Íme a Godox X1-C

2

A Godox hamarosan piacra dobja X1-C típusjelzésű ETTL rádiós kioldóját, amely új TT685C vakujával, valamint a Canon rendszervakukkal kompatibilis.

Az X1-C vezérlő és a hozzá tartozó vevő segítségével bármilyen E-TTL master villantásra alkalmas vakut (pl. 580 EX II, 600 EX-RT) elvillanthatunk távolról, miközben a kioldóról vezérelhetjük annak teljesítmény korrekcióját, vagy több vaku esetén az egyes csoportok teljesítmény arányát. Az X-1C jeladóval a Godox TT685C vaku beépített vevője is kompatibilis, e vaku alkalmazásakor tehát külön vevőt nem kell alkalmaznunk.

A rádiós vezérlő egyik érdekessége, hogy rajta vakupapucsot is elhelyeztek, így úgy is vakuzhatunk, hogy a gépre is kerüljön egy villanó derítésnek, de a távolban lévő vakuk adhatják a főfényt. A vezérlőn AF segédfény is található, hogy a sötétben történő élességállítást megkönnyítse.

Az X1-C természetesen három fő csoportot kezel, amelyek között manuális vagy TTL vezérlés is beállítható, külön-külön, illetve teljesítmény leosztást is megadhatunk. A vakumódok között a nagy sebességű HSS vakuszinkron is támogatott, ahogy a vaku teljesítmény sorozat is. HSS módnál külön érdekesség, hogy megadható a késleltetés 1 és 19,9 ms között, 0,1 ms lépésekben.

A rádiós vezérlőhöz távkioldó kábelt is mellékelnek, amelyet a fényképezőgép kioldó csatlakozójába helyezve lehetőség nyílik a vevőn elhelyezett gomb megnyomásával a fényképezőgép távoli kioldására, exponálásra.

A Canon vakukhoz használható Godox X1-C augusztustól lesz kapható, ezt követi majd a nikonos X1-N változat. Árról egyelőre nincs információ.