Panasonic Lumix DMC-GX8

0

A Panasonic ma bejelentette a Lumix DMC-GX7 rendszerkompakt utódját, a DMC-GX8-at, mely a korábbiakhoz képest nagyobb felbontású, 20,3 megapixeles, de méretben továbbra is 4/3″-os Live MOS szenzorral készül. A feldolgozóegység a felfrissített Venus Engine.

A gépváz magnézium ötvözet, időjárásálló szigetelésekkel.

A GX8 újdonsága a Dual I.S. képstabilizátor, mely hatékony többtengelyes remegéscsillapítást kínál akár az objektívbe, akár a szenzorba épített stabilizációt közösen használva.

A gyártó csúcsmodelljeihez hasonlóan ez a gép is 4K videofelvételre képes 30/25, vagy 24 képkocka/mp sebességgel, és sztereó hanggal. Oldalán 2,5 mm-es jack bemenetet is találunk külső mikrofonok számára.

Sorozatban igen szépen teljesít, hiszen másodpercenként 12 kép készíthető vele.

A GX8 támogatja a különféle 4K állókép sorozatokat is, melyekből három közül választhatunk, a végeredmény pedig egy 8 megapixeles képsorozat. Érdekessége, hogy egy új szolgáltatást választva a ritka plenoptikus fényképezőgépekhez (pl. Lytro) hasonlóan utólag is kijelölhetjük a képen a fókusz helyét (Post Focus).
(Frissítés: a Post Focus technológia egyelőre csak tervezett szolgáltatása a gépnek, melyhez az idei év végig érkezik egy aktiváló firmware.)

A gépre egy 0,77x-es nagyítású, 100%-os lefedettségű Live View Finder kereső került, Cserélhető, bővíthető szemkagylója, 90 fokban felhajtható a kényelmesebb fényképezés érdekében. Ugyanígy felhajtható, sőt forgatható a készülék hátsó kijelzője is.

A készülék Wi-Fi és NFC szolgáltatással is rendelkezik.

A Panasonic Lumix DMC-GX8 szeptemberben kerülhet a boltokba, fekete és ezüst-fekete színben. A vázat egymagában 1200 euróért (jelenlegi árfolyamon kb. 380 ezer Ft), az alap kitet 1350-ért, a 14-140mm-es objektívvel fevértezette 1600 körül, míg a 12-35mm-es optikával párban kb. 2000 eurós áron kínálják majd.

A géppel sikerült néhány mintaképet kattintanunk, melyek itt találhatók.

A Panasonic Lumix DMC-GX8 főbb tulajdonságai:

 • 20,3 megapixeles Live MOS érzékelő (4/3″)
 • Új Venus Engine
 • Időjárásálló fémváz
 • Megújult DFD fókuszrendszer (-4 Fé-nél is működőképes)
 • ISO200-25600 érzékenység (kiterjesztve: ISO100)
 • 4K videó (30/25, és 24p)
 • 4K sorozatok
 • 12 kép/mp sorozat
 • Post Focus: az élesség helyének utólagos kijelölése (4K sorozatnál) – tervezett szolgáltatás!
 • 1,04 millió képpontos, forgatható, érintésérzékeny OLED kijelző
 • 2,36 millió képpontos, 0,77x-es nagyítású kereső, felhajtható betekintővel
 • Wi-Fi és NFC

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új LUMIX DMC-GX8:
egyedülálló fénykép- és videofelvétel-készítési lehetőségek 4K üzemmódban olyan modern felhasználók részére, akik számára fontos mind a stílus, mind a teljesítmény

Az új, 20,3 megapixel felbontású érzékelővel és Dual I.S. optikai stabilizátorral semmi sem állíthatja meg a kreativitás szárnyalását.

Budapest, 2015. július 16. – A Panasonic ma bemutatta új, LUMIX DMC-GX8 típusú, cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépét. Legnagyobb előnyei közé tartozik a 4K felbontású videofelvétel-készítés és számos fejlett funkció gazdag kínálata, valamint az új típusú Dual I.S. optikai stabilizátor világpremierje, mindezt elegáns és kompakt készülékházban. Az új fényképezőgép így mindazon modern felhasználók mindennapos társává válhat, akik számára fontos mind a teljesítmény, mind a stílus.

A LUMIX DMC-GX8 kiválóan alkalmas a mindennapos fényképezésre és utcai képriportok készítésére, kiválóan érvényesül akár egy zsúfolt piacon, akár egy barátokkal közösen tartott partin. Nem csak kiváló képminőséget kínál, hanem számos egyszerű kreatív funkciót is. Az alkotói elképzelések megvalósítása, valamint a kész felvételek és videofelvételek megosztása így még könnyebb, mint korábban.

Csúcsszínvonalú képminőség minden helyzetben

A Panasonic LUMIX DMC-GX8 20,3 megapixel felbontású érzékelővel rendelkezik, amely garantálja a kiváló részletábrázolást mind a fényképeken, mind videofelvételeken. A továbbfejlesztett Venus Engine processzor gyenge fényviszonyok mellett is kiváló munkát végez. Fényképezzen akár éjszakai várost vagy tengerparti naplementét, biztos lehet a nagyon alacsony képzajban és tökéletesen autentikus színvisszaadásban.

Vitán felül áll, hogy a csúcsszínvonalú képminőség és részletgazdagság az új kamera legnagyobb előnye. Jelentős részt vállal a piacon globálisan éppen ebben a modellben először bemutatkozó, vadonatúj DUAL I.S. stabilizációs rendszer is. Ez egy az objektívben található standard optikai stabilizátort az érzékelőn lévő stabilizátorral kombináló mechanizmus. Ennek köszönhetően még a nehéz terepen készülő képek is élesek.

4K felbontású videofelvétel

Az új fényképezőgép további előnyei közé tartozik a hagyományos Full HD értékkel szemben négyszeres mennyiségű pixelt jelentő, 4K felbontású videofelvételek rögzítése. Ennek felel meg a kép minőségében tapasztalható különbség is – a felvétel szinte életre kel a szemünk előtt.

A Panasonic LUMIX DMC-GX8 ezen felül 4K fotó funkcióval is fel van szerelve, amely lehetővé teszi a 4K felbontású videofelvétel egyes kockáinak 8 megapixeles képként történő elmentését. A felhasználó ily módon abszolút biztos lehet abban, hogy nem marad le egyetlen felvételről sem, és nem kell aggódnia azért, hogy a legmegfelelőbb pillanatban nyomja le a kioldógombot.

Univerzális funkció minden alkalomra

A készülék nagy előnye a magnézium-ötvözetből készülő ház, amelynek köszönhetően a LUMIX DMC-GX8 könnyű, és egyben kellemesen robusztus és ellenálló is. Annak érdekében, hogy bármilyen élmények esetén ideális társ lehessen, nedvességgel és a porral szemben megfelelően védett kivitelű. Ez lehetővé teszi az olyan környezeti körülmények közötti fotózást és filmezést is, amikor erre más fényképezőgépek már nem alkalmasak.

Az elektronikus Live View Finder (LVF) kereső (35 mm-es kamerára átszámítva) 0,77x képmegjelenítési arányt kínál. Ezen kívül 90 fokban ki is hajtható, ami a legkülönbözőbb helyzetekben is lehetővé teszi a fényképezést. A kamera hátoldalán található érintőképernyő oldalirányban 180 fokban, fel- és lefelé pedig 250 fokban hajható ki. Ily módon a felhasználók kevésbé megszokott szögekből is készíthetnek szelfiket.

Mind a kereső, mint a hátsó kijelző a kép 100 %-át lefedi, így a kompozíciót nem zavarják meg a felvétel szélén felbukkanó nemkívánatos elemek. A kereső és a kijelző általi megjelenítés közötti átkapcsolás automatikus, amiről a kereső mellett található szemérzékelő gondoskodik. Ez jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé.

Hogyan ne maradjunk el egyetlen fontos pillanatról sem

Az automatikus fókuszálásról a G termékcsalád valamennyi modellje esetében jól bevált gyors és pontos rendszer gondoskodik. A DMC-GX8 tulajdonosainak ily módon elég kizárólag a kompozíció létrehozására összpontosítaniuk, hiszen minden mást megbízhatóan elvégez helyettük a készülék. Az új modell még gyorsabban élesít, mint az elődjei, egy pillanat alatt kielemzi a jelenetet, és mindent megfelelően beállít. Az eredmény még nagy kihívást jelentő témák (sport, vadon élő állatok, stb.) esetén is tökéletesen éles képek és videofelvételek.

Gazdag csatlakoztatási lehetőségek

A Panasonic LUMIX DMC-GX8 a vezérlés lehetőségeit kibővítő, valamint a fényképek webre történő gyors és egyszerű kihelyezését lehetővé tevő Wi-Fi porttal rendelkezik. Az NFC technológiának köszönhetően elég csak megérinteni az NFC porttal felszerelt telefont vagy táblagépet, és a csatlakozás egyetlen pillanat műve. Ily módon a fényképek vagy videofelvételek a rögzítésüket követően azonnal szétküldhetők e-mailben, vagy kihelyezhetők a legkülönbözőbb közösségi hálókon és más weboldalakon.

A telefon vagy táblagép azonban a fényképezőgép távirányítójaként is használható. A mobil készülék kijelzőjén a legkülönbözőbb paraméterek beállítására nyílik lehetőség (blende, idő, érzékenység, stb.), érintéssel lehet élesíteni vagy kioldani.

További érdekes funkciók és a paraméterek

 • Még jobb Panoráma üzemmód (képminőség vagy felvételszög prioritás)
 • Mikrofon csatlakozó bemenet (2,5 mm)
 • 21 mm átmérőjű optikai kereső (jobb fényképezés szemüveghasználat esetén)
 • Fókusz kiemelés/ Szem érzékelős AF / Touch Pad AF / Starlight AF üzemmódok
 • Csendes üzemmód
 • Kreatív vezérlés
 • Idő eltolásos felvételkészítés és állókép animálás lehetősége.

12  hónapos  ingyenes  tagság  az  Adobe  Creative Cloud digitális fényképek projektben programban

Ha Lumix DMC-GX8 fényképezőgépet vásárol Csehországban Magyarországon, többmint  140  euró  értékű 12 hónapos ingyenes tagságot nyer az Adobe Creative Cloud  digitális  fényképek  projektben.  Ön  amatőr fotórajongó vagy profi fotós?   A   Creative   Cloud  digitális  fényképek  projektnek  programnak köszönhetően  bármikor és bárhonnan – számítógépről, mobil készülékről vagy webről  egyaránt  –  hozzáférhet a legjobb digitális fényképek szoftverhez, beleértve az Adobe Photoshop CC és Photoshop Lightroom CC programokat is.

Az  Adobe  Creative  Cloud  digitális  fényképek  projekttel  programmal  a professzionális  színvonalú fénykép-szerkesztési, retusálási és komponálási lehetőségeknek  köszönhetően  lehetősége nyílik arra, hogy kifejezze valódi alkotói  vízióit.  A  Lightroom  CC alkalmazás 4K felbontású RAW formátumok szerkesztésére   alkalmas   csúcsszínvonalú   utóprodukciós   képességeinek köszönhetően  a 4K felbontású felvételekből [kamerával rendelkező modellek] még  jobb  eredményeket kap. A Panasonic 4K Photo funkciójának segítségével például  a  4K  felbontású  felvételből  tökéletes  8 megapixeles fényképet állíthat elő.