fényképekhez is használható. A remegésmentes képeket POWER O.I.S. stabilizátor biztosítja, a villámgyors élességállításért pedig ezúttal is 240 fps sebességű AF meghajtás gondoskodik.
Az új portréobjektívet fekete és ezüstszürke színben lehet majd megvásárolni.

Panasonic 30mm f/2,8 G Macro Asph MEGA O.I.S

Panasonic 42,5mm f/1,7 G Asph MEGA O.I.S

Panasonic 30mm f/2,8 G Macro Asph MEGA O.I.S

Panasonic 42,5mm f/1,7 G Asph MEGA O.I.S

Panasonic 30mm f/2,8 G Macro Asph MEGA O.I.S

Panasonic 42,5mm f/1,7 G Asph MEGA O.I.S

Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatja a LUMIX G termékcsalád új objektívjeit – portrékészítő modell 42,5 mm és makroobjektív 30 mm

Az új modellek a Micro 4/3 rendszer részére készülő objektívek hosszú sorát bővítik.

Frankfurt, Németország (2015. február 23.) – A Panasonic ma bemutatta a Micro 4/3 rendszer LUMIX G fényképezőgépek számára készült két új csereobjektívét. Ezek a H-HS030 makroobjektív 30 mm gyújtótávolsággal, valamint a H-HS043 (42,5 mm) portrékészítő objektív. A H-HS030 objektív kiválóan alkalmas a makro-fényképezés szerelmesei között oly népszerű virágok, ételek, rovarok és más motívumok apró részleteinek fényképezéséhez. Kiváló munkát végez azonban portrék vagy táj fényképezése esetén is. A második, 42,5 mm gyújtótávolságú H-HS043 modell elsősorban a portrékészítés esetén fokozott szerepet betöltő, a szélek menti finom defókuszáltságnak, azaz háttérelmosódásnak (bokeh) köszönhetően nyújt kiemelkedőt. Kiválóan alkalmas gyengébb fényviszonyok melletti fényképezésre is.

A 30 mm gyújtótávolságú és f2,8 fényerejű H-HS030 makroobjektív számos helyzetben jön jól
Az új makroobjektívet elegáns formaterv és stílusos, fekete fémfelület jellemzi. 30 mm gyújtótávolságával már első ránézésre is a LUMIX G csereobjektíves kompakt fényképezőgépek kiváló kísérőtársa. A 30 mm gyújtótávolság a 60 mm-nek felel meg teljes vagy filmes formátumú fényképezőgépek esetén, az objektív fényereje f2,8, és a minőségi optikai alapanyagoknak köszönhetően a felhasználók joggal várják el az éles rajzolatot és kitűnő kontrasztot. A minimális élesítési távolság csupán 10,5 cm, a megjelenítési arány 1:1, azaz az érzékelőn az apró objektumokat is a maximális képminőség megőrzése mellett életnagyságban rögzíteni képes valódi makroobjektívről van szó.

A megbízható és fokozottan ellenálló fém bajonettnek köszönhetően az objektív kiválóan alkalmas a terepen végzett mindennapos munkához. A speciális optikai rétegek megakadályozzák a kettős rajzolatot és a túlvilágítást, tovább növelve ezzel a fényképek minőségét. Mozgó objektumok fényképezése esetén jól jön a gyors automatikus élesítés, gyenge fényviszonyok mellett a felhasználó díjazza a MEGA O.I.S. optikai stabilizátort.

42,5 mm gyújtótávolságú és f1,7 fényerejű H-HS043 új portrékészítő objektív
A 42,5 mm gyújtótávolságú portrékészítő újdonság két kivitelben áll rendelkezésre – elegáns fekete és ezüst színben. Legnagyobb előnye az f1,7 nagy fényerő, amelynek köszönhetően a felhasználó rendkívül kreatívan dolgozhat az élesség mélységével – portréknál és más egyéb felvételeknél könnyen elérhető a teljesen elmosódott háttér (bokeh), mi több, nagyon jól sikerült rajzolattal. A 42,5 mm gyújtótávolság a 85 mm-nek felel meg teljes formátumú fényképezőgépek esetén, így egy rövidebb teleobjektívről beszélhetünk. A portrék mellett az objektív kiválóan alkalmas részletek fényképezésére is, mivel már 31 cm-ről is képes beélesíteni.

A POWER O.I.S. optikai stabilizátor rendkívül hatékonyan akadályozza meg a fényképezőgép exponálás közbeni rezgése okozta elmosódást, ugyanakkor azonban képes eliminálni a hosszabb és lassabb mozgást is, így alkalmas közlekedési eszközből végzett, esetleg gyenge fényviszonyok melletti fényképezésre is. A minőségi és éles képekről minden esetben gondoskodik a modernizált 240fps Drive AF automatikus képélesítő rendszer.

A folyamatosan bővülő LUMIX G rendszer
A H-HS030 és H-HS043 objektívek a mind egyre jobban kiterjedő, és a piac legnagyobb Micro 3/4 rendszerét képező LUMIX G termékcsalád legújabb tagjai. E rendszer felhasználói tehát minden helyzetben csúcsszínvonalú fényképezőgépeket vehetnek igénybe.

Az új objektívjeink kiválóan kiegészítik egymást a LUMIX G termékcsalád legújabb fényképezőgépeivel, például a miniatűr, ám nagy teljesítményű LUMIX GM5 modellel, esetleg a felhasználóknak csúcsszínvonalú funkciókat és nagy számú kreatív lehetőséget kínáló elegáns, stílusos, könnyű és kompakt LUMIX GF7 fényképezőgéppel.