Canon Selphy CP1000: új hordozható fotónyomtató

0

A képkészítés után akár azonnali fényképnyomtatást tesznek lehetővé a Canon hőszublimációs nyomtatói, amelyek most a CP1000-es új modellel bővültek.

Az otthoni, vagy akár fotográfusi használatra szánt Canon Selphy CP1000 műszaki paraméterei jobbára megegyeznek a korábbi modellekével, továbbra is 300×300 dpi felbontást kapunk, s a nyomtatási sebesség sem változott, 47 mp alatt készít el egy 10×15 cm-es fényképet.
A CP810-hez hasonlóan a CP1000-re is 2,7″ képátlójú LCD került. Külsőre sem látunk eltérés, a változás a szolgáltatásokban található.

Nyomtatni továbbra is számítógépről, közvetlenül Pictbridge kompatibilis fényképezőgépről, memóriakártyáról, valamint USB memóriáról lehetséges. Újdonság viszont, hogy nyomtatás előtt képkivágást is eszközölhetünk, valamint megadhatjuk, hogy fényes vagy félfényes nyomatot készítünk-e. A támogatott memóriakártyák köre a Compact Flash-sel bővült, emellett természetesen a SD, SDHC, SDXC is használható.

Opcionális akkumulátorának köszönhetően akár hálózati feszültségtől távol is nyomtathatunk képeket, akár memóriakártyáról, akár közvetlenül fényképezőgépről.

A Canon Selphy CP1000 július elejétől lesz kapható, ára 110 euró lesz.