Panasonic Lumix DMC-FZ300

0

A Panasonic mai bejelentése elhozta az egykori FZ200 utódját is, mely FZ300 néven lát majd napvilágot és megtartotta elődje számos tulajdonságát, úgy mint a 12 megapixeles, 1/2,3″-os (BSI) CMOS képérzékelő, valamint a 24x-es optikai zoomot (25-600mm ekv.) nyújtó objektív, mely a teljes tartományban 1:2,8 fényerejű. A remegésgátlást 5-tengelyes Hybrid O.I.S stabilizátor látja el.

Az utódot még inkább a természetjáróknak szánják, ahol az időjárásállóság is fontos szempont lehet. Az FZ300 épp ezért por- és cseppálló kivitelben kerül forgalomba. Másik nagy előnye az alaposan felturbózott videó képesség, mely 4K felbontást is lehetővé tesz. Ezt a felbontást kihasználva villámgyors, 8 megapixeles sorozatok is készíthetők, és a GX8-hoz hasonlóan, 4K sorozatnál ez a gép is felkínálja majd az élesség helyének utólagos kijelölését (Post-Focus).
(Frissítés: a Post-Focus technológia egyelőre csak tervezett szolgáltatása a gépnek, melyhez az idei év végig érkezik egy aktiváló firmware.)

Egyébként 12 fotó/mp sorozatra képes a fényképezőgép, folyamatos AF esetén pedig ennek felét hozza.

A képfeldolgozásért a megújult Venus Engine felel, mely ISO100-6400 közötti érzékenységet biztosít.

Az új DFD autofókusz 240 fps sebességű, és akár -3 Fé-nél is működőképes. Fókuszpontjainak beállítása a hátsó érintőképernyő segítségével akár egyetlen érintéssel is lehetséges. A hátsó kijelző ezen funkciója a gép elektronikus keresőjét használva is aktív.

A kereső egy 1,44 millió képpontos OLED, amelynek nagyítása 0,7x-es, és természetesen teljes lefedettséget nyújt, a hátsó kijelző pedig 3″-os érintésérzékeny LCD, ez utóbbi kihajtható és elforgatható kivitelű.

A Panasonic Lumix DMC-FZ300 600 euróba kerül majd, és októberben találkozhatunk vele legkorábban a boltok polcain.

A Panasonic Lumix DMC-FZ300 főbb tulajdonságai:

  • 12 megapixeles BSI-CMOS érzékelő (1/2,3″)
  • Új Venus Engine
  • Időjárásálló váz
  • 25-600mm (24x optikai zoom) Leica DC objektív
  • A teljes tartományban fix, 1:2,8 fényerő
  • 1 cm makró közelpont
  • 5-tengelyes Hybrid O.I.S. stabilizátor
  • ISO100-6400 érzékenység
  • RAW képformátum
  • 60-1/16000 mp záridő, manuálisan is állítható
  • 4K videó (30/25, és 24p)
  • Sztereó hangfelvétel
  • 4K sorozatok
  • Post-Focus: az élesség helyének utólagos kijelölése a képen (4K sorozatnál) – tervezett szolgáltatás!
  • 12 kép/mp sorozat
  • 1,04 millió képpontos, forgatható, érintésérzékeny LCD kijelző
  • 1,44 millió képpontos, 0,7x-es nagyítású OLED kereső
  • 380 kép egy akkutöltéssel
  • Wi-Fi és NFC

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Panasonic LUMIX DMC-FZ300 – hatalmas gyújtótávolság, gyors válaszidő és 4K felbontású videofelvételek

Budapest, 2015. július 16. – A Panasonic a mai napon bemutatta az ultrazoomos kompakt modellek népszerű termékcsaládjába tartozó új, LUMIX DMC-FZ300 modelljét. A modell legfontosabb előnye az f2,8 fényerejű, kivételesen nagy (25-600 mm) gyújtótávolság-tartományú LEICA DC objektív, amelynek segítségével a felhasználók bármilyen helyzetben kiváló minőségű képeket készíthetnek a fontos pillanatokról még a legnehezebb környezeti feltételek esetén sem maradnak le. Ezt segíti a készülék fokozottan ellenálló kivitele is, amelynek köszönhetően a fényképezőgépnek nem árt sem a nedvesség, sem a por. További újdonságot jelentenek a 4K felbontású videofelvételekkel kapcsolatos fejlett lehetőségek is, mint például a 4K Photo funkció. A LUMIX DMC-FZ300 semmilyen helyzetben nem okoz csalódást a tulajdonosának, fényképezzen akár szabadon élő félénk állatokat, vagy fontos pillanatokban bővelkedő sportversenyt.

A csúcsminőségű LEICA DC objektív minden eseményt közel hoz

A 25-600 mm tartománynak megfelelő gyújtótávolságú LEICA DC objektívvel a távoli események is hirtelen kézzel fogható közelségbe kerülnek. A teljes zoom-tartományra jellemző, jelentős f2,8 fényerőnek köszönhetően ezen felül rövid expozíciós időkre, és ezért nagyobb fókusztávolság esetén is éles rajzra számíthatunk. Az óriási gyújtótávolság-tartomány és a legújabb öttengelyű Hybrid O.I.S. optikai stabilizátor kombinációja szinte minden helyzetben kiváló élességű képet nyújt. Így például a távolban lévő fákon ülő madarakról, vagy tengerparton játszó gyermekekről is könnyen készíthetők kiváló minőségű felvételek. A Light Speed automatikus élesítésnek köszönhetően a felhasználó soha nem mulasztja el a kioldógomb lenyomásának optimális pillanatát. Az élesítést ezen túlmenően az új Depth From Defocus (DFD) technológia is gyorsítja, amely két különböző élességű kép összehasonlításából számolja ki a gyújtótávolságot.

4K felbontás mindenkinek

A új Panasonic DMC-FZ300 4K felbontású, azaz a hagyományos Full-HD értékkel szemben négyszeres mennyiségű pixelt használó videofelvételek készítését teszi lehetővé. Ennek felel meg a kép minőségében tapasztalható különbség is – a felvétel szinte életre kel a szemünk előtt. Fontos újdonság a 4K fotó funkció is, amely teljesen megváltoztathatja a megszokott fényképkészítést. 4K Pre-Burst, 4K Burst és 4K Burst Start&Stop üzemmódokban ugyanis a 4K minőségű videofelvétel tetszőleges képkockájából egy 8 megapixeles kép vágható ki. A kioldógomb lenyomásához tehát nem kell az ideális pillanatra várni – elég elindítani a felvételkészítést, és a felhasználó biztos lehet benne, hogy semmilyen fontos pillanatról nem marad le. Ez különösen érvényes az olyan megismételhetetlen pillanatok esetében, mint például a felszálló madarak, vagy vízből felugró halak.

Kiváló teljesítmény gyenge fényviszonyok esetén is

A Panasonic LUMIX DMC-FZ300 12 megapixeles High Sensitivity MOS érzékelővel és új Venus Engine processzorral rendelkezik, amely kombináció a képadatok pontos és gyors feldolgozását nyújtja. Az eredmény kiváló képminőség még gyenge fényviszonyok melletti fényképezés esetén is. Az érzékenység állítható tartománya ISO 100-6400, ami bőven elegendő a fényképezéshez alkonyatkor, vagy akár egy sötét erdőben is.

Még jobb kezelhetőség és minden környezetben praktikusan használható kivitel

A képminőség mellett jelentősen javult a fényképezőgép szerkezeti kialakítása is. A LUMIX DMC-FZ300 így bármilyen úton tökéletes útitárs lehet. A nedvességgel és porral szemben ellenálló kivitelnek köszönhetően nem kell aggódni a nehéz időjárási körülmények miatt, és a tökéletes felvételek készítésére lehet összpontosítani. Minden terepen jól jön az OLED technológiát alkalmazó, 1 440 000 pont felbontású, 0,7x képarányú, és a mozgást gyorsan átrajzoló elektronikus Live View Finder (LVF) kereső, akárcsak az 1 040 000 pont felbontású kihajtható, Dual Dial rendszerű érintőképernyő.

Gazdag funkciókínálat minden felhasználó számára

A LUMIX DMC-FZ300 számos olyan modern funkciót kínál, amelyek fényképezés vagy videofelvétel-készítés közben jelentősen bővítik a felhasználók rendelkezésére álló lehetőségek sorát, valamint a gazdag konnektivitási lehetőségeknek köszönhetően a kész felvételek megosztását az interneten és a közösségi oldalakon. Manuális üzemmódok széles skálája áll rendelkezésre, így a felhasználó a fényképek végső kinézetét maradéktalanul az ellenőrzése alatt tarthatja. Hála a beépített Wi-Fi portnak nem csak a fényképek és videók továbbíthatók egyszerűen az internetre, hanem a fényképezőgép távirányítójaként vehetők igénybe a mobil készülékek (telefon vagy táblagép) kijelzői is. A mobil készülék kijelzőjén a legkülönbözőbb paraméterek beállítására nyílik lehetőség (blende, idő, érzékenység, stb.), miközben puszta érintéssel lehet élesíteni vagy kioldani. A fényképezőgépet így egyszerűen használhatja olyan helyzetekben is, ahol az Ön jelenléte zavaró (például vadon élő félénk állatok fényképezése vagy filmezése során).

LUMIX DMC-FZ300: Más érdekes paraméterek

  • 12 kép/mp (folyamatos fókuszálás esetén 6 kép/mp) sorozatkép készítés
  • 3,5 mm-es mikrofon csatlakozó bemenet
  • Kontraszt-ellenőrzést használó, 240 kép/mp képátviteli sebességű autofókusz.
  • RAW formátumú fényképezés lehetősége
  • Makró üzemmód: élesítés 1 cm (legszélesebb) – 1 m (leghosszabb) fókusztartományban.