Panasonic Lumix DMC-G7

0

Kissé áttervezett külsőt, szemkagylót és kezelőszerveket kapott a Panasonic most bejelentett rendszerkompaktja, mely kisebb mérettel és tömeggel igyekszik hozni a DSLR gépek kezelhetőségét. Kezelőszervei között 6 db programozható gombot és közel ugyanennyi érintőképernyős gombot is találunk.

Belsejében a megszokott 4/3″-os méretű Live MOS érzékelő dolgozik, mely 16 megapixeles. Érzékenysége ISO25600-ig emelhető. Bajonettjére a Micro4/3″-os rendszer széles objektív választéka csatlakoztatható.

A fényképezőgép elődjeihez hasonlóan továbbra is kontraszt alapú automata élességállítást használ, de a gyártó bevezette az új DFD (Depth-From-Defocus) technológiát, mely egy pillanat alatt állapítja meg a téma távolságát és állítja be a fókuszt. Az előzetes hírek szerint ideális körülmények között mindössze 0,07 mp-re van szüksége mindehhez. A készülék gyors témakövető funkcióval is rendelkezik.

Javítottak az élességállítás érzékenységén is, mely -4 Fé-nél is működőképes marad. A kézi beállítást élkiemelés segíti.

Mozgókép terén akár 4K felbontás is beállítható, mely 3840 x 2160 pixeles méretet jelent, 100 Mbit/mp-el, 30 kocka/mp-es képfrissítéssel.

A most bevezetett 4K Photo móddal akár 30 kép/mp sebességgel is készíthetünk 8 megapixeles sorozatot, melyből utólag kiválogathatjuk a legjobban sikerülteket, sőt az expo gomb lenyomása előtti és utáni pillanatok mentésére is lehetőség lesz.

A tetején lévő vakupapucs egyben elektronikus kiegészítő csatlakozó is, melyre külső mikrofon és egyéb kiegészítők is csatlakoztathatók.

A G7-et saját Wi-Fi vevővel is ellátták, mely nem csak a képek gyors, vezeték nélküli megosztásában de akár a gép mobilos távvezérlésében is segít.

A fotók és videók UHS-II sebességosztályú SD, SDHC vagy SDXC memóriakártyákra is menthetők.

A gép fekete és grafitszürke-fekete színváltozatban kerül forgalomba júniustól. Ára a 14-42mm-es kitobjektívvel együtt 800 dollár körül indul majd.

A Panasonic Lumix DMC-G7 főbb tulajdonságai:

 • 16 megapixeles, 4/3″-os Live MOS szenzor
 • Négymagos Venus Engine feldolgozórendszer
 • Max. ISO25600 érzékenység
 • Kontraszt alapú AF (DFD technológiával)
 • -4 Fé-nél is működő AF-rendszer
 • Gyors témakövető AF
 • 6 funkciógomb
 • Elektronikus kiegészítő csatlakozó és vakupapucs
 • 4K videofelvétel (3840 x 2160 pixel), 30/25, és 24 fps sebességgel
 • 4K fotó módok (30 fps sebességgel, akár 30 percig)
 • 6 és 8 kép/mp-es sorozat
 • RAW képformátum
 • Csendes fényképezési mód
 • 3″-os, 1,04 millió képpontos, kihajtható, forgatható érintőképernyő
 • 2,36 millió képpontos, 1,4x-es nagyítású OLED kereső, 10 000:1 kontrasztaránnyal
 • Beépített Wi-Fi

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az új Panasonic LUMIX DMC-G7 fényképezőgép: A profi minőségű fotozás és a 4K felbontású felvételek készítése még sosem volt ilyen egyszerű

A 4K Photo funkciónak köszönhetően sosem kési le a kioldó gomb megnyomásának ideális pillanatát

Mallorca, Spanyolország (2015. május 18.) – A Panasonic ma mutatta be az új LUMIX DMC-G7 fényképezőgépét. Legfőbb előnyei közé tartozik a 4K felbontású videofelvétel kiváló minősége, az ugyancsak nagy felbontással készülő fotók csúcsminősége és számos új praktikus funkció, amelyek egyértelműen megkönnyítik a kreatív fotózást, mégpedig attól függetlenül, hogy használója milyen szintű tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik.

Az új, 16 megapixeles felbontású LUMIX DMC-G7 gépnek főként a profi képminőségre vágyó amatőr fotósok veszik majd hasznát. Egyszerű kezelést kínál, amely azonban semmiképp sem jár a teljesítmény csökkenésével. Az újonnan alkalmazott 4K Photo funkció lehetővé teszi a videofelvétel tetszőleges képkockájának szabályos, 4K felbontású fotóként való elmentését, ami azt jelenti, hogy eloszlatja használójának azzal kapcsolatos aggodalmait, hogy vajon sikerül-e megfelelő pillanatban lenyomnia a kioldó gombot. Az univerzális használati lehetőségeket kínáló fényképezőgépet bárhová magával viheti. Kiválóan alkalmas tehát a mindennapi élet mozzanatainak, a családdal és a barátokkal való együttlét megismételhetetlen pillanatainak egyszerű megörökítésére, akárcsak a kalandos utazásokhoz.

Minőségi fotók születnek a videofelvétel készítésekor is

Az igen jó minőségű videofelvételeknek köszönhetően a Panasonic LUMIX G családba tartozó fényképezőgépek már korábban is nagy népszerűségre tettek szert, és ez alól a termékcsalád újabb tagja sem kivétel. A LUMIX DMC-G7 (3840×2160) videofelvételeket készít, amely a szokásos Full-HD szabványhoz képest négyszer nagyobb pixelszámot jelent. Mindez tökéletesen tiszta, a legapróbb részleteket, például egyes fűszálakat vagy az éjszakai égbolt csillagait rögzítő képet eredményez.

Ezen túlmenően a LUMIX DMC-G7 azonban olyan funkcióval is szolgál, amely épp a 4K felbontású videofelvétel kiváló minőségét aknázza ki. Az úgynevezett 4K Photo funkció lehetővé teszi az adott videofelvétel tetszőleges képkockájának önálló, 8 megapixeles felbontású fotóként való elmentését. A videofelvétel másodpercenként 30 képkocka sebességgel készül, majd ezt követően a felhasználó az egyes képkockákat megtekintheti és elmentheti. Így hatásos felvételek készülhetnek a tenger vizéből kiugró delfinekről és nagyhalakról, a születésnapi tortán lévő gyertyákat elfújó gyermekekről stb. Ily módon tehát jelentősen kitárulnak a felhasználók kreativitásának a lehetőségei.

Világos és éles, élő színekkel teli kép

A LUMIX G7 fényképezőgép 16 megapixeles felbontású szenzorral van ellátva. A felhasználók a fotók és a videofelvételek maximális minőségére számíthatnak, mégpedig minimális torzítás és alacsony zajszint, sőt rossz fényviszonyok mellett (például elsötétedett vendéglőben vagy bárban) is. A korábban már említett szenzorral együtt a felszereltség alapját képezi a feljavított Venus Engine képfeldolgozó processzor is, amely többek között a jelenet hű színekben való visszaadását biztosítja. Ez pedig fotózás és forgatás esetén is éles és világos, élő és teljesen természetes színekkel teli képet eredményez.

Kalandoroknak szánt konstrukció

A Panasonic LUMIX G termékcsalád fényképezőgépei kompakt és könnyen hordozható kivitelbe telepített legkorszerűbb technológiával rendelkeznek, a tükörreflexes gépekhez képest tehát sokkal kisebbek és könnyebbek. Az új LUMIX DMC-G7 modell akkumulátorral és SD memóriakártyával együtt mindössze 410 g-os, így kiválóan használható utazáshoz.

Az új modell további előnyeként említhető az OLED technológiával kialakított csúcsminőségű elektronikus kereső, valamint a 7,6 cm-es átlójú és 1 040 000 képpont felbontású dönthető érintőkijelző. A kompozíció létrehozása során a jelenet a keresőben és a kijelzőn is figyelemmel követhető – előnye mindkét esetben a felvétel 100%-os lefedettsége, a dönthető szerkezetű kijelző azonban jelentős módon megkönnyíti a különböző szokatlan szögekből történő fotózást. Az érintőkijelzőn kívül számos egyéb önálló kezelőelem is rendelkezésre áll, amelyek révén könnyen és gyorsan elérhetők a különböző fényképezési funkciók és paraméterek.

Gyorsaság mindenek felett

A Panasonic LUMIX G termékcsaládhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a gyors és pontos automatikus élességállítás. Ennek köszönhetően teljes mértékben a kompozíció kialakítására és a kioldó gomb megfelelő pillanatban való megnyomására koncentrálhat, miközben biztos lehet abban, hogy minden egyébről a fényképezőgép maga gondoskodik. Elődeihez képest a LUMIX DMC-G7 az élességet még gyorsabban be tudja állítani, az adott jelenet elemzését és a megfelelő paraméterek beállítását pillanatok alatt elvégzi. Mindez éles és tiszta fotókat és videofelvételeket eredményez bármilyen körülmények között, sőt a gyors és váratlan mozgások esetén is.

Miként vonató be a fotózásba egy okostelefon vagy táblagép

A LUMIX DMC-G7 gép Wi-Fi porttal rendelkezik, ami megkönnyíti a felvételek közösségi hálózatokon való megosztását, ugyanakkor tovább bővíti a fotózáshoz kapcsolódó kreativitás lehetőségeit.

A fényképezőgép egyetlen gombnyomással csatlakoztatható okostelefonhoz vagy táblagéphez, a fotók vagy a videofelvételek tehát a Facebookra, egyéb közösségi hálózatokra illetve weboldalakra másodpercek alatt feltölthetők. Ugyanez vonatkozik a felvételek e-mailben történő továbbítására is. A mobil eszköz kijelzője pedig távirányítóként is használható – segítségével élességet, fényrekeszt, expozíciós időt, érzékenységet állíthatunk, de ugyanakkor a távexponáló funkcióját is betölti. Miközben a fényképezőgéphez hozzá sem kell nyúlni.

Néhány egyéb figyelemre méltó funkció:

 • Feljavított kreatív panoráma (360 fokos) üzemmód
 • Külső mikrofon csatlakozó aljzat (3,5 mm)
 • Feljavított szemkagyló és szemérzékelő
 • Élesítéskor a felvétel egy részének kinagyítása
 • Csendes üzemmód
 • Digitális vízmérték
 • Kreatív effektusok (22 szűrő)
 • Time-lapse felvételkészítő és stop motion stílusú animációs rendszer
 • iA+ intelligens automata üzemmód fotózáshoz és videofelvételek készítéséhez