Nikon ME-W1

0

A Nikon most bemutatott ME-W1 mikrofonja kényelmes használatot tesz lehetővé, hiszen vezeték nélkül (Bluetooth), akár 50 méter távolságról is használhatjuk. A készülék bármilyen mikrofoncsatlakozós Coolpix, Nikon 1 vagy DSLR géphez csatlakoztatható.

A víz-, ütés- és porálló kivitelű ME-W1 egy AAA elemmel 3 óra mono hangfelvételre képes.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A NIKON ÚJ ME-W1 VEZETÉK NÉLKÜLI MIKROFONJA: KIVÁLÓ HANGZÁS NAGY FELBONTÁSÚ VIDEÓKHOZ

Amszterdam, Hollandia, 2015. március 2. A Nikon ma bemutatta új, vezeték nélküli ME-W1 mikrofonját. A hordozható és egyszerűen használható irányfüggetlen/monó mikrofon akár 50 méter távolságból is kristálytiszta hangfelvételt készít.

A mikrofoncsatlakozóval rendelkező fényképezőgépek mindegyikével kompatibilis ME-W1 vezeték nélküli mikrofon rendkívül praktikus eszköz. Kialakításának köszönhetően tiszta, szaggatásmentes hang rögzítésére képes közvetlenül annak forrásánál, a kiváló minőségű végeredmény pedig valóban rabul ejti a hallgatóságot. A mikrofonrendszer egy Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikáló jeladóból és vevőből áll, a beállítása és használata pedig rendkívül egyszerű. Az ME-W1 kiváló választás előadások, a helyszínen rögzített utcai interjúk, illetve professzionális minőségű vlogbejegyzések hangjának rögzítésére. Az eszköz egyetlen elemmel akár három órán át is üzemképes marad. Ha pedig egy zenei fellépést szeretne sztereóban rögzíteni, csatlakoztassa a Nikon ME-1 sztereó mikrofont az ME-W1 külső mikrofoncsatlakozójához.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket nyilatkozta:

„Nagy öröm számunkra, hogy mostantól az ME-W1 vezeték nélküli mikrofon is része a Nikon gazdag termékkínálatának. A rugalmasságra, mégis kiváló minőségre vágyó film- és videokészítők egyre szívesebben választják a D-SLR modelleket. A mozgásszabadságot és pazar hangminőséget biztosító új ME-W1 mikrofon még nagyobb rugalmasságot ígér. A filmesek örülhetnek a teltebb, professzionális végeredménynek, amely nem más, mint kiváló minőségű hang, méltóan a nagy felbontású képanyaghoz.”

Minőségi hangfelvétel közvetlenül a hangforrásnál

Az ME-W1 vezeték nélküli mikrofonnal közvetlenül a hangforrásnál készíthet felvételt, amivel tovább javíthatja a videofelvétel minőségét. Ha pedig mozognia kell a felvétel készítése közben, vagy zajos környezetben forgat, akkor a vezeték nélküli mikrofon felbecsülhetetlen értékű segédeszközzé válik. Mivel bátran a hangforrás mellé helyezheti a mikrofont, ezzel újabb érzelmi töltetet vihet a videoanyagba; a beszélők hangjának minden árnyalatváltozását rögzítheti, illetve nehezen megközelíthető pontokról veheti fel a környezet zajait. Az ME-W1 modell esetében a jeladó és a vevő egyaránt képes a hangrögzítésre. A hangot így kizárólag a mikrofonnal is rögzítheti, de lehetősége van arra is, hogy a mikrofont és a vevőt egyszerre használja: vagy csak a téma hangját, illetve akár egy beszélgetést is rögzíthet. Akár interjút, akár reality stílusú vloganyagokat készít, rendkívül hasznosnak fogja találni az egy- és kétirányú hangrögzítést.

Sokoldalú

A sokféle fényképezőgéppel kompatibilis ME-W1 vezeték nélküli mikrofonnak nem csak a Nikon D-SLR modellek birtokosai örülhetnek. Az ME-W1 bármely, mikrofoncsatlakozóval rendelkező Nikon 1 vagy COOLPIX fényképezőgéppel közvetlenül használható, emellett pedig az erre szolgáló kábelekkel többféle, harmadik gyártótól származó eszköz is csatlakoztatható hozzá. A hangfelvétel monó ugyan, ha azonban sztereó felvételt szeretne készíteni, csatlakoztassa a külön megvásárolható Nikon ME-1 sztereó mikrofont az ME-W1 külső mikrofoncsatlakozójához. Legyen szó egy koncert vagy egy prezentáció rögzítéséről, Ön szabadon, a hang minőségének és irányíthatóságának változása nélkül mozoghat és videózhat közben.

Hordozható és tartós

Egyetlen AAA méretű alkálielemmel akár három órán át megszakítás nélkül működik, így az ME-W1 mikrofon tápellátásának megoldása gyerekjáték. Mindezt kompakt kivitel, valamint víz-, ütés és porálló kialakítás teszi teljessé. Ez a mikrofon valóban páratlanul kényelmes eszköz! Akár az utcán sétálva keres témát a legújabb vlogbejegyzéséhez, akár egy hosszabb eseményt rögzít, vagy egész nap forgat: az eszköz biztosítja, hogy mindez zökkenőmentesen és pofonegyszerűen történjék.