Memory Clock

0

Életünk során rengeteg fotót készítünk, amelyekhez többnyire érzelmi szálak is kötnek minket, főleg, ha a kép a családunk tagjairól készült. Ezek a fotók a digitális fényképezés korszaka előtt többnyire az albumokban, keretezve a vitrinben, vagy kis méretben a pénztárcánkban lapultak. A digitális fotózás azonban új lendületet vitt nem csak a fotózásba, de a képek megosztásába és elérésébe is. Hiszen hol is láthatjuk viszont saját képeinket? Természetesen kinyomtatva falon, de digitális úton a számítógépünk vagy okostelefonunk háttérképeként, vagy akár digitális képkereten is.

Ez utóbbiak lendülete egy kicsit mintha visszaesett volna, pedig hasznos lehet a legkedvesebb képeinket egy memóriával ellátott kijelzőre másolni, ahol akár programozható módon a nap valamely szakában jelennek meg a képek, egymást váltva.

A japán Memory Clock ezt a funkciót egyesíti a képkereteken általában egyébként is megtalálható óra megjelenítéssel, de úgy, hogy maga a képkeret is óra formájú. Az eszköz további érdekessége, hogy egy nap azokat a képeket mutatja csak, amelyek ugyanazon a napon, csak korábbi években készültek, így pl. egy születésnapi fotó mindig a születésnapon, egy karácsonyi hangulatú kép mindig karácsonykor fog megjelenni.
A képek feltöltéséhez okostelefonos alkalmazás is készül.

A Memory Clock egyelőre csak koncepció, a tömeggyártáshoz befektetőket keresnek a fejlesztők. Az ötlet mindenesetre remek.