Lensbaby Velvet 56 objektív

0

Canon (EF), Nikon (F), Pentax (K) és Sony (A) DSLR gépekhez csatlakoztatható portréobjektívet dobott piacra a különleges hatású optikáiról híres Lensbaby. Az 56mm-es 1:1,6-os fényerőt kínáló objektív is hozza a cég termékeitől megszokott, „bársonyos” elmosást, mellyel együtt a finomabb részletek kiemelésére is alkalmas. Innen kapta nevét is (Velvet), de magát a képhatást velvety glownak, bársonyos ragyogásnak nevezi készítője.

Velvet 56

Velvet 56 SE

Az optika manuális élességállítású, mely 13 cm-ről is lehetséges. Ennek köszönhetően 1:2 makró leképezés érhető el, közelfotóra is alkalmassá téve az objektívet. A rekeszérték is kézzel állítható az objektíven lévő gyűrűvel, F1,6 és F16 között. Tágabb rekeszérték használatával érhető el az ígért bársonyos effektus. Elejére 62 mm-es szűrők csavarhatók.

A Lensbaby Velvet 56mm F1,6 objektív fekete színben a fenti csatlakozóbajonettekre vásárolható meg 500 dollár körüli áron. Csak Canon és Nikon véggel fémszínű, vésett jelölésekkel ellátott (SE) verzióban is beszerezhető 600 dollárért.