Datacolor Spyder 5

0

A Datacolor kiadta a Spyder monitorkalibrátor család ötödik változatát. A Spyder5 lelke az áttervezett kalibrációs eszköz, mely a korábbiakhoz hasonlóan kompakt méretű és egyszerűen használható, akár laptop, akár asztali számítógép monitorán. Az új változatban 55%-kal javítottak a tónus visszaadáson, és jobb árnyékrészleteket, lágyabb átmeneteket is remélhetünk.

A szoftver és hardvercsomag három verzióban lesz kapható, melyek esetében ugyanazt a kalibrátort kapjuk, a fő eltérés az egyre többet tudó szoftver.

  • Spyder5 EXPRESS: hobbi célú felhasználásra szánt változat, egyszerű 4 lépéses beállítással, két hangolási lehetőséggel. Ára nettó 99 euro.
  • Spyder5 PRO: haladó fotósokat, tervezőket, grafikusokat megcélzó verzió, melynél jóval több beállítási lehetőséget, kalibrációs varázslót, képernyő tesztelést, és a szoba környezeti fényviszonyait is figyelembe vevő beállítást kapunk. Ára 149 euro lesz.
  • Spyder5 ELITE: profi felhasználóknak és kalibrátoroknak szánják. Végtelen finomhangolási lehetőség, monitor tesztelés, jobb környezeti fény számítás. A csomag 216 euroba kerül.